Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een asgrauwe maan? Een uitleg
0
Maan

Wat is een asgrauwe maan? Een uitleg

Wat is een asgrauwe maan?

Wat is een asgrauwe maan, wanneer vind je de asgrauwe maan in de maancyclus en wat is de energie van een asgrauwe maan? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Een asgrauwe maan wordt ook wel Balsamic Moon of afnemende halve maan genoemd. Dit is de laatste fase van de maancyclus, die plaatsvindt vlak voor de nieuwe maan. Tijdens deze fase is de maan nauwelijks zichtbaar aan de hemel, omdat hij zich tussen de aarde en de zon bevindt en het zonlicht schijnt op de kant van de maan die van de aarde af is gericht. Dat geeft ‘m een asgrauwe (donkere) vloed.

🌘

De energie van de asgrauwe maan

De asgrauwe maan is een periode van rust, bezinning en loslaten. Het is een tijd om los te laten wat jou niet langer dient, om oude patronen en gewoonten te laten varen en je voor te bereiden op een nieuw begin. Het is dé tijd om naar binnen te keren en je te concentreren op je eigen behoeften, in plaats van externe doelen en projecten.

Tijdens de asgrauwe maan is het heel gebruikelijk om een gevoel van innerlijkheid en introspectie te ervaren. Het is een tijd van emotionele intensiteit en verhoogde intuïtie, omdat je meer afgestemd bent op je innerlijke zelf en de subtiele energieën om je heen.

De asgrauwe maan is tevens een goed moment om een pauze te nemen van je gebruikelijke routines en om jezelf toe te staan te rusten en op te laden. Zorg goed voor jezelf, zowel fysiek als emotioneel. Wees daarom zacht en lief voor jezelf. In het boek ‘Leven met de maan’ wordt getipt om tijdens deze maanfase te werken met het zingen/prevelen/chanten van het mantra ‘Om Namo Narayani’. Dat is Sanskriet voor ‘Ik geef mij over aan het goddelijke’.

🌘

Manifesteren met de asgrauwe maan

De asgrauwe maan is een krachtige tijd voor manifestatie. Zo aan het einde van de maancyclus kun je goed je intenties zetten voor de komende maancyclus. Denk daarom na over wat je in de toekomst zou willen manifesteren. Het is belangrijk om duidelijk en gefocust te zijn in je intenties en om open en ontvankelijk te zijn voor de mogelijkheden die zich kunnen ontvouwen.

🌘

Asgrauwe maan en astrologie

In de astrologie wordt de asgrauwe maan geassocieerd met Vissen. Een waterteken dat bekend staat om emotionele diepgang en intuïtieve karakter. De asgrauwe maan is een tijd waarin je je eigen emotionele intelligentie kunt aanboren en deze kunt gebruiken om persoonlijke groei en transformatie door te gaan.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.