Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Overdag de maan zien? Dit is hoe het zit!
5
Maan

Overdag de maan zien? Dit is hoe het zit!

De zon schijnt, maar huh – je ziet ook de (volle) maan aan de hemel staan. Een mooi fenomeen, dat vooral tijdens heldere – blauwe – dagen zichtbaar is. Dit is waarom je overdag de maan kunt zien!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Bij een volle maan staat de maan, vanaf de zon gezien, recht tegenover aan de andere zijde van de aarde. We zien de maan dan maximaal verlicht, vandaar: volle maan. Maar deze positie komt maar op één moment voor en dat is wanneer de maan exact 180° tegenover de zon staat. De rest van de maand kan de maan overal tussen de 0° en 180° staan en is deze, in theorie tenminste, zichtbaar aan de hemel. 🌙

Er zijn twee dingen die bijdragen aan ‘t zichtbaar zijn van de maan tijdens daglicht. Het moet 1) helder genoeg zijn, en 2) de maan moet hoog genoeg in de lucht staan om zichtbaar te zijn. Op heldere dagen is ‘t soms wel 6 (!) uur lang mogelijk dat de maan zichtbaar is aan de hemel.

💡 Wist je trouwens dat je – als je met een telescoop naar precies de juiste plek kijkt – je ook de planeten Mercurius, Venus en Jupiter bij daglicht kunt zien?

Wanneer zie je de maan overdag?

De maan kan in theorie bijna dagelijks overdag zichtbaar zijn. De uitzonderingen zijn de dagen rondom de nieuwe maan – wanneer de maan te dicht bij de zon staat om zichtbaar te zijn – en rondom de volle maan, wanneer de maan alleen ‘s nachts zichtbaar is. De beste periode om de maan overdag te zien is rondom het eerste en laatste kwartiel, wanneer de maan 90° staat ten opzichte van de zon.

5x de leukste boeken over de maan

Wil je meer leren over de maan en hoe je kunt leven met de cyclus van de maan? 📚🌕 Wij hebben de 5 leukste boeken over de maan voor je op rij gezet!

Volle maan kalender 2021

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨