Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Wanneer is de bloedmaan 2022?
0
Maan

Wanneer is de bloedmaan 2022?

Wanneer is de bloedmaan 2022?

Wanneer is de bloedmaan, of ook wel een totale maansverduistering, in 2022? Dit zijn de data van de bloedmaan in 2022!

Even in de herhaling: een bloedmaan is een totale maansverduistering. De maan staat dan volledig in de schaduw van de aarde en dat geeft een rode gloed. Wil je er meer over lezen over wat een bloedmaan is, check dan ’t artikel ‘Wat is een bloedmaan?‘.

Bloedmaan 2022 data

  • Maandag 16 mei 2022 om 06:15 uur in Schorpioen (volle bloedmaan/totale maansverduistering)
  • Dinsdag 8 november 2022 om 12:02 uur in Stier (volle bloedmaan/totale maansverduistering)

De eerste bloedmaan van 2022 is maandag 16 mei 2022. Dan is er een totale maansverduistering van de volle maan. De tweede bloedmaan van het jaar is dinsdag 8 november 2022. Ook dit is een totale maansverduistering van de volle maan.

Tips voor het fotograferen van de volle bloedmaan

  • Zoek een geschikte locatie. Een locatie in de natuur, bij voorkeur. Ergens waar het minste ‘lichtvervuiling’ is, zodat je de volle supermaan goed kunt vastleggen.
  • Gebruik een statief, zoals deze voor je camera of deze voor je telefoon. Met het gebruik van een statief voorkom je wazige en onscherpe foto’s.
  • Ga je de foto maken met je spiegelreflexcamera, gebruik dan een telelens als je die hebt. Heb je die niet, probeer dan een objectief van 200mm om zo dicht mogelijk in de buurt te komen.
  • Zet de timer in! Stel in dat je foto wordt gemaakt met de timerfunctie. Waarom? Nou, zo kun je de camera niet per ongeluk (al is ‘t maar een klein beetje) bewegen tijdens ‘t indrukken van de sluiterknop.
  • In dit artikel van CameraNu.nl lees je over sluitertijd, ISO, etc. voor het fotograferen van de bloedmaan.

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan. Ook kun je gezellig meepraten over spirituele onderwerpen en delen we onderling tips & tricks! Aanmelden voor de incidentele nieuwsbrief kan natuurlijk ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨