Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe Supermaan 2023: dit zijn de data
0
Maan

Nieuwe Supermaan 2023: dit zijn de data

Nieuwe Supermaan 2023: dit zijn de data

Wanneer is er in 2023 een nieuwe supermaan? In dit artikel vind je wanneer de nieuwe supermaan is, in welk teken ze dan staat en wat de energie is.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat is een nieuwe supermaan?

Een nieuwe supermaan is een nieuwe maan die optreedt wanneer de maan het dichtst bij de aarde staat in zijn elliptische baan. Dit punt noem je het perigeum. Hierdoor lijkt de maan tot groter dan een nieuwe maan op het verste punt van de aarde, bekend als het apogeum. Een nieuwe supermaan is echter niet zichtbaar aan de hemel, omdat de zijde van de maan die naar de aarde is gericht niet wordt verlicht door de zon tijdens een nieuwe maanfase.

Wel kun je de energie van een nieuwe supermaan voelen.

De nieuwe maanfase wordt geassocieerd met een nieuw begin, het zetten van intenties en het starten van nieuwe projecten. En nieuwe supermaan versterkt deze energie. De aantrekkingskracht van de maan is sterker op het punt dat het dichtst bij de aarde staat en heeft daarom effect op je emotionele en energetische welzijn.

Het woord supermaan is in 1979 bedacht door astroloog Richard Nolle.

Nieuwe Supermaan 2023 data

In 2023 is er drie keer een nieuwe supermaan:

Je leest in de gekoppelde artikelen meer over de energie van de betreffende nieuwe supermaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨