Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Staat de maan in jouw sterrenbeeld? Dit is de betekenis!
2
Astrologie Maan

Staat de maan in jouw sterrenbeeld? Dit is de betekenis!

Staat de maan in jouw teken? Dit is de betekenis! - VolleMaanKalender.nl

Je leest ’t hier op VolleMaanKalender wel vaker: de nieuwe maan in Leeuw, de volle maan in Waterman en ga zo maar door… Maar wat is eigenlijk de betekenis als de maan in jouw sterrenbeeld staat? Wij leggen ’t je uit!

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. De maan schijnt op donkere gebieden en onthult geheimen.

Je leest op VolleMaanKalender.nl vaak over de volle maan en de nieuwe maan in bepaalde tekens. Die energie van die volle maan geldt voor iedereen, maar als jij dat specifieke teken als sterrenbeeld hebt of je hebt dat teken in je geboortehoroscoop, dan ervaar je de energie een stuk intenser.

Wat is ‘jouw maan’ en in welk sterrenbeeld staat ‘ie? 🌙

Om te weten of je het teken in ‘jouw’ maan hebt, moet je je geboortehoroscoop kennen. Je leest hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je deze kunt uitlezen. Vervolgens kun je hieronder (kort) uitlezen wat de betekenis is als de maan in jouw sterrenbeeld staat.

📱 Tip: je kunt ook gratis apps downloaden die jouw geboortehoroscoop voor jou berekenen. Handig daarbij is dat je dagelijks tips krijgt om met de energie van dat moment om te gaan. Lees hier onze top 3 gratis astrologie apps.

Maan in sterrenbeeld Ram

Met je maan in Ram heb je de neiging gehaast te reageren. Ook heb je een vurig temperament (dat snel uitbrandt) en werk je ’t beste in een prestatiegerichte omgeving. Op gezag reageer je slecht.

Maan in sterrenbeeld Stier

Met je maan in Stier ben je een emotioneel stabiel persoon. Je bent loyaal, soms tot op het koppige af. Je hecht je makkelijk aan vaste gewoonten en je reageert daardoor slecht op verandering.

Maan in sterrenbeeld Tweelingen

Met je maan in Tweelingen ben je ruimdenkend en soepel. Daarnaast ben je vatbaar voor plotselinge stemmingswijzigingen (hallo, Tweelingen!) en heb je de neiging om zware emoties licht te benaderen. Je reageert slecht op beperkende gewoontes.

Maan in sterrenbeeld Kreeft

Met je maan in Kreeft heb je een grote emotionele kracht in je. Je bent hoogst ontvankelijk voor de stemming van anderen. Niet alleen individueel, maar ook in groepsverband voel je de sfeer aan. Je voelt je veilig bij familie en goede vrienden en je gaat diepe banden met hen aan. Je reageert slecht op ontworteling.

Maan in sterrenbeeld Leeuw

Met de maan in sterrenbeeld Leeuw ben je ‘speels’ en vrij. Je hebt sterke, maar stabiele emoties en je bent trouw. Soms neig je tot egocentrisme of bazigheid. Je reageert slecht op het verlies van waardigheid.

Maan in sterrenbeeld Maagd

Met de maan in Maagd heb je een gevoelige, verzorgende aard. Je maakt je graag nuttig, toont je emoties niet snel en bent wat sneller bang voor het onbekende. Je stelt hoge eisen (aan jezelf en aan anderen) en reageert slecht op onderwaardering.

Maan in sterrenbeeld Weegschaal

Met de maan in Weegschaal ben je goedaardig. Je vindt ’t moeilijk om emotioneel eerlijk te zijn of – anders gezegd – je doet je best, maar het komt je niet vanzelf aanwaaien. Hierdoor heb je de neiging om je eigen behoeften te verwaarlozen om de lieve vrede en de rust te bewaren. Je reageert slecht op confrontaties.

Maan in sterrenbeeld Schorpioen

Met de maan in sterrenbeeld Schorpioen ben je van de ‘alles-of-niets’ reacties. Je kan diepe wrok koesteren bij tegenwerking, bent je bewust van de zwaktes in anderen en je reageert slecht op ontmaskering.

Maan in sterrenbeeld Boogschutter

Met de maan in Boogschutter heb je een krachtige, instinctieve aard en ben je enthousiast over alles dat maar avontuurlijk is. Wat je lastig vindt, is afmaken waar je aan begonnen bent. Je reageert slecht op in het nauw gedreven worden.

Maan in sterrenbeeld Steenbok

Met de maan in Steenbok ben je onafhankelijk en plichtsgetrouw. Je voelt je ’t beste als je alles onder controle hebt en je verbergt je gevoelens van onzekerheid maar al te graag. Diepe intimiteit kan lastig zijn. Je wil graag doelen stellen om zo ergens naartoe te werken.

Maan in sterrenbeeld Waterman

Met de maan in Waterman ben je vatbaar voor onvoorspelbare stemmingsveranderingen. Je houdt meer van vriendschappen dan van diepe betrokkenheid en hechte relaties. Je reageert slecht op bezitterigheid.

Maan in sterrenbeeld Vissen

Met de maan in sterrenbeeld Vissen ben je gevoelig voor (emotionele) onderstromingen in situaties. Je hebt een enorm inlevingsvermogen en een rijke fantasie, maar je reageert slecht op kritiek.

Hieronder vind je ’t meest recente maan-artikel over de volle maan of nieuwe maan:

  • Volle maan september 2021 in Vissen
    Dinsdag 21 september 2021 staat de volle maan in Vissen, tegenover de zon in Maagd. Wat is de betekenis van de volle maan van september 2021 voor jou?

Herken jij de betekenis van de maan in jouw sterrenbeeld…

… en wil je meer weten over de maan in de tekens?

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Bezig…
Yay, gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨