Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is de betekenis van de huizen in astrologie?
0
Astrologie

Wat is de betekenis van de huizen in astrologie?

Wat is de betekenis van de huizen in astrologie?

Iedere geboortehoroscoop (jouw persoonlijke blauwdruk) bestaat uit twaalf huizen. Hier worden geen fysieke gebouw mee bedoelt, maar terreinen in je leven waar jij wel (of juist niet) aandacht en energie aan geeft. Je leest hier de betekenis van de huizen in astrologie.

Op het moment dat je werd geboren, stonden de planeten allemaal in specifieke tekens en huizen. Die kun je uitlezen in een geboortehoroscoop (of je laat dit doen door een astroloog). Met een geboortehoroscoop heb je jouw birth chart in handen: jouw persoonlijke blauwdruk. Hierin vind je de posities van de planeten, in welk huis ze staan en in welk teken ze staan. Aan de hand van al die gegevens kun je beter (h)erkennen wie jij bent, wat je sterke punten zijn en wat je levenslessen zijn.

De twaalf huizen in astrologie hebben allemaal een universele betekenis; die lees je hieronder. Maar om te weten wat het voor jou betekent, zul je dus moeten kijken naar je persoonlijke geboortehoroscoop.

Huizen in astrologie - Bron: astrostyle.com
Bron: Astrostyle

Lege huizen in astrologie

Je kunt ook lege huizen hebben. De betekenis van een leeg huis in astrologie is dat dit gebied in je leven iets is waar je je minder mee bezig houdt of wat je minder belangrijk vindt.

Stellium in astrologie

Heb je juist drie of meer planeten in een huis of in een teken, dan noem je dat een stellium. In dat geval bezit je de eigenschappen van dat huis of dat teken juist sterk. Of je krijgt (of geeft) juist veel energie van die gebieden.

Betekenis van de huizen in astrologie

De eerste zes huizen staan bekend als de ‘persoonlijke huizen’. De laatste zes huizen staan bekend als de ‘interpersoonlijke huizen’. We gaan ze stuk voor stuk langs.

Huis 1 is het huis van het zelf

Huis 1 in astrologie is het huis van het zelf, van jou. Het is je ‘sociale masker’ en de manier waarop je overkomt, zowel qua uiterlijk als qua energie. Bij het eerste huis in je geboortehoroscoop gaat het om de indruk die jij achterlaat als mensen jou ontmoeten. Je imago. Je eerste huis staat daarom ook altijd in hetzelfde teken als je opkomende teken (rising sign/ascendant).

Huis 2 is het huis van geld, bezit en waardering

Huis 2 in astrologie is het huis van geld, bezit en waardering: dit gaat over waar jij waarde aan hecht. Het is de directe energetische verbinding tussen je zelfwaardering en geld. Hoe schat jij jezelf, jouw talenten en diensten in? Afhankelijk van welk teken dit huis regeert en welke planeten er in staan, kan je ontdekken hoe jouw relatie is met bezittingen, waardering en financiën.

Huis 3 is het huis van communicatie, broers en zussen

Huis 3 in astrologie is primair het huis van communicatie. Het gaat om hoe je praat, luistert en denkt. Het is ook hoe jij overkomt als jij praat, afhankelijk van in welk teken dit huis bij jou staat. Naast communicatie gaat dit huis ook over je dagelijks leven en mensen in je omgeving, zoals broers en zussen en buren. En hoe je met hen omgaat en communiceert. Ben je iemand die graag een kopje koffie doet bij de buren, of liever niet?

Huis 4 is het huis van je thuis en je gezin

Huis 4 in astrologie is het huis van je thuis en je gezin. Waar voel jij je thuis? Wie is jouw familie? Daarnaast staat dit huis volgens het boek Leven met de Sterren symbool voor de baarmoeder: de ‘bergruimte’ van je geboortehoroscoop. Het gaat namelijk in dit huis ook om je verleden, de mensen in je verleden en wat je hebt weggestopt. Ook vertegenwoordigt dit huis je ouders.

Huis 5 is het huis van plezier

Huis 5 in astrologie is het huis van romantiek, creativiteit en kinderen. Dus in het kort: het huis van plezier. Het is een luchtig en vrolijk huis. Hobby’s en genot vallen hier onder. Het is ook het huis van de flirts en liefdesaffaires. Let op: huis 7 in astrologie gaat over (levens)partners. Dat is dit dus niet! Dit huis gaat over de jacht, het verleiden en het plezier wat daarmee gepaard gaat.

Huis 6 is het huis van gezondheid en werk

Huis 6 in astrologie gaat over dagelijkse werk, gezondheid en gewoonten. Dit is het huis van werk. Dat waar jij je geld mee verdient. Ook gaat dit huis over gewoonten: je dagdagelijkse ‘rituelen’, hoe jij je dingen doet. Daarnaast vallen huisdieren, zelfzorg (selfcare) en alternatieve gezondheid (zoals bijvoorbeeld Reiki) ook onder dit huis.

Huis 7 is het huis van partners en relaties

Huis 7 in astrologie is het huis van geliefden, maar ook van vijanden. Dit is hét huis van liefde. In dit huis bevindt zich je descendant (liefdeslijn). Hier draait het om de ander. Om de belangrijke mensen in je leven. Dit huis draait om verhoudingen en balans: jij en ik.

Huis 8 is het huis van dood en wedergeboorte

Huis 8 in astrologie is het huis van dood, wedergeboorte en seks. Maar ook van taboes en zaken waar je niet graag over praat. Het werd vroeger gezien als een wat ‘sinister’ huis, maar juist als je begrijpt dat wedergeboorte belangrijk is, valt het sinistere grotendeels weg.

Huis 9 is het huis van reizen en filosofie

Huis 9 in astrologie is het huis van reizen, studie en filosofie. Het is volgens het boek Leven met de Sterren jouw ‘avonturenland’. En daar sluiten wij ons helemaal bij aan. Dit huis gaat over nieuwe inzichten verkrijgen, al dan niet door reizen, filosofie of je ‘inner journey’.

Huis 10 is het huis van ambities en (sociale) status

Huis 10 in astrologie gaat over ambitie, carrière en (sociale) status. Dit huis vertelt jou over wat je in de wereld voor elkaar wil krijgen en hoe je dat denkt te gaan doen. Hoe je jouw sporen en ‘legacy’ wil achterlaten, maar ook welke reputatie je hebt. Heb je het gevoel dat je op aarde bent om iets te verrichten of om verandering teweeg te brengen? Check dan vooral in je geboortehoroscoop hoe jouw tiende huis in elkaar zit.

Huis 11 is het huis van vriendschappen en groepen (communities)

Huis 11 in astrologie gaat over vrienden, sociale kringen en netwerken. Het is het huis van communities. Dit huis draait om de sociale kringen (jouw netwerk) waar jij onderdeel van bent. Heb jij een netwerk dat jou inspireert of kost het je energie? Daarnaast regeert dit huis ook over jouw idealen, de dingen waar jij naar streeft en dat wat jij wenst.

Huis 12 is het huis van het onbewuste en spirituele

Huis 12 in astrologie is het huis van het onbewuste, maar ook je angsten en je spirituele leven. Het is de plek van rust; de plek van terugtrekken en bijtanken. De planeet/planeten in jouw twaalfde huis geven aan hoe je dit doet. Het is je meest spirituele huis: de poort naar andere dimensies en hoe jij dit ziet/ervaart. In dit huis zit ook een sterke (persoonlijke) levensles. Het twaalfde huis in astrologie is namelijk ook het huis van zelfondermijning: waarmee schiet jij jezelf in de voet? Als je dit eenmaal weet, kun je het (h)erkennen en dit omdraaien naar iets positiefs. Naar jouw kracht.

De huizen in jouw geboortehoroscoop duiden

Bekijk in je geboortehoroscoop het ‘wiel’. Je ziet hier de getallen 1 tot en met 12. Die staan gelijk aan bovenstaande huizen. In een volgend artikel lees je over hoe je de huizen in jouw geboortehoroscoop kunt duiden. Je kunt dit ook door ons laten doen. In dat geval krijg je een persoonlijk rapport (PDF). Bekijk de opties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨