Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een roze maan? Spirituele betekenis + tips
0
Maan

Wat is een roze maan? Spirituele betekenis + tips

Roze maan- VolleMaanKalender.nl

Wat is de spirituele betekenis van een roze maan? Wanneer is de roze maan en wat maakt de maan roze van kleur? Ik leg deze volle maan naam graag aan je uit!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

De volle maan van april heet Roze Maan (Pink Moon). Deze volle maan naam is gebaseerd op het verschijnen van de Vlambloem (Flox): een roze bloem die in de lente voorkomt. Helaas is de maan dus niet daadwerkelijk roze van kleur.

Dinsdag 6 april 2023 staat de volle maan om 06:34 in Weegschaal. Dit is de eerste volle maan van de lente en daarom mag je dit ook wel de Roze maan noemen.

Roze maan symboliek

De roze maan staat symbool voor nieuwheid, frisheid en het loslaten van de dingen die jou niet meer dienen. Een roze maan is doorgaans de eerste volle maan van de lente. Dit is het moment om (letterlijk of figuurlijk) zaadjes te planten – ook als je dat de afgelopen maanden bent vergeten. Doe je dat niet, dan blijft je tuin leeg en komt er veel ruimte voor onkruid… Laat dat niet gebeuren en wees de baas over je eigen groei.

De energie van de volle roze maan kan je helpen om je creativiteit en verbeelding te versterken. Dit is een goede tijd om nieuwe hobby’s of creatieve projecten te beginnen. Gebruik je intuïtie. Laat nieuwe ideeën en innovaties tot bloei komen en streef je dromen, doelen en wensen na. Denk aan succes op ‘t werk of in je gezinsleven, gezinsuitbreiding, het verbeteren van je relatie of je spiritualiteit naar een nieuw niveau tillen. Waar ga jij aan werken?

Spirituele betekenis roze maan

De spirituele betekenis van de roze maan is vernieuwing, groei en bloei. Het is dé tijd van het jaar waarin de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en begint te bloeien. Dit is ook een tijd waarin je je mag richten op je eigen groei en bloei: reflecteren op wat je hebt bereikt en wat je nog wil bereiken. Herzie je doelen en richt je op wat belangrijk voor jou is.

De roze maan staat ook emoties. Je bent je meer bewust van je gevoelens. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Ontdek je emoties en leer er beter mee omgaan. Tijdens de roze maan mag je ook werken aan je emotionele wonden en het loslaten van negativiteit (in alle vormen).

De roze maan wordt geassocieerd met het hartchakra. Dit chakra is gelegen in het midden van de borst; het staat symbool voor liefde, mededogen en empathie. Dat is waar het stroomt (of juist blokkeert). Richt je daarom tijdens de roze maan op het openen en helen van je hartchakra. Zo kun je meer liefde en mededogen ervaren, voor jezelf en voor anderen.

De roze maan is de perfecte tijd om je verbinding met de natuur te versterken. Breng tijd door in de natuur en stel jezelf open voor de energie van de aarde en alle elementen. De natuur bloeit, ga mee in die energie. Dit helpt je om in balans te komen. Fysiek én mentaal.

Edelstenen voor de volle roze maan

Om de energie van de volle roze maan optimaal te gebruiken, kun je edelstenen en kristallen inzetten. Dit doe je bijvoorbeeld bij je volle maan meditatie, het leggen van een kristal grid of tijdens het pendelen. Ook is het goed om je edelstenen en kristallen op te laden in het licht van de volle roze maan. Je vindt hier een paar suggesties van edelstenen en kristallen die geschikt zijn…

 • Bergkristal
  • Bergkristal is geschikt voor veel doeleinden. Of je nu iets nieuws begint op het gebied van werk, thuis, liefde, spiritualiteit of reizen: bergkristal ondersteunt je.
 • Lapis Lazuli
  • Ben je nog zoekende in ‘wat voor jou is’ qua groei? Een Lapis Lazuli bij je dragen kan helderheid bieden om voor je te zien wat jouw toekomst zal zijn. Ook helpt deze steen je bij het goed verwoorden van dat wat je voelt.
 • Maansteen
  • Maansteen is de steen van vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. Precies dat waar de maan ook voor staat. Een maansteen zorgt onder andere voor ontspanning en rust.
 • Rozenkwarts
  • Ben je op zoek naar een nieuwe liefde of vriendschap? Of zoek je in het algemeen nieuwe contacten? Omring jezelf dan tijdens de roze maan met rozenkwarts: dé steen van de liefde.

Volle maan namen

Andere namen voor de volle maan van april zijn Breaking Ice Moon • Broken Snowshoe Moon • Budding Moon of Plants and Shrubs • Frog Moon • Moon of the Red Grass Appearing • Moon When the Ducks Come Back • Moon When the Geese Lay Eggs • Moon When the Streams are Again Navigable • Sucker Moon • Sugar Maker Moon.

Bij elke volle maan hoort een naam. Je vindt hier alle volle maan namen, inclusief uitleg over de afkomst van de naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨