De zon in astrologie

De Zon in astrologie staat voor je essentiële zelf: je ware ik. Lees hier over de astrologie basics van de Zon. ☀️

De Zon wordt in astrologie gezien als een symbool van een eeuwigdurende reis: de reis van zelfontdekking. Het vertegenwoordigt het ontwakende bewustzijn. De Zon is onlosmakelijk verbonden met ons zoeken naar een gevoel van identiteit en zin. Het draait bij de Zon om vitaliteit (leven), identiteit en trots. De Zon vertegenwoordigt ook vitaliteit en levensdrang. Ook geeft hij ons leven betekenis en richting en is Zon de actieve, motiverende invloed achter onze bewuste doelen. En de Zon staat nog voor veel meer, zoals voor waardering, verheldering, verlichting, creativiteit, toekomst en gezag.

Je kent je zonneteken als jouw reguliere sterrenbeeld.

In astrologie wordt de Zon als sterk of zwak beschouwd in relatie tot de verschillende tekens van de dierenriem. De Zon wordt als sterk gezien wanneer het zich in het teken Leeuw bevindt, omdat het teken en de planeet beide geassocieerd worden met vitaliteit en gezag. In het teken Waterman wordt de Zon als zwak beschouwd, omdat de emoties koel zijn en de nadruk ligt op het wekken van individueel bewustzijn (in plaats van het uiten van individualiteit).

Zon in het teken Ram wordt als sterk beschouwd, omdat het teken en de planeet beide affiniteit hebben met Vuur (waar de behoefte om de uitdagingen van het leven aan te gaan allesoverheersend is). In het teken Weegschaal wordt de Zon als zwak beschouwd, omdat het teken verbonden is met relaties en het vinden van zichzelf door middel van anderen. Wat dus haaks staat op de impuls van de Zon om je eigen unieke mogelijkheden te ontdekken.

Symbool van de Zon

Zon in astrologie

In astrologie wordt de Zon symbolisch vertegenwoordigd door een cirkel, het symbool van de eeuwigheid, met een punt in het midden die de goddelijke vonk vertegenwoordigt die in iedereen aanwezig is. Dit symbool staat voor de kracht van de Zon.

Zon in de tekens

10 kenmerken van sterrenbeeld Ram
Ram
10 kenmerken van sterrenbeeld Stier
Stier
10 kenmerken van sterrenbeeld Tweelingen
Tweelingen
10 kenmerken van sterrenbeeld Kreeft
Kreeft
10 kenmerken van sterrenbeeld Leeuw
Leeuw
10 kenmerken van sterrenbeeld MaagdMaagd
10 kenmerken van sterrenbeeld Weegschaal
Weegschaal
10 kenmerken van sterrenbeeld SchorpioenSchorpioen10 kenmerken van sterrenbeeld BoogschutterBoogschutter
10 kenmerken van sterrenbeeld Steenbok
Steenbok
10 kenmerken van sterrenbeeld Waterman
Waterman
10 kenmerken van sterrenbeeld Vissen
Vissen

Lees hier meer artikelen over de Zon in astrologie