Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Donkere Maan ritueel april 2022
0
Maan

Donkere Maan ritueel april 2022

Donkere Maan ritueel

Gastredacteur Esther deelt een Donkere Maan ritueel voor de afsluiting van het eerste kwartaal van 2022. Doe je mee?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Poe misschien heb je het al gemerkt… de energie is op z’n zachtst gezegd pittig te noemen. Veel en raar dromen, niet goed slapen.. Niet verwonderlijk met Chiron op een prominente plaats op dit moment: oude wonden, dé wond, jouw wond, speelt weer op.

En ook al denk je ‘dat heb ik nu toch allang gehad?‘… Helaas, het is steeds een nieuw stuk, een diepere laag. Je groeit, ervaart, doet wijsheid op onderweg op jouw levenspad.

De oude wond van Chiron heeft heel veel te maken met jouw zielsmissie. En die is ook altijd in beweging. Hoeveel jij er aan doet, bepaalt jouw pad. Doe je er niets aan, dan blijven de oude stukken steeds terugkomen bijna in dezelfde vorm. Leer je er niets van dan zal het zwaar kunnen aanvoelen, jouw leven. Ga je vol voor je schaduwwerk en wil je blijven leren en openstaan voor nieuwe ideeën en inzichten, dan zullen er nog steeds pijnlijke dingen op je pad komen, maar je kunt het handelen. Je valt niet meer zo diep terug of in die valkuil, maar groeit met elke ervaring.

Donkere Maan april 2022

Deze Donkere Maan (nieuwe maan april 2022) is er zo’n één die weer een mooie transformatie in zich heeft. Aan jou om het op te pakken en er actief mee te zijn. Het gaat over veiligheid, durf je met jezelf, jouw donkere kanten te zijn? Of concentreer je je het liefst op de lichte kanten en negeer je de dualiteit waaruit alles in dit Universum bestaat. Erken je dus het leven niet?

Benodigdheden

Voor dit ritueel ga je terugkijken en pak je even je agenda erbij van het afgelopen kwartaal. De volgende dingen heb je nodig:

 • Tijd – neem minimaal een half uurtje voor jezelf
 • Kaarsjes en lucifers – één voor concentratie en het begin, één voor jou en één voor jouw wond
 • Die agenda, je dagboek, wat velletjes papier en mee te schrijven
 • Laurier of basilicum blaadje (gedroogd)
 • Ovenvast schaaltje
 • Orakelkaarten
 • Iets te drinken en iets te eten
 • Een dekentje

Stappenplan

Als je wilt kun je de kamer donker maken, maar licht genoeg om iets te lezen en te kunnen schrijven. Je steekt het eerste kaarsje aan om te beginnen. Vraag – terwijl je het aansteekt – om hulp aan het Universum, de Maangodin, overleden dierbaren of welke liefdevolle energie jij graag bij wilt hebben.
Allemaal mag natuurlijk ook.

Dan schud je de kaarten en trekt een orakelkaart en die leg je bij het kaarsje neer. Je steekt het kaarsje aan wat symbool staat voor jou en trekt ook hier weer een kaart voor die je bij het kaarsje neerlegt.

Neem nu vanaf januari tot en met nu jouw agenda/dagboek door en concentreer je op de gebeurtenissen die goed gingen, waar je meer van wilt. En stel je open in ontvangen en dankbaarheid. (Ook kleine dingen zijn heel waardevol en daarvan wil je meer!)

Toost op die dingen met je drinken en neem een hapje van je eten. Schrijf ze eens op om ze goed neer te zetten voor de komende tijd.

Steek nu het kaarsje aan wat staat voor jouw wond. Schud de kaarten en trek een kaart, leg het bij het kaarsje neer. Lees nu weer eens je agenda of je dagboek door en bekijk nu wat er gebeurd is wat te maken heeft met een pijnpunt in jouw leven. Kan dat jouw wond zijn? Heb je er meerdere of komt het als je even doordenkt, voelt en kijkt op hetzelfde neer? Hoeveel verschillende dingen kom je tegen? Daarvoor teken je een hartje op het gedroogde laurier/basilicum blaadje. Ben je klaar dan steek je dit blaadje in de fik met het kaarsje van jou.

Kijk nu eens naar de volgende vragen over schaduwwerk en beantwoord ze voor jezelf.

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik goed geaard ben en helemaal in het hier en nu?
 • Welke stem in mijn wil gehoord worden?
 • Wat helpt me mijn donkere kanten te accepteren?
 • Wat is steeds een trigger voor pijn?
 • Wat zit daar achter?
 • Wat heb ik nu nodig?
 • En hoe kan ik daar zelf voor zorgen?

Noteer nu alles in je dagboekje en teken de kaarsen, waar ze voor staan en noteer de orakelkaart erbij. Wat kun je opmaken uit de orakelkaarten? Welke inzichten geven ze jou met betrekking tot jouw zijn en jouw wond?

Blaas het kaarsje van jouw wond uit.

Daarna blaas je het kaarsje van het begin uit en doe je het dekentje om je heen. Lees nog eens alles wat je hebt gedaan terug en noteer hoe dit alles voor je was. Hoe zit je er nu bij en wat ervaar je?
Drink/eet en blijf lekker met het dekentje om je heen nog zitten

Zet de orakelkaarten ergens neer dat je ze de komende dagen steeds ziet. Als je thuis bent, steek dan ook het kaarsje voor jou aan.

En verder…

Zondag op maandag is alweer een heel klein sikkeltje te zien. Lees dan nog eens jouw fijne dingen door waar je meer van wilt en neem een besluit. Wat is de eerste kleine en logische stap zodat je er voor zorgt dat je er meer van hebt of ervaart? Trek dan een cirkel op een vel papier, en maak er nog een net iets groter dat je een rand krijgt. Daarin schrijf je al die dingen die je wilt en je pakt intuïtief een kleurpotlood bij elk woord een andere. Kleur die woorden. Maak vanuit het midden uit de losse pols een ‘vakverdeling’ naar de rand toe waar binnen dan dat woord valt. Deze tekening bewaar je goed, zet je in het zicht of bekijk je tegen de tijd dat het weer Donkere Maan is om te zien of je er meer van hebt gemanifesteerd.

Heel veel plezier met het ritueel. Laat je me eens weten wat je ervaren hebt? Dat zou ik erg leuk vinden, ik ben heel benieuwd. Liefs, Esther

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.