Yoga

Wat is yoga? Yoga is een fysieke, mentale en spirituele beoefening. Het kan jou op meerdere vlakken helpen. Lees hier alles over yoga, inclusief tips en oefeningen!

Yoga vindt zijn in het oude India. Het woord Yoga komt van het Sanskrietwoord ‘yuj‘, wat ‘verenigen’ betekent. Yoga is een holistische praktijk die tot doel heeft lichaam, geest en ziel te verenigen en balans en harmonie te brengen voor het individu.

Het beoefenen van Yoga omvat meestal een combinatie van fysieke houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie. De fysieke houdingen, Asana’s genaamd, zijn ontworpen om het lichaam te versterken en te versterken en flexibiliteit en balans te bevorderen. De ademhalingstechnieken, Pranayama genaamd, zijn ontworpen om de ademhaling te reguleren en de longcapaciteit te verbeteren. Het meditatie-aspect van yoga, Dhyana genaamd, heeft tot doel de geest tot rust te brengen en opmerkzaamheid en zelfbewustzijn te vergroten.

Yoga wordt vaak gebruikt als een vorm van lichaamsbeweging, stressvermindering en ontspanning, maar het kan ook worden gebruikt als hulpmiddel voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Yoga wordt in vele stijlen en vormen beoefend en is geschikt voor alle leeftijden, niveaus van fitheid en fysieke capaciteiten.

Artikelen over Yoga

Shop Yoga items