Astrologie - VolleMaanKalender.nl

Wat staat er in de sterren beschreven voor jou? Wat kan je van je geboortehoroscoop leren? Lees alles over astrologie, sterrenbeelden, planeten en meer.

Wat is astrologie?

Astrologie vertelt je over je karakter, je temperament, je liefdesleven en je professionele en sociale leven. Het geeft je inzichten in je talenten, je levenslessen en je kwaliteiten. Astrologie maakt het ook mogelijk om voorspellingen te doen over gebeurtenissen die kunnen optreden. Natuurlijk moet je dit altijd in context zien.

Niks staat vast en je kunt astrologie vooral als hulpmiddel gebruiken om zaken in perspectief te zien of een plek te geven. Gebruik de kennis in je voordeel! Op die manier kun je van jouw leven je droomleven maken.

Astrologische kalender van deze maand

 • Astrologie kalender september 2021
  Wat staat ons in september 2021 te wachten op ’t gebied van astrologie? Dat lees je deze astrologie kalender voor september 2021.

Sterrenbeelden

Je kent je sterrenbeeld wel. Leeuw, Ram, Waterman… er zijn twaalf tekens in de zogeheten dierenriem. Vaak kan je je wel vinden in de eigenschappen die hierbij horen. Je sterrenbeeld zoals jij ‘m kent komt vanuit je zonneteken, maar er is veel meer te ontdekken. Er zijn allerlei hemellichamen die energie met zich meebrengen. Zowel voor ons allen als collectief als voor jouzelf. Al die extra gegevens over jezelf, die vind je namelijk in een geboortehoroscoop (of ook wel natal chart in het Engels).

Planeten en hun betekenis

Astrologie kent tien planeten. Goed om te weten: de zon en de maan – beiden officieel geen planeet – worden in de astrologie wel zo genoemd. Iedere planeet vertegenwoordigd een bepaalde energie. Planeet Venus staat bijvoorbeeld symbool voor harmonie, liefde en evenwicht en planeet Uranus staat bijvoorbeeld voor (plotselinge) verandering en revolutie.

 • Je zon is de planeet van jezelf, je ego en je uitstraling
 • Je maan is je hart en je emotie
 • Je rising sign is hoe de wereld jou ziet
 • Je Mercurius is hoe je denkt en communiceert
 • Je Venus is hoe je liefhebt
 • Je Mars is hoe strijdlustig en vastberaden je bent
 • Je Jupiter gaat om geluk
 • Je Saturnus gaat over je discipline en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je Neptunes gaat over je droomwereld en je verbeelding
 • Je Pluto gaat om verandering en transformatie
 • Je Chiron is de gewonde heler en je levensles
 • Venus in Tweelingen 2021
  Liefdesplaneet Venus staat dit jaar van mei tot begin juni in Tweelingen. Dit is de betekenis van Venus in Tweelingen 2021!
 • Venus in Waterman 2021
  Maandag 1 februari 2021 gaat liefdesplaneet Venus over naar Waterman. Stel je tijdens deze transit open op voor nieuwe connecties.
 • Mars in Stier 2021
  Vanaf woensdag 6 januari 2021 verschuift Mars in Stier. 𝘛𝘪𝘮𝘦 𝘵𝘰 𝘴𝘭𝘰𝘸 𝘥𝘰𝘸𝘯! Dit is de energie van Mars in Stier 2021.
 • Mercurius in Boogschutter december 2020
  Communicatieplaneet Mercurius verschuift dinsdag 1 december 2020 van Schorpioen naar optimistisch Boogschutter.
 • Venus in Schorpioen november & december 2020
  Vanaf 21 november staat liefdesplaneet Venus in Schorpioen. Tijdens deze transit draait ’t om loyaliteit, macht, controle en intensiteit.

Planeten in retrograde

Planeten gaan ook weleens in retrograde, zoals Mercurius. Lees hier alles over Mercurius retrograde en wanneer Mercurius retrograde 2020 is of wanneer Pluto retrograde is.

Bekijk hier het laatste retrograde nieuws:

Geboortehoroscoop berekenen & uitleg

Een geboortehoroscoop is een blauwdruk van de mogelijkheden die jij als persoon in je hebt. Je berekent je geboortehoroscoop aan de hand van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. De stand van de planeten op dat exacte moment en op die exacte plek bepalen wie jij bent, hoe jij reflecteert op de wereld en hoe de wereld jou ziet. Lees hier meer over het berekenen en maken van een gratis geboortehoroscoop (natal chart) en hoe je ‘m kan uitlezen.

Waar komt het woord ‘astrologie’ vandaan?

Het woord astrologie komt uit de oudheid en is opgebouwd uit astro (Latijnse woord voor ster) en logie (afgeleid van het Latijnse woord Logia, en van het Griekse woord logos – de betekenis is in beide gevallen ‘verhaal’). Het geeft het ‘beschouwen van de sterren’ aan, of ook wel sterrenkunde.

Artikelen over astrologie

Wil je meer lezen over astrologie? Kijk dan eens bij deze recente artikelen:

Jouw astrologie voor 2021

Wil jij het jaar dat voor je ligt optimaal benutten? Dan is ‘Jouw persoonlijke horoscoop voor 2021’ het ideale boek voor jou! Voor elk teken van de dierenriem geeft dit boek uitgebreide info.

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Bezig…
Yay, gelukt! Je staat op de lijst.