Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Start je eigen Moon Journal (bullet journal uitleg en voorbeelden)
0
(Bullet) Journalling Lifestyle Maan

Start je eigen Moon Journal (bullet journal uitleg en voorbeelden)

Start je eigen Moon Journal (bullet journal uitleg en voorbeelden) + inspiratie

In dit artikel geeft bullet journal expert Wendy je bullet journal uitleg en voorbeelden om je eigen Moon Journal te maken. Leven met de maan was nog niet eerder zo leuk en creatief! 🌙

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Soms zoek je naar een manier om met jezelf en je gevoelens in contact te komen. Daar is een bullet journal een goed middel voor. En als je het dan ook nog combineert met de fasen van de maan, kan het magisch zijn en je inzicht over jezelf geven. Je eigen Moon Journal is geboren!

Wat is een bullet journal? Een korte uitleg

Een bullet journal, ook wel bujo, is een gebundelde agenda, dagboek en to-do-lijst ineen, maar vooral een methode om taken, afspraken, deadlines en gedachten te ordenen met pen en papier. Handig, want het vervangt dus al deze losse papieren boekjes in één notitieboekje en hoe je het gebruikt ligt helemaal aan jouw behoeftes!

Tijdens het journallen kan je veel met je gevoelens bezig zijn. Je kan dit ook kan gebruiken in combinatie met de maan en haar fasen: Moon Journalling noem je dat. Het geeft je extra steun tijdens bepaalde maanfasen en je kan bijvoorbeeld ook zelf je stemming bijhouden en patronen ontdekken. Wanneer in de maand voel jij je het beste? Wanneer het meest gemotiveerd?

Welke bullet journal kies je?

Om te beginnen met een Moon Journal heb je een bullet journal (opschrijfboekje) nodig. Er zijn natuurlijk kant-en-klare Moon Journals te koop, maar het mooie aan de zelf-maken-variant is dat je hem helemaal naar eigen smaak en benodigdheden inricht. Het handige aan een bullet journal is dat puntjes in staan die je ondersteunen bij het zelf inrichten van je pagina’s.

De eerste stap zet je door een schriftje of boekje te kiezen. Een mooie, want dan gebruik je hem ook graag. Voor dit artikel heb ik gebruik gemaakt van Mijn Bullet Journal Astrologie.

Starten met je Moon Journal

Nu ga je lekker van start met je Moon Journal. De eerste pagina’s laat je leeg, want daar komt de index. Dit is een bujo-term voor inhoudsopgave. Deze index werk je steeds bij naarmate je bullet journal groeit.

De algemene opzet van een bullet journal slaan we voor nu verder over, maar bekijk vooral deze video (Engels) of deze video (Nederlands). Ook als je zelf zoekt op de termen ‘bulletjournal setup’ vind je honderden verschillende voorbeelden, stijlen en creaties.

Laat je niet beïnvloeden door de artistieke of uitgebreide creaties van anderen. Vergeet niet, elke professional was ooit een beginner. En belangrijker nog om in je achterhoofd te houden: waarom start JIJ deze journal en wat wil JIJ bijhouden? Het is niet jouw portfolio voor de buitenwereld. Qua inhoud kan je jouw journal altijd later met andere zaken uitbreiden en netjes indexeren om het snel terug te vinden. Voor nu is het belangrijker dat je gewoon fijn begint.

Starten met je Moon Journal

Zaken die niet mogen ontbreken in jouw Moon Journal

Natuurlijk zijn er genoeg verschillende zaken die je bij kan houden in je journal, maar hieronder vind je een lijstje van maan-gerelateerde onderwerpen die je op weg kunnen helpen:

Zaken die niet mogen ontbreken in jouw Moon Journal

De maankalender in jouw Moon Journal

Top, je bent gestart met jouw Moon Journal! Een maankalender is toch wel een essentieel onderdeel ervan. Waarom? Het geeft overzicht van de maanstanden voor het hele (resterende) kalenderjaar. Praktisch, want dan hoef je niet steeds naar deze digitale maankalender voor het hele overzicht ;-). Maar hoe doe je dat? Er zijn verschillende manieren…

De snelste manier is om een van de maankalenders die het internet rijk is af te drukken en in je journal te plakken. (Het is jouw journal, dus jij bepaalt wat het beste voor jou werkt!) Let dan wel even goed op of je er eentje hebt die de maanstanden weergeeft zoals wij ze in Europa zien en of het rechtenvrij is…

Maarrrr, als je wat creatiever te werk wilt gaan dan kan je je Maankalender natuurlijk ook zelf vormgeven. Bedenk je dan…

  • Wil je alleen de volle maan bijhouden of toch liever alle acht maanfasen verwerken?
  • Wil jij de maanstanden elke maand in je maandoverzicht (monthly) of weekoverzicht (weekly) verwerken?
  • Zet je hem in je algemene jaaroverzicht (future log) of wil je hem voorin een eigen unieke plek geven?
De maankalender in jouw Moon Journal

Alles kan en mag. Dat is het fijne aan je eigen bullet journal: jij bepaalt!

Daarnaast ben je natuurlijk vrij om hem ook zo creatief/mooi/praktisch te maken naar jouw wensen. Wil je er allemaal sfeertekeningen bij, ga je gang. Houd je het liever minimalistisch en gefocust, ook prima.

Geen inspiratie voor je creatie? Dan hoef je alleen maar even op Instagram of Pinterest te zoeken, want ook hier zijn honderden van te vinden. Probeer de termen ‘moon bullet journal’ maar eens.

Is je maankalender klaar? Heel erg fijn, want nu ben jij steeds op de hoogte van de actuele maanstand. En bij het plannen van activiteiten heb je het overzicht bij de hand en kan je daar, als je dat wilt, rekening mee houden…

Lees ook…

Happy journalling!

VolleMaanKalender.nl Bullet Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨