Venus in astrologie

Venus in astrologie is hoe je liefhebt en waar je waarde aan hecht. Daarnaast staat Venus voor geldzaken, balans, vrede en harmonie. Het is een vrouwelijke planeet en dat maakt de invloed zacht en liefdevol.

Venus is de planeet van liefde, schoonheid en plezier. Het regelt onze relatie tot geld, esthetiek en wat we luxueus vinden. In de astrologie vertegenwoordigt Venus ook hoe we onze verlangens, passies en wat we waarderen uitdrukken. Het beïnvloedt ook hoe we socialiseren, omgaan met anderen en hoe we anderen aantrekken. Ons Venus-teken vertelt ons over onze stijl van liefhebben, romantiek en hoe we genegenheid tonen.

Venus retrograde

Planeet Venus gaat elke achttien maanden retrograde. Aangezien ‘t de planeet is van de liefde, kunnen er spanningen voorkomen in jouw relatie(s). Je wil misschien even wat ‘afstand’ (hoe dat zich uit, bepaal je zelf) van elkaar. Dat hoeft niet negatief te zijn: als je elkaar daarna weer meer waardeert, is het nemen van afstand de juiste beslissing geweest.

Lees ook: Alles over Venus retrograde (inclusief data 2020-2030)

Symbool van Venus

Venus in astrologie

Het astrologisch symbool voor Venus is een combinatie van een kruis, dat staat voor de materie, en een cirkel, die staat voor de geest. Dit symboliseert dat door de vereniging van de vier elementen, materie kan worden getransformeerd in geest. Het duidt op de vermogen van Venus om het leven te transformeren door middel van liefde en schoonheid.

Venus in de tekens

De positie van Venus in verschillende astrologische tekens kan haar invloed op een persoon beïnvloeden. In de tekens Stier en Weegschaal wordt Venus als sterk beschouwd, omdat ze daar haar romantische en esthetische kanten kan tonen. In de tekens Schorpioen en Ram wordt Venus echter gezien als zwak, omdat de intense emoties van deze tekens haar verlangen naar harmonie ondermijnen. In het teken Vissen wordt Venus als verheven beschouwd, omdat de liefde hier haar hoogste uitdrukkingsvorm kan bereiken door zelfopoffering. En in het teken Maagd Venus kan worden afgeremd door de neiging om gevoelens in zaken van het hart te onderdrukken.

Check je geboortehoroscoop voor de plaatsing van jouw Venus en klik hieronder voor meer informatie over deze plaatsing.

Lees hier meer artikelen over Venus in astrologie