Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit zijn de eigenschappen van je ascendant
0
Astrologie

Dit zijn de eigenschappen van je ascendant

Dit zijn de eigenschappen van je ascendant

Je ascendant is hoe de wereld jou ziet. Het is het ‘masker’ dat jij draagt in hoe jij reageert en bent. Je ascendant kan dus afwijken van je reguliere sterrenbeeld (zon) en daarom is het fijn om te weten in welk sterrenbeeld jouw ascendant is én wat de eigenschappen van je ascendant zijn. En dat lees je in dit artikel!

Weet je niet wat je ascendant is? Je kunt je ascendant berekenen in je geboortehoroscoop. In de meeste programma’s wordt het ascendant in een geboortehoroscoop aangegeven met de letters ASC. Of het staat in de rapportage die je te zien krijgt.

Eigenschappen Ram ascendant

Ram ascendant betekent dat je een leider bent. Je hebt van nature management-skills. Met je ascendant in Ram ben je een echte pionier. Je weet wat je wel en vooral niet wil. En daar handel je ook naar.

Iemand met ascendant in Ram is dapper en houdt van avontuur. Je kunt snel boos worden, maar wrok duurt niet lang (gelukkig).

Ram ascendant is niet gewend om met altijd maar dezelfde tradities te leven en is daarom ook constant op zoek naar innovatie. Hij dringt zijn ideeën misschien nét iets te veel op anderen (in z’n enthousiasme), reist graag en verlangt altijd naar verandering.

Eigenschappen Stier ascendant

Stier ascendant? Je bent kalm en harmonieus. Je wordt niet gauw boos, maar áls je dat wel wordt, kun je lang wrok koesteren. Jouw diplomatieke uitstraling naar de buitenwereld maakt dat je als zeer gewichtig wordt gezien (ook al kun je ook egocentrisch gedrag vertonen). Je kent de regels en leeft daarnaar.

Volharding past bij jou, maar toch kun je ook flexibel zijn. Je neemt weloverwogen beslissingen en voert ze vervolgens daadkrachtig uit. Traditie vind je belangrijk en verandering vind je dan weer helemaal niets.

Eigendommen zijn belangrijk voor jou, met je ascendant in Stier. Je zal krijgen wat je wil – maakt niet uit hoe. Liefst zo luxe mogelijk.

Eigenschappen Tweelingen ascendant

Heb jij je ascendant in Tweelingen? Dan ben je iemand die gemakkelijk excited raakt over iets. Maar hoe snel jij enthousiast wordt, zo snel kun je je ook vervelen. Ook boosheid en kalmte kunnen elkaar snel opvolgen binnen jouw persoonlijkheid. Typisch Tweelingen ascendant.

Jouw persoonlijkheid is one of a kind; je bent dol op wetenschap en logica, maar ook op literatuur en kunst. Dualiteit is het woord dat goed bij je past. Je houdt van praten en goede gesprekken en hebt snel contact.

Je bent evenwichtig en vastberaden, maar je moet niet vergeten dat de weg ergens naar toe net zo belangrijk is als het behalen van je doel. Als je niet in balans bent, kun je vluchtgedrag vertonen. Je steekt dan het liefst je kop in het zand tot de storm voorbij is – ook al is het vaak beter om zelf aan het roer te staan.

Eigenschappen Kreeft ascendant

Het meest opvallende kenmerk van ascendant in Kreeft is het mysterieuze. Je kunt gauw van gedachten veranderen, maar dat verwachten mensen niet van jou. Je lijkt stil en kalm, maar kunt ondertussen best ongeduldig gedrag vertonen. Of zelfs boos worden. Oeps. Terwijl je eigenlijk alleen maar wat terughoudend bent (of in ieder geval wil zijn).

Je bent beschermend (Kreeft is altijd het moeder-teken) en houdt niet van onrecht. Kwetst iemand jou of iemand in je omgeving, dan laat je van je horen. Ook al vind je dat spannend.

Je bent doortastend en hebt een scherp oog voor detail. Je grote creativiteit is zichtbaar voor anderen.

Eigenschappen Leeuw ascendant

Heb jij Leeuw als ascendant? Je wordt graag gerespecteerd en je idealen liggen hoog. Je let niet op de kleine details, maar kijkt naar het grotere plaatje. Trots, generositeit en talent zijn woorden die bij je passen. Wat jij wil doen, dat kún je ook.

Je streeft naar hoge niveaus, maar… het nieuwe – de prikkel – kan er ook gauw afraken. Ook al werk je hard, je hebt niet altijd het juiste overzicht. En dat kan jou inefficiënt maken.

Je bent vastberaden en dat kan aangezien worden als arrogant. Maar wees gerust; zodra mensen jou leren kennen, weten ze dat je niet zo bent.

Eigenschappen Maagd ascendant

Een van de meest onderscheidende kenmerken van jou, Maagd Ascendant, is jouw discipline en beoordelingsvermogen. Je bent diplomaat, eerlijk en nederig en daarmee trek je de juiste mensen moeiteloos in je leven aan.

Je bent secuur, werkt hard en hebt een goede focus. Let wel op; je kan teveel naar de kleine details kijken (perfectionist!) en dat maakt dat je focus kunt verliezen.

Eigenschappen Weegschaal ascendant

Heb jij Weegschaal als jouw ascendant? Dat maakt jou een heel oprecht persoon. Je bent eerlijk en je haat liegen en bedriegen. Oprechtheid staat hoog in het vaandel voor jou. Je bent optimistisch en bekijkt alles van de zonnige kant, zo goed als je kunt. Anderen waarderen dit in jou.

Wat wel lastig voor jou is, is het maken van keuzes. Je wikt en weegt en bekijkt álle mogelijke oplossingen. Dat vertraagd je soms.

Eigenschappen Schorpioen ascendant

Is Schorpioen ascendant jouw teken? Je hebt een flink temperament ;-).

Je bent wilskrachtig en ‘taai’. En je prikt overal doorheen. Dat maakt het voor anderen soms spannend om met je om te gaan. Geen geheim blijft geheim omdat jij alles aanvoelt. En niet iedereen durft zich zo (ongewenst?) kwetsbaar open te stellen.

Je houdt van verandering en speels zijn. Met je ascendant in Schorpioen ben je goed in observeren en interpreteren. Je bent ambitieus, sexy en houdt van flirten.

Eigenschappen Boogschutter ascendant

Ben jij Boogschutter ascendant? Dan ben je vriendelijk, warm en oprecht. Jij bent als persoon diegene die altijd met een optimistische bril naar het leven kijkt. Je wordt door iedereen als vriend geaccepteerd. Je bent moedig, levendig en vrolijk en je past je snel aan in je omgeving.

Vrijheid is erg belangrijk voor jou, Boogschutter ascendant. Je houdt van reizen en avonturen beleven. Het spontane leven roept jou (en dat beantwoord je graag!).

Eigenschappen Steenbok ascendant

Steenbok ascendant? Je bent erg geduldig en hebt een hekel aan haasten. Alles wat je wil doen, plan je van tevoren al in. Kortom; je weet precies wat je wil.

Dat maakt dat je anderen weleens kunt bekritiseren. In principe ben je verlegen in je houding en gedrag, maar door je ambitieuze kern ga je er toch voor en zeg je wat er op je hart ligt. Je kan nors overkomen, maar dat is puur omdat je een harde werker hebt die in een rechte lijn op het doel afgaat.

Vergeet niet dat je ook te maken hebt met andere mensen en toon wat meer van je eigen jij. Niet alles draait om werken.

Eigenschappen Waterman ascendant

Met je ascendant in Waterman is het allerbelangrijkste voor jou eerlijkheid. Geen van de andere tekens heeft eerlijkheid zó hoog in het vaandel staan als jij. Je bent idealistisch en humanistisch. Filantropisch, zelfs. Je bent puur en oprecht – en dat waarderen anderen in je. Hoewel het wel koud en kil kan overkomen, is dat niet je bedoeling. Je denkt gewoonweg wat meer vanuit je hoofd van vanuit je hart. Dat maakt dat je soms onbegrepen wordt.

Kunst (waaronder goede muziek, goede films) vind je prachtig. Je bent van de literatuur en diepgaande items. Je ziet er schoonheid in en in de meeste gevallen vul jij het aan met je eigen inzicht. Wetenschap (en daarover schrijven/ondernemen) past ook bij jou.

Ben je boos, dan laat je dat duidelijk merken. Je kunt uit je slof schieten – oeps. Gelukkig verzacht je veelal snel en begrijp je dat je reactie niet nodig was.

Zowel qua relaties als qua vriendschap ben je stabiel.

Eigenschappen Vissen ascendant

Heb jij je ascendant in Vissen? Vissen ascendanten zijn origineel, intelligentie en creatief. Je trekt de aandacht met je verschillende aspecten en je veelzijdigheid. Je bent verrassend! Vriendschap is erg belangrijk voor je.

Je bent dol op je vrijheid en houdt er niet van om beperkt te worden. Je wil leven zonder iemand nodig te hebben. Eentonigheid vind je maar niets – kan het niet wat fleuriger? Of levendiger?

Eén van de sterke punten van Vissen ascendant is dat je humanistisch bent. In je relatie met anderen raak je gehecht aan de personen van wie je houdt. Een innige, diepe band vind je belangrijk. Geen oppervlakkigheid voor jou. Je hecht veel waarde aan familie(banden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨