Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Waarom wandelen zo goed voor je is
0
Health & happiness

Waarom wandelen zo goed voor je is

Waarom wandelen zo goed voor je is

Wandelen is goed voor je. Niet alleen voor je fysieke gesteldheid, maar ook mentaal word je er beter van. Lees hier waarom wandelen zo goed voor je is!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Beginnen met wandelen is niet moeilijk. Het maakt niet uit wat je leeftijd is of wat je conditie is: ga stapje voor stapje en je bent al begonnen! Om te wandelen hoef je ook niet wat aan te schaffen. Je hebt vast een paar schoenen in huis waar je ‘t wel op volhoudt. Zet een lekkere Spotify-playlist op of luister naar de geluiden van de stad/natuur.

Wandelen is goed op te bouwen. Als je begint is iedere dag een kwartiertje al goed. Je zult merken dat je binnen no-time meer aan kan! Vanzelf loop je meer en meer. En dan ga je ook resultaten zien.

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Je voelt je lekkerder en zelfzekerder. En juist met die positiviteit ben je weer meer gemotiveerd om door te pakken in je gezonde levensstijl! Mooie cirkel, hé? En dat allemaal stapje voor stapje.

Want wist je dat dagelijks wandelen onder andere helpt bij… ⬇️

  • Vetverbranding. Je lichaam haalt energie uit calorieën. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je nodig hebt, dan slaat het lichaam dat op als vet. Tijdens een (flinke) wandeling gebruikt je lichaam energie. Energie die dus niet wordt opgeslagen als vet.
  • Reductie van stress. Het is algemeen bekend dat wandelen een ontspannen gevoel geeft. Het reduceert de stress in je lijf, en dat is goed voor je mentale welzijn!
  • Clearing the mind. Het werkt heel rustgevend om ‘gewoon wat te lopen’. Je bent met jezelf, luistert naar de natuur of naar je favoriete muziek en je hoeft gewoon even niets. Je hersenen krijgen frisse lucht en je schoont je gedachten (automatisch) op. Vooral na het (thuis)werken helpt een goede avondwandeling bij een betere nachtrust.
  • Een betere nachtrust. Hierover gesproken: dit is een bijkomend voordeel van wandelen. Je (volle) hoofd is zoals gezegd een stuk leger bij thuiskomst. Ook zorgt de beweging en de frisse lucht voor een vermoeid, maar voldaan gevoel. Win-win!
  • Een beter humeur. Wandelen zorgt ervoor dat je hersenen het stofje endorfine vrijmaken. En dat helpt bij een positief humeur. Hoe dat zit, lees je hieronder!

Wandelen geeft je endorfine (en dat geeft een goed gevoel)

Wist je dat je hersenen het stofje endorfine vrijmaken bij een goede wandeling? Endorfine helpt weer tegen pijn, negativiteit en droefheid en dat maakt je dus positief en opgewekt. Dat is bijvoorbeeld waarom hardlopers het een ‘runner’s high‘ noemen. Endorfine zorgt voor een euforisch en gelukkig gevoel. Je hoeft hier trouwens geen uren voor te lopen. Een half uur per dag voldoet al!

Een wandeling maakt creatief

Omdat een goede wandeling je hersenen opruimt, krijg jij ruimte voor nieuwe en creatieve ideeën! Ook voel je je na een goede wandeling goedgezind om weer aan de slag te gaan.

Wandelen na het avondeten? Yes, please!

De beste tijd om te wandelen is na het eten. Dan kan je de dag even van je aflopen, verwerk je je eten en verminder je dus de stress in je hoofd. Bij thuiskomst na het wandelen even lekker douchen en je gaat uitgerust en tevreden je avond in! #selfcare

En eh, vergeet niet naar boven te kijken en te genieten van de sterrenhemel en de maan. 🌃 Die oneindigheid – prachtig!

Tip: ken je de donkergroene Rituals lijn al? Voor velen de favoriet! De lijn heet The Ritual of Jing: een ritueel dat geïnspireerd is door het eeuwenoude Chinese concept van ‘Jing’, dat staat voor kalmte, stilte en rust. 🎑

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨