Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan 2024: een overzicht van datum, tijd en sterrenbeeld
0
Maan Nieuwe maan

Nieuwe maan 2024: een overzicht van datum, tijd en sterrenbeeld

Nieuwe maan 2024 - VolleMaanKalender.nl

Wanneer is het nieuwe maan in 2024, hoe laat en in welk sterrenbeeld staat de volle maan? Je leest op deze pagina’s alles over volle maan 2024 data, tijdstip en sterrenbeeld. Ook vind je hier het thema per nieuwe maan én ontdek je wanneer de blauwe nieuwe maan is.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat is een nieuwe maan?

In astrologie staat de nieuwe maan voor een nieuw begin. Het markeert het begin van de maancyclus; een ideaal moment voor het initiëren van nieuwe ideeën en projecten. Deze maanfase wordt gezien als een kans om doelen en wensen te heroverwegen en nieuwe intenties te zetten. Het is een periode van innerlijke reflectie, waarin je oude patronen kunt loslaten en open kunt staan voor nieuwe mogelijkheden. De energie van de nieuwe maan is altijd krachtig en vernieuwend, ideaal voor het aanbrengen van veranderingen in je leven en het verkennen van nieuwe paden.

 • Nieuwe maan januari 2024 in Steenbok
 • Nieuwe maan februari 2024 in Waterman
 • Nieuwe maan maart 2024 in Vissen
 • Nieuwe maan april 2024 in Ram
 • Nieuwe maan mei 2024 in Stier
 • Nieuwe maan juni 2024 in Tweelingen
 • Nieuwe maan juli 2024 in Kreeft
 • Nieuwe maan augustus 2024 in Leeuw
 • Nieuwe maan september 2024 in Maagd
 • Nieuwe maan oktober 2024 in Weegschaal
 • Nieuwe maan november 2024 in Schorpioen
 • Nieuwe maan december 2024 in Boogschutter
 • Nieuwe maan december 2024 in Steenbok

Nieuwe maan 2024 data

Wanneer is de nieuwe maan in 2024? Bekijk hier de nieuwe maan kalender.

MaandDatumTijdSterrenbeeld
Januari11 januari 202412:58:05 uurSteenbok
Februari10 februari 202400:00:44 uurWaterman
Maart10 maart 202410:02:45 uurVissen
April8 april 202420:23:21 uurRam
Mei8 mei 202405:24:19 uurStier
Juni6 juni 202414:40:02 uurTweelingen
Juli6 juli 202400:59:17 uurKreeft
Augustus4 augustus 202413:14:21 uurLeeuw
September3 september 202403:56:45 uurMaagd
Oktober2 oktober 202420:50:32 uurWeegschaal
November1 november 202413:48:13 uurSchorpioen
December1 december 202407:22:22 uurBoogschutter
December*30 december 202423:27:49 uurSteenbok

Blauwe nieuwe maan 2024

De blauwe nieuwe maan, die plaatsvindt op 30 december 2024*, is een zeldzaam fenomeen dat één keer per twee à drie jaar plaatsvindt. Wat is een blauwe maan? Een blauwe maan verwijst naar de situatie waarbij er een extra volle of nieuwe maan verschijnt binnen één kalendermaand, zoals in december het geval is. De term ‘blauwe maan’ is misleidend; de maan (die sowieso al niet te zien is bij een nieuwe maan) kleurt niet echt blauw.

In 2024 valt de blauwe nieuwe maan in het ambitieuze en gedisciplineerde sterrenbeeld Steenbok. Dit teken staat bekend om zijn vastberadenheid en streven naar succes. In de astrologie wordt Steenbok geassocieerd met structuur, verantwoordelijkheid en langetermijndoelen. De blauwe nieuwe maan in Steenbok zal er voor zorgen dat je nog meer na gaat denken over je ambities. En omdat deze nieuwe maan zo op het einde van het jaar valt, is het de perfecte maan om vooruit te blikken op 2025!

Energie van de nieuwe maan in elk sterrenbeeld

Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen unieke energie en thema’s die geassocieerd worden met de nieuwe maan. Hier is een overzicht van elk teken:

Nieuwe maan in Ram

De nieuwe maan in Ram is een krachtige periode voor het starten van nieuwe projecten en het nemen van gedurfde stappen. Het moedigt aan om leiderschap te tonen en initiatief te nemen in persoonlijke en professionele sferen.

Nieuwe maan in Stier

Tijdens de nieuwe maan in Stier ligt de focus op financiële zekerheid, comfort en het genieten van het leven. Het is een uitstekend moment om na te denken over persoonlijke waarden en te investeren in langdurige groei.

Nieuwe maan in Tweelingen

De nieuwe maan in Tweelingen benadrukt het belang van sociale interacties en het uitwisselen van ideeën. Het is een ideaal moment voor leren, onderwijzen en het uitbreiden van je netwerk.

Nieuwe maan in Kreeft

De nieuwe maan in Kreeft focust op familie, thuis en emotionele veiligheid. Het is een moment voor introspectie, het koesteren van relaties en het creëren van een comfortabele, liefdevolle thuisomgeving.

Nieuwe maan in Leeuw

Tijdens de nieuwe maan in Leeuw staan zelfexpressie, plezier en het tonen van je talenten centraal. Het is een ideaal moment om jezelf te laten zien, creatief te zijn en je innerlijke vuur te voeden.

Nieuwe maan in Maagd

Deze nieuwe maan in Maagd draait om organisatie, aandacht voor gezondheid en het efficiënt afronden van taken. Het benadrukt nauwkeurigheid, dienstbaarheid en zelfverbetering.

Nieuwe maan in Weegschaal

De nieuwe maan in Weegschaal draait om het vinden van evenwicht in relaties, het nastreven van schoonheid en het zoeken naar rechtvaardigheid en gelijkheid. Het is een uitstekende maanfase om relaties te heroverwegen en diplomatiek te handelen.

Nieuwe maan in Schorpioen

De nieuwe maan in Schorpioen maanfase brengt intense emotionele ervaringen en de kans voor diepgaande veranderingen. Het is een moment van loslaten, heling en het ontdekken van verborgen waarheden.

Nieuwe maan in Boogschutter

Met de nieuwe maan in Boogschutter ligt de focus op groei, avontuur en het verkennen van nieuwe filosofieën of culturen. Het is een ideale maanfase voor het stellen van hoge doelen en het zoeken naar betekenis.

Nieuwe maan in Steenbok

De nieuwe maan in Steenbok benadrukt discipline, carrière en het nastreven van langetermijndoelen. Het is een maanfase voor het stellen van realistische doelen en het werken aan je ambities met vastberadenheid.

Nieuwe maan in Waterman

De nieuwe maan in Waterman moedigt aan om anders te denken, creatief te zijn en bij te dragen aan sociale veranderingen. Het is een mooi moment voor vernieuwing, vrijheid en het omarmen van je unieke zelf.

Nieuwe maan in Vissen

De nieuwe maan in Vissen draait om empathie, dromen en artistieke expressie. Het is een maanfas van emotionele gevoeligheid, intuïtie en het verbinden met het spirituele of ongrijpbare aspecten van het leven.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨