Aardetekens in de astrologie

De drie aardetekens in de astrologie zijn Stier, Maagd en Steenbok. Aardetekens staan voor groei, creëren en bewaken, maar ook voor de materiële wereld, praktisch zijn en stabiliteit. Daarnaast staan aardetekens ook bekend om hun goede zintuigen en voelsprieten. They know what’s going on. Aardetekens voelen zich – niet geheel verrassend – vaak fijn in de vrije natuur. Lees hier alles over aardetekens!

Ben jij Stier, Maagd of Steenbok, dan ben jij een aardeteken. Aardetekens zijn meestal mensen die gericht zijn op dat wat eerlijk en oprecht is, waardoor ze productief zijn en tastbare resultaten creëren. Ook zijn ze opgeruimd en kunnen ze projecten tot bloei brengen. Dit zijn zaken die aardetekens op het lijf zijn geschreven. En dat is een voordeel, maar als een aardeteken er teveel in doorslaat, dan kan het een nadeel worden.

Aardetekens houden van de basis. Ze zijn de bouwers: langzaam, maar vastberaden en zeker. Loyaliteit en stabiliteit zijn belangrijk. Wanneer mensen in hun omgeving het moeilijk hebben, staan zij voor hun klaar.

Stier (20 april – 20 mei) ♉

Stier is een aardeteken dat bekend staat om de praktische inslag, betrouwbaarheid en sterk gevoel van veiligheid. Degenen die onder dit teken zijn geboren, zijn vaak hardwerkend, geduldig en vastberaden. Ze hechten waarde aan stabiliteit en comfort, en hebben de neiging vrij traditioneel te zijn in hun waarden en overtuigingen. Ze kunnen soms koppig zijn, maar dit komt vaak omdat ze toegewijd zijn aan hun doelen en niet bereid zijn om compromissen te sluiten over waar ze in geloven. Stier is een symbool van kracht, vastberadenheid en koppigheid.

Maagd (23 augustus – 22 september) ♍

Maagd is een ander aardeteken dat bekend staat om de aandacht voor detail en het harde werken. Degenen die onder dit teken zijn geboren, zijn vaak analytisch, georganiseerd en perfectionistisch. Ze hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en zijn erg betrouwbaar. Ze zijn perfectionistisch, waardoor ze soms overdreven kritisch zijn over zichzelf en anderen. Maagd is een symbool is van zuiverheid, onschuld en perfectie.

Steenbok (22 december – 19 januari) ♑

Steenbok is het laatste aardeteken van de dierenriem. Degenen die onder dit teken zijn geboren, staan bekend om hun ambitie, vastberadenheid en hun praktische inslag. Ze zijn gedreven om te slagen en zijn bereid om hard te werken om hun doelen te bereiken. Steenbokken zijn vaak erg verantwoordelijk en betrouwbaar, en ze waarderen traditie en stabiliteit. Ze kunnen soms worden gezien als een beetje serieus en gereserveerd, maar dit komt vaak omdat ze gefocust zijn op hun doelen en zaken regelen. Steenbok is een symbool van ambitie, vastberadenheid en hard werken.

Hoe gaan aardetekens met de andere tekens om?

Aardetekens gaan het beste samen met andere aardetekens omdat ze gelijkgestemd zijn. Ze kunnen ook goed met watertekens (Kreeft, Schorpioen en Vissen) overweg, zowel vriendschappelijk als relationeel. Watertekens zijn emotioneel diep en intuïtief. Ze zijn een goede match met aardetekens omdat ze kunnen helpen om de praktische aard van aardetekens in evenwicht te brengen met hun emotionele diepte en gevoeligheid. Ook kunnen watertekens de aardetekens helpen om hun eigen emotionele kant aan te spreken en meer in contact te komen met hun gevoelens.