Astrologie

Wat staat er in de sterren beschreven voor jou? Wat kan je van je geboortehoroscoop leren? Lees alles over astrologie, sterrenbeelden, planeten en meer.

Astrologie vertelt je over je karakter, je temperament, je liefdesleven en je professionele en sociale leven. Het geeft je inzichten in je talenten, je levenslessen en je kwaliteiten. Astrologie maakt het ook mogelijk om voorspellingen te doen over gebeurtenissen die kunnen optreden. Natuurlijk moet je dit altijd in context zien.

Niks staat vast en je kunt astrologie vooral als hulpmiddel gebruiken om zaken in perspectief te zien of een plek te geven. Gebruik de kennis in je voordeel! Op die manier kun je van jouw leven je droomleven maken.

Het woord astrologie komt uit de oudheid en is opgebouwd uit astro (Latijnse woord voor ster) en logie (afgeleid van het Latijnse woord Logia, en van het Griekse woord logos – de betekenis is in beide gevallen ‘verhaal’). Het geeft het ‘beschouwen van de sterren’ aan, of ook wel sterrenkunde.

Sterrenbeelden

Je kent je sterrenbeeld wel. Leeuw, Ram, Waterman… er zijn twaalf tekens in de zogeheten dierenriem. Vaak kan je je wel vinden in de eigenschappen die hierbij horen. Je sterrenbeeld zoals jij ‘m kent komt vanuit je zonneteken, maar er is veel meer te ontdekken. Er zijn allerlei hemellichamen die energie met zich meebrengen. Zowel voor ons allen als collectief als voor jouzelf. Al die extra gegevens over jezelf, die vind je namelijk in een geboortehoroscoop (of ook wel natal chart in het Engels).

Planeten

In astrologie heb je een aantal hemellichamen en planeten waar je mee werkt. Je leert hier over de basis van deze planeten, zodat je je geboortehoroscoop uit kunt lezen. Iedere planeet vertegenwoordigd een bepaalde energie.

Planeet Venus staat bijvoorbeeld symbool voor harmonie, liefde en evenwicht en planeet Uranus staat bijvoorbeeld voor (plotselinge) verandering en revolutie. Bekijk hieronder per planeet (in het kort) wat ‘ie vertegenwoordigt.

Betekenis van de planeten

 • Je zon in astrologie gaat over jezelf, je ego en je uitstraling
 • Je maan in astrologie gaat over je hart en je emotie
 • Je rising sign is hoe de wereld jou ziet en wat jouw spontane, eerste reactie is op dingen
 • Je Mercurius in astrologie is hoe je denkt en communiceert
 • Je Venus in astrologie is hoe je liefhebt, waar je waarde aan hect
 • Je Mars in astrologie is hoe strijdlustig en vastberaden je bent
 • Je Jupiter in astrologie gaat om geluk en overvloed
 • Je Saturnus in astrologie gaat over je discipline en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je Uranus in astrologie gaat over transformatie
 • Je Neptunus in astrologie gaat over je droomwereld en je verbeelding
 • Je Pluto in astrologie gaat om verandering en wedergeboorte
 • Je Chiron in astrologie is de gewonde heler en je levensles

Planeten in retrograde

Planeten gaan ook weleens in retrograde, zoals Mercurius. Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Geboortehoroscoop berekenen & uitleg

Een geboortehoroscoop is een blauwdruk van de mogelijkheden die jij als persoon in je hebt. Je berekent je geboortehoroscoop aan de hand van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. De stand van de planeten op dat exacte moment en op die exacte plek bepalen wie jij bent, hoe jij reflecteert op de wereld en hoe de wereld jou ziet. Lees hier meer over het berekenen en maken van een gratis geboortehoroscoop (natal chart) en hoe je ‘m kan uitlezen.

De nieuwste Astrologie-artikelen

Shop de nieuwste spirituele items

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.