Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Pak je camera maar vast: de bloedmaan van 2021 komt eraan
4
Maan Nieuws

Pak je camera maar vast: de bloedmaan van 2021 komt eraan

Pak je camera maar vast: de bloedmaan van 2021 komt eraan

Houd je camera (of telefoon) maar in de aanslag: woensdag 26 mei 2021 is de volle bloedmaan (en supermaan!) te spotten. Je leest hier tips voor het fotograferen van de volle bloedmaan.

De volle maan van mei 2021 is namelijk een supermaan en bloedmaan (totale maansverduistering) in één. Helaas is de totale maansverduistering vanuit ons niet te zien, maar natuurlijk wil je de volle supermaan alsnog spotten. Of ‘ie te zien is ligt natuurlijk aan het weer op dat moment, maar als je ‘m wel kunt zien: fotograferen maar!

Tips voor het fotograferen van de volle bloedmaan

  • Zoek een geschikte locatie. Een locatie in de natuur, bij voorkeur. Ergens waar het minste ‘lichtvervuiling’ is, zodat je de volle supermaan goed kunt vastleggen.
  • Gebruik een statief, zoals deze voor je camera of deze voor je telefoon. Met het gebruik van een statief voorkom je wazige en onscherpe foto’s.
  • Ga je de foto maken met je spiegelreflexcamera, gebruik dan een telelens als je die hebt. Heb je die niet, probeer dan een objectief van 200mm om zo dicht mogelijk in de buurt te komen.
  • Zet de timer in! Stel in dat je foto wordt gemaakt met de timerfunctie. Waarom? Nou, zo kun je de camera niet per ongeluk (al is ‘t maar een klein beetje) bewegen tijdens ‘t indrukken van de sluiterknop.
  • In dit artikel van CameraNu.nl lees je over sluitertijd, ISO, etc. voor het fotograferen van de bloedmaan.

Dit is de enige volledige bloedmaan van 2021. Later dit jaar is er op 18-19 november een gedeeltelijke maansverduistering. Deze is wél te zien vanuit Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨