Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan & ascentiesymptomen
0
Maan

Volle maan & ascentiesymptomen

Volle maan & ascentiesymptomen

Tijdens volle maan kun je last krijgen van ascentiesymptomen. Met name slapeloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn zijn veelvoorkomend als de maan vol aan de hemel staat.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Dat is gelukkig heel normaal.

De maan heeft namelijk een sterke invloed op water, kijk maar naar eb en vloed. Het getij wordt geregeld door de kracht van de maan. Ons lichaam bestaat voornamelijk uit water, dus dat de maan zo aan ons ‘trekt’ is helemaal niet vreemd. Om die reden kun je last krijgen van ascentiesymptomen tijdens volle maan, wanneer de maan het meest zichtbaar is.

Het lastige van ascentiesymptomen tijdens volle maan is dat ze tegenstrijdig kunnen zijn. Je bent hartstikke moe, maar slapen lukt je niet. Of je slaapt uiteindelijk wel, maar doet dat heel onrustig. Denk aan nachtmerries, veel wakker worden, zweten… Misschien heb je tijdens de volle maan zelfs meer last van slaapverlamming. Gelukkig zijn al deze symptomen een dag of drie na de volle maan wel verdwenen.

Nu je dit weet, kun je misschien beter met de ascentiesymptomen van de volle maan werken. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een bad tijdens volle maan. Dit is goed om je lichaam te ontladen van energie én om vervolgens de energie te neutraliseren. Je gebruikt hiervoor bijvoorbeeld dode zeezoutmagnesium zout of epsom zout. Optioneel – en voor het relaxte gevoel – kun je nog oliën of kruiden toevoegen, zoals (gedroogde) lavendel. Lavendel zorgt voor ontspanning en helpt bij een lage bloeddruk. Als je geen bad hebt, kun je denken aan een Tubble (een opblaasbaar, luxe bad voor in je badkamer) of een voetenbadje.

Een andere manier is het opschrijven van je dromen en gedachten. Maak je hoofd zo leeg mogelijk (wellicht krijg je juist inspiratie tijdens de volle maan!) door te noteren wat er in je opkomt. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een bullet journal of een dromendagboek.

Volle Maan 2023

Wanneer is de Volle Maan in 2023? Hierbij het volledige overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨