Maan: de energie van de maan

Merk je dat ook? Dat je tijdens een volle maan veel onrustiger slaapt? Daar ben je niet alleen in. Het is een bekend fenomeen. De maan heeft niet alleen invloed op onze getijden (eb en vloed) en dieren, maar ook op ons als mens. Het is overal om ons heen. Lees hier over de betekenis van de maan en de maanfases en gebruik de energie in je voordeel! ✨

Lees hier over de eerstvolgende maan:

  • Volle maan in Ram (oktober 2021)
    Woensdag 20 oktober staat de volle maan in Ram. ♈ Een volle maan die draait om relaties… Lees hier meer over de spirituele betekenis!

De maanfases en hun betekenis

Een reguliere maancyclus kent 28 dagen. Niet geheel toevallig is dit ook de gemiddelde lengte van een menstruatiecyclus. De maan kent zoals gezegd dus acht maanfasen, maar er zijn vier maanfasen waarbij het belangrijk is dat je erbij stilstaat. Deze vier maanfasen – en de energie die daarbij past – zijn als volgt:

  1. De maancyclus begint bij de nieuwe maan. Dit is de periode van reflectie en rust. Hier start je cyclus. Het is tijd om je innerlijke werk te doen. Doe bijvoorbeeld aan (bullet) journaling, ga mediteren en neem je rust. Welk zaadje plant jij? Tip: nieuwe maan rituelen.
  2. Hierna gaan we naar de wassende maan. Tijdens deze periode doe je inspiratie op en begin je te inventariseren wat je nodig hebt rondom je gekozen onderwerp(en) tijdens de nieuwe maan. Wat wil je leren en waar is nog onderzoek voor nodig? Focus je op taak of project.
  3. Het is tijd voor de volle maan. De volle maan is de beste periode om actie te ondernemen, te communiceren en je te uiten naar de buitenwereld. Het zaadje dat je tijdens de nieuwe maan geplant hebt, is tot bloei gekomen. Je hebt tijdens de wassende maan alle benodigde kennis en informatie opgedaan en nu pluk je daar de vruchten van. Creativity blooms! Tip: volle maan rituelen.
  4. De laatste fase is de afnemende maan. Eventuele problemen op je pad zijn er om nu opgelost te worden. Lessen worden geleerd en projecten worden afgerond. Je hebt de cyclus nu volbracht. Hierna is het opnieuw tijd voor een nieuwe maan.

Soms zie je de maan ook overdag. Hier lees je waarom je de maan overdag ziet. Daarnaast is slecht slapen tijdens de volle maan een bekend fenomeen.

Nieuwe maan / Nieuwe manen - VolleMaanKalender.nl

De nieuwe maan en de betekenis

Wat is een nieuwe maan?

Een nieuwe maan, ook wel de start van een nieuwe maanfase, staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past of start iets nieuws.

Nieuwe maan rituelen

De nieuwe maan is een geschikte tijd om intenties te zetten. Wat wil je de komende zes maanden – tot aan de bijpassende volle maan – bereiken? Met de nieuwe maan krijg je nieuwe energie om projecten aan te pakken, zaken af te ronden en op te schonen. Lees hier 3 nieuwe maan rituelen.

Volle maan / Volle manen - VolleMaanKalender.nl

De volle maan en de betekenis

Sinds de oudheid al staat de maan symbolisch voor het onderbewustzijn, emoties, intuïtie en de cyclus van leven en dood. Het is dus niet zo gek dat we zoveel merken van de invloed van de maan, met name als het om een volle maan gaat. In de astrologie is de volle maan een piek van energie. Het is ook een tijd van oogsten (of oogsten wat je hebt gezaaid, bijvoorbeeld tijdens een nieuwe maan).

Wat is een volle maan?

De volle maan is de maanfase waarbij de maan volledig verlicht lijkt (vanuit ons perspectief vanaf de aarde). Dit gebeurt wanneer de aarde zich tussen de zon en de maan bevindt. De volle maan komt ongeveer eenmaal per maand voor. Tussen de volle manen in vind je nieuwe manen. Deze twee zijn met elkaar verbonden: vanuit de nieuwe maan zet je je intenties. Bij de bijbehorende volle maan (6 maanden later) kijk je terug op je gezette intenties. Is het je gelukt? Of kan je nog ergens bijsturen?

Volle maan rituelen

De volle maan is een goede tijd om je dankbaar te uiten. Je plukt de vruchten van de intenties die je dus met de nieuwe maan hebt gezet. Het draait bij een volle maan allemaal om voltooiingen. Een volle maan ritueel kan je helpen om in de juiste energie te komen. Lees hier 5 praktische volle maan rituelen om meteen uit te voeren.

5x de leukste boeken over de maan

Wil je meer leren over de maan en hoe je kunt leven met de cyclus van de maan? 📚🌕 Wij hebben de 5 leukste boeken over de maan voor je op rij gezet, waaronder de populaire (en meestverkochte) ‘Leven met de maan’.

Volle maan kalender 2021

Artikelen over de maan

Lees hier de laatste blogs over de maan, maanstanden en de energie daarvan. 🌙

Misschien vind je deze items ook leuk?

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Bezig…
Yay, gelukt! Je staat op de lijst.