Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Nieuwe maan rituelen
11
Maan

Nieuwe maan rituelen

Nieuwe maan rituelen - VolleMaanKalender.nl

Gebruik de energie van de nieuwe maan in je voordeel met deze nieuwe maan rituelen. Zet je intenties op papier en plant dat zaadje om van je leven je droom leven te maken! 💖

De nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Een nieuwe (maan)cyclus start nu en dit is de ideale tijd om je intenties op papier te zetten en dat zaadje symbolisch te planten 🌱. De komende periode geef je dat zaadje water (in de vorm van aandacht) en je zult zien dat je zaadje – en daarmee je route naar je intentie toe – groeit. Met deze nieuwe maan rituelen gebruik je de energie van de nieuwe maan optimaal.

1) Schrijf je intenties voor de komende zes maanden op

Wat wil je de komende zes maanden – de periode tot aan de bijpassende volle maan – bereiken? Schrijf het op! Op papier, bij voorkeur. Dat is beter dan in een digitale notitie-app. Iets opschrijven op papier maakt het ‘echt’.

Je hebt hiervoor een notitieboekje of bullet journal nodig (dit zijn trouwens 5 fijne bullet journals). Een nieuwe, onbeschreven variant – zo zit er namelijk geen energie in van andere dingen die je eerder hebt opgeschreven. Daarnaast heb je een pen nodig. Waarom een pen, en geen potlood? Nou, een pen is definitief. Een potlood is nog uitwisbaar, maar je moet je doelen juist vastberaden – en definitief – op papier zetten.

Kies maximaal 3 items van je wensenlijst of vision board en schrijf ze als concrete doelen op in je boekje. Schrijf het op in de vorm alsof je ’t al bezit. Alsof het al van jou is. Van de ‘jou’ in de toekomst. Over zes maanden is dat ook echt zo. Dit heeft heel wat weg van manifesteren en dit is de beste techniek om achter je dromen aan te gaan.

💡 Tip: ik deel hier 5 simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

2) Brand een geurkaars

Brand een geurkaars? Jazeker, en niet alleen voor de gezelligheid. We raden je aan om tijdens het schrijven van je intenties een nieuwe geurkaars te branden. De geur wordt in je hoofd dan gekoppeld aan je doelen. Geur roept altijd sterke herinneringen en emoties op. Steek de geurkaars iedere dag aan om je te herinneren aan je doelen. Dat is niet alleen fijn, maar ook motiverend!

Tip: ken je de donkergroene Rituals lijn al? Voor velen de favoriet! De lijn heet The Ritual of Jing: een ritueel dat geïnspireerd is door het eeuwenoude Chinese concept van ‘Jing’, dat staat voor kalmte, stilte en rust. 🎑

3) Selfcare: maak je eigen wellness

Ah, selfcare. Maak van je eigen badkamer je eigen wellness-faciliteit. Steek kaarsjes aan en laat de lampen uit. Zet rustgevende muziek op. Hang je fijnste pyjama/badjas alvast klaar en kies je fijnste douche-producten uit. Neem de tijd. Wees je bewust van je lijf. Tijd voor een moment van ontspanning en bezinning. Heb je een bad, dan is dat natuurlijk heerlijk. Heb je geen bad, dan is de Tubble misschien wat voor jou?

Duik hierna meteen in je nachtkleding en in bed. Met een boekje, muziekje, je partner 😉 of iets anders dat rustgevend is. Vergeet even je blauwe schermpjes (televisie, telefoon of tablet) en geniet.

Geniet van het nu. Van het moment.

Dit zijn een paar nieuwe maan rituelen die je meteen kunt uitvoeren. 🎑 Bekijk ook deze volle maan rituelen.

Nieuwe maan kalender 2021

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨