Manifesteren kun je leren - VolleMaanKalender.nl

Je hebt vast weleens gehoord van de Law of Attraction, oftewel de Wet van Aantrekkingskracht. Wat je uitstraalt, trek je aan. Wat wil je in je leven ontvangen? Ik deel 5 simpele stappen met je waarmee je meteen met manifesteren aan de slag kunt.

Stap 1: Positieve mindset

Het begint allemaal bij de energie die je bij je draagt. Vibes don’t lie. Voel je je negatief, dan zie je de wereld ook negatief. Je bent slachtoffer geworden van je eigen gedachten. En onbewust trek je daarmee ook weer juist de dingen die je niet wilt naar je toe.

Met positieve energie werkt dat net zo. En dat is precies hoe de Law of Attraction werkt. Je krijgt terug wat je uitstraalt. Dus wees dankbaar en positief. Ook als het allemaal tegenzit. Som juist dan op waar je dankbaar voor bent. Hup, terug in de good mood!

Stap 2: Weet wat je wil

Weten wat je wil klinkt als een open deur, he? Maar weet je ook echt wat je wel wil? Of weet je vooral wat je niet wil? Als je gaat werken met de Law of Attraction, dan moet je juist heel goed weten wat je wel wil. Dat wat je niet wil, is helemaal niet relevant zelfs.

Daarnaast moet je echt specifiek weten wat je wil. Hoeveel geld wil je? Op welke manier moet het tot jou komen – in cash of juist digitaal? Wat zoek je in een partner? Welke kleur haar, eigenschappen, ogen, etc. heeft hij of zij? Waar voldoet je ideale baan aan? Als je heel specifiek weet wat je wil, dan is het tijd voor de volgende stap.

Stap 3: Visualiseer alles

Stap 3 gaat over visualiseren. Maak een moodboard op papier of gebruik de website/app Pinterest. Zet alles tot in details er op. Je moet het echt voor je zien. Dit is een leuke stap, want hiermee wordt het ineens heel ‘echt’. En niks is te gek: het draait om JOUW visie en jouw wensen!

Stap 4: Praat alsof het er al is

Doe alsof het al van jou is. Ik ben rijk. Ik heb een fijne relatie. Ik ben goed in programmeren. Ik ga naar Amerika op vakantie. Ik snap dat dat heel onnatuurlijk is (“Ik wil een auto” wordt dan “Ik heb een auto”) om te praten in de vorm waarin je iets al hebt, maar zo werkt de Law of Attraction.

Als je maar blijft zeggen “Ik ga” of “Ik zal” of “Ik wil”, dan blijft je onbewuste dat maar in de toekomst schuiven. En de toekomst, die komt nooit. De toekomst is altijd ver weg, terwijl alles wat je hebt is het hier en nu. Dus hup, vorm je zinnen en gedachten om en praat erover alsof je het al hebt. Het is wellicht even wennen, maar je zult zien dat het werkt.

Stap 5: Loslaten

Loslaten… dat klinkt gemakkelijker dan het is – dat snap ik. Maar loslaten is echt het beste dat je nu kunt doen. Je hebt een positieve mindset, weet wat je wil en je gelooft dat het al van jou is, dus loslaten is wat je nu gaat doen. Laat het universum haar werk doen.

Vertrouw erop dat je precies bent waar je moet zijn. Sta open voor hints en synchroniteiten, wees alert voor wat er op je pad komt en ga niet invullen hóe het zich zal manifesteren. It’s not up to you. When the timing is right, faith will come knock at your door. Beetje Engels erdoor, maar dat komt omdat het in het Engels gewoon mooier klinkt. Vrij vertaald: het is niet meer aan jou nu. Wanneer de tijd rijp is, zal je lot bij je aankloppen.

Lees meer over de Law of Attraction en Manifesteren

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.