Numerologie

Wat is numerologie? En hoe kan numerologie jou helpen om je droomleven te creëren? Bereken met numerologie je levensgetal en ontdek je lotsbestemming, triggers en levenslessen.

Wat is numerologie?

Numerologie draait allemaal om getallen, zoals de som van je geboortedatum of je huisnummer. Het is een praktische tool om je eigen levenslessen te herkennen. Hierdoor kun je uiteindelijk gelukkiger leven: je weet immers je sterke kanten en je leerpunten. Daarnaast is het fijner, want je begrijpt hierdoor ook waarom mensen op een (bepaalde) manier reageren en waarom je vaak tegen dezelfde zaken aanloopt.

Bereken je eigen levensgetal met numerologie

Je levensgetal bereken je door alle getallen uit je geboortedatum op te tellen. Blijf doorgaan met optellen totdat je op één getal uitkomt*. Dat is je levensgetal! Hieronder zie je de betekenis van de getallen 1 tot en met 9.

* Kom je uit op een 11, 22 of 33 – tel dan niet verder en lees over de meestergetallen.

Numerologie betekenis getallen 1 tot en met 9

Numerologie werkt met de getallen 1 tot en met 9. Je hebt ook nog meestergetallen (11, 22 en 33). Hierbij in ‘t kort wat de betekenis is per getal. De meestergetallen staan eronder uitgelegd.

  1. zelfstandigheid, leiding geven, inventief, initiatief
  2. samenwerken, verbinden, vrede en harmonie, geduld, zorg
  3. gevoel, expressie, creativiteit, schoonheid, muziek
  4. werken, logisch handelen, discipline, kracht
  5. vrijheid, ongebondenheid, variatie
  6. verantwoordelijkheid, dienstbaarheid, familie, samenwonen
  7. rust, vertrouwen, innerlijke wijsheid (intuïtie), bezinning
  8. materie, zakelijk succes, organiseren, discipline, kracht
  9. vertellen, menselijk begrip, educatie, aansturen, schrijven, innovatie

Betekenis meestergetal 11: visie

Nummer 11 heeft een hele speciale betekenis. Het is namelijk het meest intuïtieve getal. Je leest hier meer over de betekenis van meestergetal 11.

Betekenis meestergetal 22: visie en actie

Nummer 22 heeft een speciale kracht. Het geeft je energie om je dromen in werkelijk om te zetten. Je leest hier meer over de betekenis van meestergetal 22.

Betekenis meestergetal 33: gids voor de wereld

Nummer 33 is de optelsom van de meestergetallen 11 en 22. Het is een wijs getal en met de energie van 33 kun je je gewenste plannen naar een volgend niveau brengen. Je leest hier meer over de betekenis van meestergetal 33.

Artikelen over numerologie