Mercurius in astrologie - VolleMaanKalender.nl

Planeet Mercurius vertegenwoordigt in astrologie communicatie en intellect. Het weerspiegelt wat het je denkt, hoe je denkt en hoe dit jou persoonlijkheid beïnvloedt. Lees hier over Mercurius in astrologie.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Mercurius is de planeet die het dichtst bij de zon staat, dus vaak staat Mercurius in je geboortehoroscoop in hetzelfde teken als je zonneteken (je reguliere sterrenbeeld). Ook is het de kleinste en snelste planeet van ons zonnestelsel. Het vertegenwoordigt, zoals hierboven al kort benoemd, hoe wij kennis opdoen, inzetten en waarnemen. Hoe wij dingen interpreteren, en voor onszelf logisch maken.

Dit is ook meteen de reden dat Mercurius retrograde zo intens merkbaar is: Mercurius draait om communicatie en kennis, staat dichtbij de zon en is vaak gelijk aan je zonneteken.

Feitjes over Mercurius

  • Mercurius gaat over alle vormen van communicatie: van spreken en schrijven tot lezen. Zowel offline als online. Ook je ‘gezonde verstand’ valt hieronder.
  • Ook logistiek, infrastructuur en reizen vallen onder de invloed van Mercurius.
  • Mercurius heerst over de sterrenbeelden Tweelingen en Maagd. Heb je Mercurius in één van die tekens, dan heb je een natuurlijke affiniteit met communicatie en een analytisch inzicht.
  • Mercurius voelt zich ‘t minst thuis in sterrenbeelden Boogschutter en Vissen. Zowel Boogschutter als Vissen heersen over geluksplaneet Jupiter, en dat maakt ‘t voor een planeet als Mercurius te ongestructureerd.
  • Mercurius retrograde is een ‘populaire’ retrograde. Deze retrograde is namelijk 3 à 4 keer per jaar en de invloed hiervan is goed te merk. Check hier wanneer Mercurius retrograde 2022 is.

Lees hier meer artikelen over Mercurius in astrologie

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):