Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wanneer is de bloedmaan 2022?
4
Maan

Wanneer is de bloedmaan 2022?

Wanneer is de bloedmaan 2022?

Wanneer is de bloedmaan, of ook wel een totale maansverduistering, in 2022? Dit zijn de data van de bloedmaan in 2022!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Een bloedmaan is een totale maansverduistering. De maan staat dan volledig in de schaduw van de aarde en dat geeft een rode gloed. De maan is dus niet rood; het lijkt alleen zo vanaf de aarde. Wil je meer lezen over wat een bloedmaan is, check dan ’t artikel ‘Wat is een bloedmaan?‘.

Bloedmaan 2022 data

Dingen om te doen tijdens de bloedmaan

 • Bekijk blokkades: wat is er in je leven of om je heen dat jou blokkeert? De maansverduistering kan symbool staan voor een verduistering van iets in je leven. Mis je informatie, houden anderen je tegen of houd je jezelf tegen? Waar stroomt de energie even niet? Wat voelt geblokkeerd? Probeer dit te herkennen en op te lossen. 
 • Onderzoek je passies: rood staat voor passie. Voor vuur. Voor vlammen, vonken en liefde. En dat mag jij tijdens de bloedmaan voor jezelf gaan onderzoeken! What makes you tick? Waar wordt jij blij van? Wat maakt jou gelukkig? Waar houd je van? Do what you lovega achter je dromen aan!
 • Offers: bloed staat vanuit oudsher symbool voor offers en aangezien we hier praten over een bloedmaan wil ik dit graag benoemen. Een offer kan spannend zijn. Om je dromen te volgen, zul je misschien iets los moeten laten. Een offer brengen. Je hebt 24 uur in een dag en die kun je maar één keer besteden. Wat doe jij met die 24 uur? En hoe richt jij de andere dagen in? Denk na over wat jij kan ‘offeren’ om achter je daadwerkelijke passies aan te gaan.
 • Rituelen: doe volle maan rituelen tijdens de bloedmaan of spreek volle maan affirmaties uit.
 • Zoek gelijkgestemden op: de bloedmaan is natuurlijk een prachtig en krachtig fenomeen. Trommel like-minded people op: vrienden en mensen in je omgeving die de volle bloedmaan met jou willen ervaren. Maak er een een viewing party van in de natuur of in je achtertuin (als het vanuit daar zichtbaar is).
 • Leg een volle maan tarot spread: Je vindt in dit artikel inspiratie voor een volle maan tarot spread. Dit kan je helpen om je dromen helder te krijgen, blokkades te ontdekken en voortgang te bewaken.
 • Wees dankbaar: tijdens de volle bloedmaan mag je dankbaarheid uiten voor alles wat je hebt in je leven. Ook dit is natuurlijk goed om dagelijks te doen (bijvoorbeeld in een dankbaarheidsdagboek), maar bekijk tijdens een bloedmaan niet alleen de details, maar juist het totale plaatje. Wie ben je en wat heb je bereikt? Waar sta je in je leven en hoe ben je hier gekomen?

Let op: normaal gesproken kun je je edelstenen en kristallen opladen onder de volle maan. Doe dit niet tijdens een maansverduistering!

Tips voor het fotograferen van de volle bloedmaan

 • Zoek een geschikte locatie. Een locatie in de natuur, bij voorkeur. Ergens waar het minste ‘lichtvervuiling’ is, zodat je de volle supermaan goed kunt vastleggen.
 • Gebruik een statief, zoals deze voor je camera of deze voor je telefoon. Met het gebruik van een statief voorkom je wazige en onscherpe foto’s.
 • Ga je de foto maken met je spiegelreflexcamera, gebruik dan een telelens als je die hebt. Heb je die niet, probeer dan een objectief van 200mm om zo dicht mogelijk in de buurt te komen.
 • Zet de timer in! Stel in dat je foto wordt gemaakt met de timerfunctie. Waarom? Nou, zo kun je de camera niet per ongeluk (al is ‘t maar een klein beetje) bewegen tijdens ‘t indrukken van de sluiterknop.
 • In dit artikel van CameraNu.nl lees je over sluitertijd, ISO, etc. voor het fotograferen van de bloedmaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨