Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
10 Rituelen voor de nieuwe maan in Steenbok
0
Maan Rituelen

10 Rituelen voor de nieuwe maan in Steenbok

10 Rituelen voor de nieuwe maan in Steenbok

De nieuwe maan draagt de magische energie van een nieuw begin met zich mee. In dit artikel vind je 10 rituelen voor de nieuwe maan in Steenbok.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Aardeteken Steenbok is een teken van ambitie, structuur en hard werken. De nieuwe maan in dit teken staat voor een nieuw begin. Dit valt ieder jaar mooi samen met het nieuwe jaar dat er aan zit te komen. Deze weken, tot aan de volgende nieuwe maan, is een periode van gronden en structuur, van projecten en zaken afronden en ruimte maken voor een volledig nieuw begin. Precies zoals je bij oud en nieuw het oude los wil laten om ruimte te maken voor het nieuwe.

Lees ook: Nieuwe maan in Steenbok december 2022: je bent al goed zoals je bent

Hierbij vind je 10 rituelen voor de nieuwe maan in Steenbok.

Zet je intenties voor deze nieuwe maancyclus

Bedenk op welke doelen of gebieden van je leven je de komende weken wilt concentreren. Zet je intenties, schrijf ze op en bewaar ze ergens zichtbaar ter herinnering. Bijvoorbeeld door een briefje op de koelkastdeur te plakken of een post-it aan je spiegel.

Reinig en zuiver je ruimte

Een nieuw begin? Dan heb je ruimte nodig en mag je het oude loslaten. Alle overtollige ballast die jou niet meer dient. Neem even goed de tijd om alle rommel of negatieve energie uit je huis, hart en hoofd te verwijderen. Je kunt dit doen door letterlijk op te ruimen, schoon te maken en salie te smudgen om je huis energetisch te reinigen.

Sta stil bij je voortgang

Gebruik de nieuwe maan in Steenbok om na te denken over je behaalde prestaties tijdens de vorige maancyclus. Wat werkte goed en wat kun je nog verbeteren? Het bijhouden van een moon journal kan je hierbij helpen.

Doe aan zelfzorg

Nieuwe maan in Steenbok is een goede avond om extra stil te staan bij zelfzorg. Neem een warm bad of een warme douche, geniet van een uitgebreide verzorgingsroutine en neem wat meer tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Tip: gebruik lavendel olie.

Maak verbinding met de aarde

Gronden maar! Steenbok is een aardeteken, dus het is goed om letterlijk verbinding te maken met de natuur. Denk hierbij aan wandelen in het bos/in het buitengebied, tuinieren (wel wat koud, maar het kan!) of door gewoon tijd doorbrengen in de natuur. Tip: neem een thermosfles thee mee om tussentijds op te warmen.

Beoefen je dankbaarheid

Neem bij de nieuwe maan in Steenbok de tijd om stil te staan waar je dankbaar voor bent. Schrijf het ook op, bijvoorbeeld in een dankbaarheidsdagboek of journal.

Maak contact met je voorouders

Aardeteken Steenbok houdt van traditie en geschiedenis. Daarom is het goed om eens stil te staan bij je voorouders en/of je culturele erfgoed. Waar kom je vandaan? En hoe kun je hen eren? Lees ook: Voorouders eren: hoe dank je je voorouders, gidsen en engelen?

Bekijk je financiële gesteldheid

Steenbok wordt als teken geassocieerd met financiële gesteldheid, dus de nieuwe maan in Steenbok is een goed moment om je financiële plannen en doelen te bekijken. Wat ben je in de maand kwijt aan vaste lasten, welke spaarpotjes groeien goed (of dunnen uit). En wat kun je hieraan doen? Maak kleine stappen om het te verbeteren, zoals het instellen van een klein bedrag (zelfs 10 euro is al goed!) dat maandelijks naar je (digitale) spaarpotjes gaat. Je kunt ook nadenken over een extra inkomstenstroom, zoals geld verdienen met bloggen.

Wees gedisciplineerd en vastberaden

Steenbok staat bekend om discipline en vastberadenheid. Waar mag jij meer gedisciplineerd en/of vastberaden in worden? Welke (dagelijkse) routine mag jij scherper maken voor jezelf? Je hoeft er geen army bootcamp van te maken, maar wat meer ritme én volhardendheid kan geen kwaad. Gelijk een goed voornemen voor het nieuwe jaar…

Zoek naar nieuwe kansen

De nieuwe maan is dé tijd van een nieuw begin. Zijn er nieuwe kansen die je kunt grijpen of kun je nieuwe wegen bewandelen. Het kan al heel klein beginnen hoor, zoals het bekijken van een nieuwe vacature of het starten van een nieuwe hobby. Probeer eens iets nieuws uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨