Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
HSP en volle maan: dit merk je ervan
0
HSP Maan

HSP en volle maan: dit merk je ervan

HSP en volle maan: dit merk je ervan

De maan is krachting in haar energie. Met name rondom de volle maan merk je dit. Slapeloze nachten, hoofdpijn, intens dromen… Het zijn zomaar wat voorbeelden van wat de energie van de volle maan met je doet. Maar wat als je een HSP bent? Als hooggevoelig persoon ben je extra gevoelig voor de kracht van de volle maan. In dit artikel lees je wat je daarvan kunt merken en hoe je hiermee om kunt gaan.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Emoties lopen hoog op tijdens de volle maan

Rondom de volle maan lopen emoties hoog op. De maan is verbonden aan ons emotionele welzijn en ze is ontzettend krachtig. Ze schijnt licht op het duisternis. Niets blijft ongezien! Het is niet gek dat je als HSP zoveel merkt van de volle maan, want bij hooggevoelige personen is de energie nóg sterker. Het lijkt wel onder een vergrootglas te liggen!

Gevoelens die boven komen drijven, onopgeloste zaken en oude wonden… Je kunt je behoorlijk overweldigd voelen. Al je zintuigen staan op scherp. Het is bijna of je oude gebeurtenissen weer herleeft.

Je hebt aan de ene kant de behoefte om je terug te trekken, maar aan de andere kant wil je er graag over praten met iemand die je vertrouwt.

De kracht van jou als HSP’er is dat je gevoelens van jezelf, maar ook die van anderen, onder woorden kunt brengen. Je voelt aan wat de ander nodig heeft, wat de ander voelt en wat de ander wil. Met de energie van de volle maan wordt dit nog meer versterkt.

Slaap (en vooral het gebrek aan een goede nachtrust)

De volle maan nachten kunnen vreselijk zijn. Je voelt elke kreukel in je dekbed, je ziet elk kiertje licht (van de maan) naar binnen schijnen en je kunt maar niet in slaap komen. Hoe moe je ook bent.

Draaien, woelen, deken op, deken af… Je partner snapt waarschijnlijk niet waarom je ‘zo druk’ bent. Je snapt het zelf ook niet helemaal, maar je hoofd en lijf kunnen de rust niet vinden.

En als je slaapt, dan droom je heel heftig. Of je krijgt nachtmerries, misschien heb je die al een tijdje niet meer gehad… Dromen zijn een verwerking van wat er zich in ons onderbewustzijn afspeelt. Let dus goed op de boodschap. Welk gevoel krijg je erbij? Zo kun je, na wat eigen onderzoek en doorvoelen, misschien wel tot de kern komen van waar je dan daadwerkelijk wakker van ligt.

Tip: een droomdagboek naast je bed kan uitkomst bieden tegen het verwerken van de onrustige nachten. Witte ruis kan helpen om in slaap te komen.

Verscherpte zintuigen en intuïtie

Je zintuigen zijn al scherp, maar tijdens de volle maan zijn je zintuigen nóg scherper. Het gevoel van een labeltje in je kleding of korreltje in je bed en onverwachtse geluiden komen drie keer zo hard binnen.

Voordelen van de verscherpte zintuigen en verhoogde intuïtie zijn er gelukkig ook. Gebruik deze dagen om nog meer in contact te komen met je hogere zelf, voor je eigen spirituele groei en ontwikkeling. Mediteer, leg kaarten (tarot, orakel of inzicht) of visualiseer. Waar wil je naartoe werken? Wat wil je bereiken? Doe wat goed voelt.

Met jouw spirituele gaven en hoogontwikkelde intuïtie kun je ook anderen helpen (en dat geeft je sowieso voldoening). Healen, kaartjes voor mensen leggen of simpelweg in gesprek gaan… het kan voor de ander een wereld van verschil maken. Let er natuurlijk wel op dat je niet over je eigen grenzen heengaat.

Hoofdpijn en snel overprikkelt

Het is bekend dat je tijdens volle maan last kunt krijgen van hoofdpijn. Hoofdpijn is een zogenoemd ascentiesymptoom. De chakra’s in je hoofd gaan meer openstaan en je ontvangt energetisch erg veel. Of je HSP bent of niet; iedereen kan dit in meer of mindere mate ervaren.

Als HSP’er ervaar je het alleen dubbel zo intens. Je bent gauw overprikkelt en sociale situaties wil je liever vermijden. Misschien dat je hele lichaam zelfs wel zegt: nu even niet, het is teveel.

Bij hoofdpijn tijdens volle maan is het goed om veel water te blijven te drinken en goed je rust te pakken. Wat ook nog kan helpen, is om te wandelen in de natuur of te werken in de tuin. Aarden: zorg ervoor dat de oude energie uit je lichaam weg kan en dat er ruimte komt voor de nieuwe energie.

Heb jij zelf tips voor HSP en de volle maan? Laat het weten in de comments.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨