Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een blauwe maan? Je leest ‘t hier!
14
Maan

Wat is een blauwe maan? Je leest ‘t hier!

Blauwe maan - VolleMaanKalender.nl

Wat is een blauwe maan? Wanneer is de blauwe maan en wat is de spirituele betekenis van de blauwe maan? Ik leg dit bijzondere fenomeen graag aan je uit.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Zijn er twee volle manen in één maand? Dan noem je de tweede volle maan van die maand een blauwe maan. De term ‘blauwe maan’ komt vooral uit de volksmond: “Once in a blue moon”. De vrije vertaling en betekenis daarvan is ook wel: zo nu en dan/ooit. Het komt namelijk niet heel vaak voor dat er twee volle manen in één maand zijn: slechts eenmaal in de 2,5 jaar.

Een blauwe maan is dus niet letterlijk een blauwgekleurde maan.

Vroeger noemde men de blauwe maan ook wel de ‘valsspeel-maan’, omdat de maan dus ‘eerder’ (niet eerder in de cyclus, wel eerder dus omdat ‘ie in dezelfde maand nog valt) aan de hemel staat.

De term blauwe maan wordt trouwens aan nog een fenomeen toegeschreven. Normaal zijn er drie volle manen tussen een equinox en een zonnewende. Zijn dat er vier? Dan wordt de term blauwe maan gegeven aan een derde volle maan binnen die periode.

Blauwe maan betekenis

De spirituele betekenis van de blauwe maan is dat je je dromen eerder kunt waarmaken en eerder kunt manifesteren dan je eigenlijk had gepland. Niet omdat je vals speelt, maar omdat de kansen er ineens zijn. Niets is onmogelijk! Het is wel belangrijk dat je het moment pakt wanneer het komt. De volgende kans zou zo maar weer lang kunnen duren… Dus

  • pak je kans, grijp het moment (voor je ‘t weet is ‘t te laat)
  • de situatie/kans die zich voor jou voordoet, is uniek
  • de persoon die jij tijdens blauwe maan ontmoet, is heel speciaal
  • geloof in het onmogelijke

Wanneer is de blauwe maan?

De volgende blauwe maan is…

(1) Comment

  1. Bij de Gebroeders Van Lymborch, 3 in Nijmegen geboren kunstenaars, trof ik in hun beroemdste Getijdenboek (1411/12 – 1416) op het oktoberblad een donkere maan tegen een heldere hemel. Nergens op internet een verklaring te vinden. Ik wijdde er wel enige aandacht aan. Kunt u mij uit de droom helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨