Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Gebruik de energie van de nieuwe maan en doe een nieuwe maanmeditatie
0
Maan Meditatie

Gebruik de energie van de nieuwe maan en doe een nieuwe maanmeditatie

Gebruik de energie van de nieuwe maan en doe een nieuwe maanmeditatie

De kracht van de maan heeft een grote invloed op onze aarde. De energie van de maan verandert door de verschillende maanfases. Veel mensen voelen de energie van de maan, bewust of onbewust. De energie van de nieuwe maan kan je helpen bij een nieuwe start en het manifesteren van jouw wensen en verlangens. In dit artikel lees je hoe je de energie van de nieuwe maan kan gebruiken en kun je een magische nieuwe maanmeditatie doen die je helpt bij een nieuw begin.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

De energie van de maan stimuleert jouw persoonlijke ontwikkeling

De energie om ons heen verandert steeds onder invloed van de maan. Dat de energie verandert en heel sterk is tijdens volle maan weten veel mensen wel, maar tijdens de nieuwe maan verandert deze energie ook. Als jij je bewust bent van de kracht en de energie van de maancyclus dan kan dit je helpen om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk, intuïtief en spiritueel vlak.

Iedere maanfase heeft een andere invloed op ons

De energie van de nieuwe maan voelt heel anders dan de energie van de volle maan. Maar ook iedere nieuwe maan en iedere volle maan kan weer anders voelen. De energie wordt onder andere beïnvloed door het seizoen en de stand van de sterren en planeten.

De energie van de volle maan

De energie van de volle maan is een krachtige energie die je in de actiestand zet. De energie van de volle maan is yang-energie. Yang-energie is de energie van doen, van actie, van daadkracht en resultaat- en doelgerichtheid. De invloed van de volle maan maakt dat jij de behoefte voelt om je aandacht naar buiten te richten, veel te doen en in verbinding te zijn met andere mensen.

De energie van de nieuwe maan

De maancyclus start met de nieuwe maan. De zachte energie van de nieuwe maan is het moment van yin-energie. Yin-energie is de energie van zijn, van je intuïtie, vrouwelijke energie en je zachte kant. De energie van de nieuwe maan versterkt je intuïtie en helpt je om diepste verlangens te voelen. Dit is hét moment om te voelen hoe het met je gaat, wat je nodig hebt en wat je werkelijk wilt.
De nieuwe maan helpt je om te voelen wat je werkelijk wilt

De nieuwe maan is het moment dat je intuïtieve kant meer naar voren komt en je makkelijker contact kan maken met wie je diep van binnen bent. De energie van de nieuwe maan helpt je om je aandacht meer te richten op jezelf. Hierdoor kun jij goed tot rust komen en jezelf weer opladen. Maar ook om te voelen hoe het echt met je gaat en wat je werkelijk wilt.

De energie van de nieuwe maan helpt je om patronen te doorbreken

Als je goed contact kan maken met je eigen behoeftes en verlangens dan is het ook makkelijker om te voelen wat niet bij je past. Dan ben je bewuster welke gevoelens, gedachten of energie zich steeds herhalen, maar die je helemaal niet helpen. Bijvoorbeeld gepieker, onrust, je onzeker voelen, slecht voor jezelf zorgen, je druk maken om wat anderen van je vinden en ga zo maar door. Patronen zich net zo lang tot het je duidelijk wordt en ze echt wilt doorbreken. De energie van de nieuwe maan kan je hierbij helpen.

De invloed van de nieuwe maan helpt je bij een nieuwe begin

Als jij loslaat wat niet echt bij je past dan krijg je ruimte om alles te doen wat wel écht bij je past. Misschien heb je ergens wel het gevoel dat je beter voor jezelf wilt zorgen, liever voor jezelf wilt zijn, meer wilt sporten of mediteren of je minder druk wil maken over wat anderen van je vinden. Wat het ook is wat je écht wilt: de nieuwe maan wil jou helpen bij een nieuw begin.

Nieuwe maanmeditatie: laat los wat niet bij je past en begin met iets nieuws

Hieronder kun je een nieuwe maanmeditatie luisteren, die je helpt om je af te stemmen op de kracht van de nieuwe maan. Zo kan je eenvoudig los laten wat niet bij je past en iets nieuws beginnen.

Vind je deze meditatie leuk? Op mijn website vind je de Library of joy, met wel meer dan 50 meditaties. Je kunt er ook een aantal meditaties downloaden. Vraag hier de toegang aan tot de library of joy, helemaal gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨