Welk element hoort bij mijn sterrenbeeld?

Bekijk hier welk element (Vuur, Aarde, Lucht of Water) bij jouw sterrenbeeld hoort en ontdek de kenmerken die erbij passen.

In de astrologie kun je de sterrenbeelden opdelen in vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. Elk element wordt gekoppeld aan drie verschillende tekens uit de dierenriem.

Vuurtekens zijn Ram, Leeuw en Boogschutter. Ben je een vuurteken, dan ben je gepassioneerd, enthousiast en vol energie. Je bent vaak een natuurlijke leider en hebt een sterk gevoel van ‘zelf’. Ook ben je optimistisch, zelfverzekerd en neem je graag (of in ieder geval met gemak) risico’s.

Aardetekens zijn Stier, Maagd en Steenbok. Ben je een aardeteken, dan ben je praktisch, betrouwbaar en hardwerkend. Je bent, zoals de naam doet vermoeden, geaard en stabiel en staat bekend om je vermogen om dingen voor elkaar te krijgen. Ook ben je realistisch en houd je doorgaans graag vast aan traditie en structuur.

Luchttekens zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman. Ben je een luchtteken, dan ben je intellectueel, nieuwsgierig en communicatief. Je bent vaak sociaal actief en vindt het leuk om in de buurt van anderen te zijn. Ook sta je bekend om je denkvermogen en je innovatieve ideeën.

Watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. Ben je een waterteken, dan ben je gevoelig, intuïtief en emotioneel. Je staat bekend om je sterke empathie en je vermogen om op een diep niveau contact te maken met anderen. Ook heb je een rijk innerlijk leven en dus een grote fantasie.

In het schema hieronder zie je nogmaals welk element bij welk sterrenbeeld hoort. Klik op de naam van het element om meer te lezen over het element dat bij jouw teken hoort!

ElementSterrenbeeld
VuurRam, Leeuw, Boogschutter
AardeStier, Maagd, Steenbok
LuchtTweelingen, Weegschaal, Waterman
WaterKreeft, Schorpioen, Vissen