Luchttekens in de astrologie

De drie luchttekens in de astrologie zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman. Luchttekens staan voor actie, ideeën en verandering. Ze zijn er om te innoveren. Lees hier alles over de drie luchttekens!

Als je ‘t hebt over ‘the wind of change‘, dan heb je het over een luchtteken. Ze zijn er om verandering teweeg te brengen voor het verbeteren van de mensheid. Ze houden van recht, kunnen beide kanten van een verhaal begrijpen en zijn niet bang om eigen ego opzij te zetten voor ‘the good cause‘.

Lucht is het element van het creatieve en vrije denken. Ze beschouwen alles vanuit een objectief standpunt, los van emoties en gevoelens. Dankzij deze mentaliteit kunnen ze bergen met dingen gedaan krijgen en een grote hoeveelheid informatie goed verwerken. Ze zijn analytisch en houden van logica, eerlijkheid en oprechtheid.

Dit klinkt misschien wat ‘koel’ en zakelijk, maar luchttekens hebben absoluut hun sociale contacten nodig. Waar andere tekens sociale contacten vooral fijn vinden voor emotionele uitwisseling, gaan luchttekens sociale contacten aan om ideeën uit te wisselen en geïnspireerd te raken.

Tweelingen (21 mei – 20 juni) ♊

Tweelingen is een luchtteken dat bekend staat om intelligentie, aanpassingsvermogen en communicatieve vaardigheden. Degenen die onder dit teken zijn geboren zijn vaak nieuwsgierig, veelzijdig en sociaal. Ze hebben een sterk verlangen naar kennis en staan altijd te popelen om nieuwe dingen te leren en te ervaren. Ze zijn ook vaardige communicators en kunnen zich duidelijk en effectief uitdrukken. Tweelingen staat symbool voor veelzijdigheid, aanpassingsvermogen en communicatie.

Weegschaal (23 september – 22 oktober) ♎

Weegschaal is een luchtteken dat bekend staat om balans, harmonie en diplomatie. Degenen die onder dit teken zijn geboren zijn vaak gracieus, eerlijk en coöperatief. Ze waarderen harmonie en zijn bedreven in het vinden van gemeenschappelijke gronden en het bemiddelen bij conflicten. Ze hebben ook een sterk gevoel voor esthetiek en voelen zich vaak aangetrokken tot schoonheid en verfijning. Weegschaal staat symbool voor evenwicht, harmonie en rechtvaardigheid.

Waterman (20 januari – 18 februari) ♒

Waterman is het laatste luchtteken van de dierenriem. Degenen die onder dit teken zijn geboren staan bekend om hun onafhankelijkheid, originaliteit en humanitarisme. Ze zijn vaak onconventioneel en innovatief en zijn niet bang om de status quo uit te dagen. Ze hebben een sterk gevoel voor sociale rechtvaardigheid en voelen zich vaak aangetrokken tot doelen die de wereld willen verbeteren. Waterman staat symbool voor humanitarisme, originaliteit en onafhankelijkheid.

Hoe gaan luchttekens met de andere tekens om?

Luchttekens gaan ‘t beste samen met andere luchttekens. Ze delen een gemeenschappelijke focus op intellect, communicatie en aanpassingsvermogen, waardoor ze goed bij elkaar kunnen passen. Ze zijn in staat om elkaars behoefte aan mentale stimulatie en communicatie te begrijpen en te ondersteunen en ze hebben vaak een sterke band door hun gedeelde interesses en ideeën.

Ook kunnen ze goed met vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter), zowel vriendschappelijk als relationeel. Vuurtekens zijn energiek, gepassioneerd en creatief en ze kunnen een goede match zijn voor luchttekens omdat ze kunnen helpen om de mentale focus van luchttekens in evenwicht te brengen met hun passie en energie. Vuurtekens kunnen luchttekens helpen om spontaner te zijn en open te staan voor nieuwe ervaringen.