Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan februari 2023 in Vissen: spiritueel ontwaken
0
Nieuwe maan

Nieuwe maan februari 2023 in Vissen: spiritueel ontwaken

Nieuwe maan in Vissen

Maandag 20 februari staat de nieuwe maan in Vissen. Dit is de perfecte avond voor een (eerste) date, aangezien Vissen die dromerige vibe heeft. Diepe gesprekken, romantiek en zwoele blikken: met deze nieuwe maan hangt er liefde in de lucht! De nieuwe maan in Vissen zorgt, dankzij haar spirituele energie, voor spirituele ontwaking. Dit is een nieuwe supermaan, dus alle punten worden nog eens versterkt. Lees meer over de energie van de nieuwe maan van 20 februari 2023 in dit artikel!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. De maan schijnt – tijdens de nieuwe maan is dat figuurlijk – op donkere gebieden en onthult geheimen.

De nieuwe maan van februari 2023 staat in teken Vissen, net als de zon op dat moment. Vissen staat bekend om intuïtie en dromen, maar ook om emotie. Met name als de maan in Vissen staat, ben je in een ‘dreamy state of mind‘. Je dromen zijn levendiger en je voelt je creatief gedreven om die dromen om te zetten naar je dag-dagelijkse projecten.

Nieuwe supermaan februari 2023

Een nieuwe supermaan is een nieuwe maan die optreedt wanneer de maan het dichtst bij de aarde staat in zijn elliptische baan. Dit punt noem je het perigeum. Hierdoor lijkt de maan tot groter dan een nieuwe maan op het verste punt van de aarde, bekend als het apogeum. Een nieuwe supermaan is echter niet zichtbaar aan de hemel, omdat de zijde van de maan die naar de aarde is gericht niet wordt verlicht door de zon tijdens een nieuwe maanfase.

De nieuwe maanfase wordt geassocieerd met een nieuw begin, het zetten van intenties en het starten van nieuwe projecten. En nieuwe supermaan versterkt deze energie. De aantrekkingskracht van de maan is sterker op het punt dat het dichtst bij de aarde staat en heeft daarom effect op je emotionele en energetische welzijn.

De nieuwe supermaan in spiritueel teken Vissen zorgt voor een doorbraak in je eigen proces van spiritueel ontwaken. Ook kan deze maan onzekere gevoelens meebrengen en kunnen emoties verwarrend zijn…

Spiritueel ontwaken

Dankzij dromerig Vissen is de kans groot dat veel mensen spiritueel ontwaken. Maar wat is spiritueel ontwaken nou eigenlijk en hoe kun je dit merken? Spiritueel ontwaken is als je ‘wakker’ wordt en het besef is dat er meer is dan wat je voorheen dacht. Je erkent je eigen hogere bewustzijn, maar ook die van het collectief. Je leest hier wat tekenen dat je bezig bent met spiritueel ontwaken (of dat het er aan zit te komen):

  • Je zit niet lekker in je eigen vel, iets ‘klopt’ niet voor jouw gevoel (je lichaam maakt een shift door)
  • Je hebt ontzettend levendige dromen, misschien zelfs wel visioenen
  • Je voelt jezelf verlicht
  • Je hebt déjà vu momenten en er zijn meer ‘toevalligheden’ (synchroniciteiten)
  • Je intuïtie wordt sterker
  • Je wil je (meer en meer) verdiepen en ontwikkelen in spiritualiteit
  • Je zintuigen staan op scherp: je proeft, voelt, hoort en ziet meer dan voorheen

Levensles (h)erkennen

Als je kijkt naar huizen in astrologie, dan gaat Vissen over het twaalfde – en laatste – huis. Dit is het huis van de afsluiting, afzondering en eenzaamheid. Huis 12 in astrologie is ook het huis van het onbewuste, je angsten en je spirituele leven. Het is de plek van rust; de plek van terugtrekken en bijtanken. Het is je meest spirituele huis: de poort naar andere dimensies en hoe jij dit ziet/ervaart. In dit huis zit ook een sterke (persoonlijke) levensles. Het twaalfde huis in astrologie is namelijk ook het huis van zelfondermijning: waarmee schiet jij jezelf in de voet?

Als je dit eenmaal weet, kun je het (h)erkennen en dit omdraaien naar iets positiefs. Naar jouw kracht. En dat mag jij deze weken ontdekken. Kijk naar binnen: wat wil jíj? Waar wil je afscheid van nemen? Vissen is zoals gezegd het laatste teken van de dierenriem en dus het einde van een cyclus, dus gebruik die energie hier dan ook voor!

Creativity flows

Vissen is een zeer intuïtief en spiritueel teken en deze nieuwe maan moedigt je dan ook aan om contact te maken met je innerlijke zelf. Verken je gevoelens, emoties en spiritualiteit. Deze nieuwe maan biedt ruimte voor emotionele healing en spirituele groei. Ook kun je het gevoel hebben dat je een nieuw (creatief) project wil starten.

Naast dat sterrenbeeld Vissen intuïtief is, is Vissen ook een fantasierijk en mysterieus teken. Maak dus gebruik van deze vibe! Misschien heb je altijd al een boek (fictie), een toneelspel of muziek willen schrijven. Now is the time to do so. En lukt ‘t niet als ‘jezelf’, dan is het geen gek idee om een alter ego te bedenken en ‘t onder die naam te doen. Creativity flows! Merk je ‘t al?

Nieuwe maan in Vissen 2023 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de nieuwe maan van februari 2023 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Vissen in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de nieuwe maan. Heb je dat niet, ook dan zul je natuurlijk de energie voelen – maar dan in mindere mate. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨