Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Wat is een blauwe maan? Je leest ‘t hier!
13
Maan

Wat is een blauwe maan? Je leest ‘t hier!

Wanneer is de blauwe maan van 2020? - VolleMaanKalender.nl

Wat is een blauwe maan? En wanneer is de blauwe maan in 2020? Ik leg dit bijzondere fenomeen graag aan je uit.

Zijn er twee volle manen in één maand? Dan noem je de tweede volle maan van die maand een blauwe maan. De term ‘blauwe maan’ komt vooral uit de volksmond: “Once in a blue moon”. De vrije vertaling en betekenis daarvan is ook wel: zo nu en dan/ooit. Het komt namelijk niet heel vaak voor dat er twee volle manen in één maand zijn: slechts eenmaal in de 2,5 jaar. Een blauwe maan is dus niet letterlijk een blauwe maan.

Vroeger noemde men de blauwe maan ook wel de ‘valsspeel-maan’, omdat de maan dus ‘eerder’ (niet eerder in de cyclus, wel eerder dus omdat ‘ie in dezelfde maand nog valt) aan de hemel staat. De spirituele betekenis daarvan is dat je je dromen eerder kunt waarmaken en eerder kunt manifesteren dan je eigenlijk had gepland. Niet omdat je vals speelt, maar omdat de kansen er ineens zijn.

De volgende blauwe maan is…

  • 31 augustus 2023
  • 31 mei 2026
  • 31 december 2028
  • 30 september 2031
  • 31 juli 2034

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Blauwe maan 2020

De blauwe maan van 2020 was de volle maan in aardeteken Stier van 31 oktober. Tegelijk met Halloween, ook nog!

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

(1) Comment

  1. Bij de Gebroeders Van Lymborch, 3 in Nijmegen geboren kunstenaars, trof ik in hun beroemdste Getijdenboek (1411/12 – 1416) op het oktoberblad een donkere maan tegen een heldere hemel. Nergens op internet een verklaring te vinden. Ik wijdde er wel enige aandacht aan. Kunt u mij uit de droom helpen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨