Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan ritueel: rituelen voor tijdens de volle maan
3
Maan Rituelen

Volle maan ritueel: rituelen voor tijdens de volle maan

Volle maan - Rituelen - VolleMaanKalender.nl

Ben je op zoek naar fijn volle maan ritueel? Loslaten, successen vieren en ontspannen en meer: met deze volle maan rituelen maak jij optimaal gebruik van de energie van de volle maan!

De volle maan is een goede tijd om je dankbaar te uiten. Je plukt de vruchten van de intenties die je met de nieuwe maan hebt gezet. Het draait bij een volle maan allemaal om voltooiingen. Een volle maan ritueel kan je helpen om in de juiste energie te komen. Om dat extra kracht en energie bij te zetten, kun je één of meer van deze volle maan rituelen toepassen.

Laad je stenen en kristallen op onder de volle maan

Kristallen en edelstenen nemen energie van je over, maar op een gegeven moment raken ze ‘vol’. Dan is de werking weg of verminderd. Om ze te ontladen en opnieuw op te laden leg je ze tijdens de volle maan in het maanlicht. Dat kan gewoon achter glas, je hoeft je kristallen en stenen niet buiten neer te leggen (en niet iedere steen kan tegen bijvoorbeeld regen, dus houd ze dan vooral gewoon binnen!).

Loslaten? Schrijf van je af.

Schrijf dat wat je los wil laten van je af. Opgeschreven = uit het hoofd. En dan bedoel ik echt met pen en papier, niet digitaal. Geef de energie over aan de maan en laat zorgen, mensen en/of situaties nu los. Het ligt niet meer in jouw cirkel van invloed, dus het is niet meer nodig om je er druk om te maken. De volle maan geeft je kracht om dit te kunnen. Bekijk hier hoe je jouw eigen Moon Journal kunt maken. 🌕

Volle maan meditatie

Wil je mediteren tijdens de volle maan? Dit is een goed idee! In dit artikel lees je hoe je een korte volle maan meditatie kunt doen.

Leg een volle maan tarot spread

Ben je into tarot en wil je tijdens volle maan een tarot spread leggen? Je vindt in dit artikel inspiratie voor een volle maan tarot spread. Dit kan je helpen om je dromen helder te krijgen en de voortgang te bewaken.

Neem een zoutbad: ontgift en ontspan

Een volle maan bad ritueel is een goed idee. Neem bijvoorbeeld een ontgiftend en ontspannend zoutbad. Je gebruikt hiervoor bijvoorbeeld dode zeezout, magnesium zout of epsom zout.

Waarom een zout bad tijdens volle maan? Het zout zorgt voor neutralisering en ontgiftiging van je lijf. Het regelt je vochthuishouding, neemt negatieve energie van je af en zorgt voor een positief, opgeladen en schoon gevoel. Optioneel – en voor het relaxte gevoel – kun je nog oliën of kruiden toevoegen, zoals gedroogde lavendel. Lavendel zorgt voor ontspanning en helpt tegen een lage bloeddruk.

Als je geen bad hebt, kun je denken aan een Tubble (een opblaasbaar, luxe bad voor in je badkamer) of een voetenbadje. Zelf doe ik dit regelmatig. Voor de geurbeleving en ontspanning heb ik dan een kommetje gekookt water met gedroogde lavendel naast me staan. Relaxt muziekje op, thee erbij, kaarsjes aan… You get the picture.

Tip: ken je de donkergroene Rituals lijn al? Voor velen de favoriet! De lijn heet The Ritual of Jing: een ritueel dat geïnspireerd is door het eeuwenoude Chinese concept van ‘Jing’, dat staat voor kalmte, stilte en rust. 🎑

Pluk de vruchten van je successen tijdens volle maan

Sta stil bij je successen van het afgelopen half jaar. De volle maan hoort altijd bij een nieuwe maan in datzelfde teken. Die nieuwe maan is altijd zes maanden voorafgaand aan de volle maan. Wat heb je het afgelopen halfjaar bereikt? Wat heb je geleerd? Het is niet vanzelfsprekend en erbij stilstaan geeft je een dankbaar gevoel. Dat heb je toch maar mooi even gedaan! En weg met die valse bescheidenheid, wees trots op jezelf. 💖

Beoefen dankbaarheid

Dankbaarheid beoefenen is het vervolg op het vorige puntje. Wees dankbaar voor wat je hebt bereikt, de mensen die je hebt ontmoet en de situatie waar je in verkeerd. The good, the bad and the ugly – het heeft je hier gebracht.

Ik doe dit altijd in combinatie met de eerste tip uit dit artikel: een zoutbad. Het moment dat ik volledig kan ontspannen in een zoutbad, besef ik me hoe fijn ik het heb. Waar ik dankbaar voor ben. De levenslessen, de kansen, álles. 💖

Tip van Maud van PURE by Me: Power of the Moon etherische olie.

✨ Spirituele boeken ✨