Spiritualiteit

Wat is spiritualiteit? Hoe kun je spiritueel ontwaken en je spiritualiteit ontwikkelen? Wat is de spirituele betekenis van…? Op deze pagina vind je álles over spirituele zaken en hoe jij die kunt toepassen in jouw leven.

Spiritualiteit betekenis

Spiritualiteit is een gevoel of overtuiging dat er iets is dat groter is dan jij zelf. Je bent onderdeel van een kosmisch geheel. Er is méér dan je op het eerste oog ziet. Dat is een sterk weten. Je intuïtie die spreekt.

Je kunt zelf invullen hoe jij dit ervaart en hoe veel jij spiritualiteit onderdeel wil laten maken van jouw leven. Ik zie spiritualiteit zelf als een groot aanbod van tools die mij helpen bij mijn zelfontwikkeling. Tarot geeft mij bijvoorbeeld inzichten en de engelen bieden mij steun wanneer ik dat nodig heb. Het is het wéten dat je op je intuïtie mag vertrouwen en dat de antwoorden al in je zitten. Het helpt je alleen om ze er uit te krijgen.

Spiritueel ontwaken

Wat is spiritueel ontwaken?

Die definitie is voor iedereen (ietwat) anders, maar het komt er op neer dat je – met name met een spirituele inslag – aan de slag gaat met een innerlijke transformatie en verlichting. Je ‘ontwaakt’ als het ware in een nieuw leven. Je ziet jezelf en de wereld om je heen niet meer zoals je dat voorheen zag.

Spiritueel ontwaken draait om ontwikkeling. Het gaat hierbij niet om de bestemming, maar om de gehele weg ernaar toe.

Je kunt plotseling spiritueel ontwaken, bijvoorbeeld na een traumatische gebeurtenis. Maar je kunt ook langzaam in het proces rollen en jezelf meer en meer verdiepen in alle kennis die er is.

In de Gids voor spiritueel ontwaken ontdek je alles wat je wil weten over dit fenomeen én kun je checken waar je zelf staat in je spirituele ontwakening.

Spiritualiteit ontwikkelen

Je kunt spiritualiteit op zóveel manieren ontwikkelen. Jij kiest wat bij jou past. Het is hartstikke leuk om alles te ontdekken! Ga jij voor kennis over chakra’s (om zo te leren over jouw energie) of wil je weten hoe je je dromen kunt ontcijferen? Rituelen, orakel, numerologie… Elke tool biedt eigen inzichten.

Boeken over spiritualiteit

Er zijn een aantal boeken die heel prettig zijn als je wil lezen en leren over spiritualiteit. Het is eigenlijk heel afhankelijk van welke richting je kiest, of welke ‘tool’, zeg maar. Een boek over tarot leert jou hele andere dingen dan een boek over kristallen. Zoek je een alles-in-één boek, dan kan ik het Compleet handboek voor de lichtwerker van harte aanbevelen. De titel is misschien wat misleidend, want dit boek is niet alleen voor lichtwerkers. Het is een algemene encyclopedie voor iedereen die álles over spiritualiteit wil ontdekken. Van schaduwwerk tot engelengetallen en van aura’s tot gidsen. Praktisch, down to earth en informatief.

De nieuwste artikelen over spiritualiteit

Wij schrijven regelmatig over spiritualiteit. Van items over de ‘Spirituele betekenis…’ tot energie-updates rondom belangrijke poortdagen. Neus eens rond en kijk wat jou aanspreekt! Dit zijn de 20 nieuwste artikelen.