Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Maanwater maken en gebruiken: zo doe je dat
0
Maan Rituelen

Maanwater maken en gebruiken: zo doe je dat

Maanwater maken en gebruiken: zo doe je dat

Wil je maanwater maken en gebruiken, maar weet je niet waar je moet beginnen of wat je moet doen? In dit artikel leg ik je uit hoe jij zelf maanwater kunt maken (en wat maanwater voor je kan doen).

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is maanwater?

Zoals de naam al doet vermoeden, is maanwater water dat onder het licht van de (volle) maan heeft gestaan. Zo is het water opgeladen met de energie van de maan. Je kunt maanwater maken zien als ritueel, maar je kunt maanwater ook als ingrediënt gebruiken tijdens andere rituelen.

Maanwater maken stappenplan

 1. Kies je glas, fles of pot en vul deze met water
  • Afhankelijk van je doel, kun je ervoor kiezen om een bepaalde vorm pot te gebruiken. Houd eventuele intenties in gedachten tijdens het vullen van je gekozen glas. Je kunt naast kraanwater ook regenwater gebruiken. Maanwater drinken? Houd er rekening mee dat als je het maanwater nog wil drinken, het wel veilig moet zijn. Bij een fles of pot kun je een deksel dichtdoen; dat is een voordeel ten opzichte van open glazen.
 2. Zoek een plekje (eventueel buiten) waar het maanlicht direct schijnt
  • Zet je glas, fles of pot water op het terras, in de vensterbank of op een andere plek waar het maanlicht direct op kan schijnen. Dat is de grootste voorwaarde voor het maken van maanwater.
 3. Zet je intenties
  • Waar wil je het maanwater voor gebruiken? Zet je intenties en spreek ze eventueel hardop uit tijdens het plaatsen van je glas, fles of pot. Kijk ook naar in welk sterrenbeeld de maan die avond staat. Die energie kun je dan meenemen tijdens het zetten van je intenties. Staat de maan in Maagd, kijk dan bijvoorbeeld naar intenties op het gebied van opruimen en ordenen. Je vindt hier de actuele maanstand en hier staat informatie over de maantekens.
 4. Voeg eventueel edelstenen en kristallen toe
  • Voor een extra boost kun je je favoriete edelstenen en kristallen bovenop je glas, fles of pot plaatsen om het water op te laden en het een extra boost te geven. Denk bijvoorbeeld aan Seleniet en Maansteen. Leg deze stenen dus niet ín het water, maar op (of rond) je glas, fles of pot.
 5. Laat het water een volledige nacht staan
  • Zodra je alles op de plaats hebt gelegd, je je intenties hebt gezet (en eventueel hebt uitgesproken) en je optioneel wat stenen hebt toegevoegd rondom je glas, fles of pot, dan kun je het geheel simpelweg een nacht op die plek laten staan. ‘s Ochtends is je maanwater klaar!

Maanwater gebruiken

Waar kan je maanwater voor gebruiken? We delen hier wat tips met je.

 • Gebruik maanwater in bad, bijvoorbeeld met een volle maan bad ritueel. Giet al het gemaakte maanwater bij je bad in. Meer hoef je niet te doen!
 • Maanwater drinken. Drink maanwater zoals ‘t is of maak er thee van. Let er hierbij wel op dat het maanwater veilig is om te drinken.
 • Reinig je kristallen met maanwater. Wees wel voorzichtig, want bepaalde kristallen doen het niet goed met water. Check dat voor je je kristallen en edelstenen nat maakt.
 • Geef je planten maanwater. Kunnen je planten wel wat maan energie gebruiken? Geef ze maanwater!

Maanwater maken zonder volle maan

Kun je maanwater maken zonder volle maan? Ja hoor, dat kan! In principe is maanwater water dat de energie van de maan in zich heeft. Of er nu volle maan is, wassende maan of een andere maanfase. Er wordt gezegd dat de krachtigste periode voor het maken van maanwater de volle maan is. Kies vooral voor jezelf wanneer je maanwater wil maken. Uitzonderingen zijn eclipsen: tijdens een eclips kun je beter geen maanwater maken. Een eclips brengt een rumoerige, soms donkere energie met zich mee.

Maanwater kopen? Dat is niet nodig. Je maakt het gemakkelijk zelf met bovenstaande tips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.