Watertekens in de astrologie

De drie watertekens in de astrologie zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. Watertekens staan voor intuïtie, emotie en gevoel. Ze kunnen – net als water – verfrissend zijn, maar ze kunnen ook in de diepte verzinken. Watertekens zijn dromerig en staan bekend om hun grote fantasie. Lees hier alles over de drie watertekens!

Watertekens zijn de stroom van het leven. Want: zonder water is er immers geen leven (zoals wij het kennen) mogelijk. Van alle elementen zijn watertekens de tekens met de meeste diepgang. Ze zijn vaak hooggevoelig (HSP?) en kunnen zich als geen ander in iemand anders verplaatsen. Het lastige hiervan is dat ze moeite hebben met de scheidingslijn: welke gevoelens zijn van hen en welke gevoelens nemen zij van anderen waar?

Watertekens zijn koesterend en beschermend. Ze zijn het type ‘stille wateren, diepe gronden’. Het duurt even voor je een waterteken leert kennen, maar als ze je eenmaal binnenlaten dan kom je in een warm bad terecht.

Kreeft (21 juni – 22 juli) ♋

Kreeft is een waterteken dat bekend staat om emotionele diepte, gevoeligheid en verzorgende aard. Degenen die onder dit teken zijn geboren zijn vaak zorgzaam, beschermend en intuïtief. Ze hebben een sterke emotionele band met hun huis en familie en hechten waarde aan stabiliteit en veiligheid. Ze kunnen behoorlijk gevoelig zijn en dingen soms persoonlijk opvatten, maar dit komt vaak omdat ze veel om hun dierbaren geven en emotioneel betrokken zijn bij hun relaties. Kreeft staat symbool voor bescherming, verzorging en emotionele diepte.

Schorpioen (23 oktober – 21 november) ♏

Schorpioen is een waterteken dat bekend staat om intensiteit, passie en diepte. Degenen die onder dit teken zijn geboren zijn vaak intens, intuïtief en opmerkzaam. Ze hebben een sterk gevoel voor mysterie en zijn niet bang om diep te graven en de verborgen aspecten van het leven te verkennen. Ze zijn zeer loyaal en zullen er alles aan doen om degenen om wie ze geven te beschermen. Schorpioen staat symbool voor intensiteit, passie en diepte.

Vissen (19 februari – 20 maart) ♓

Vissen is het laatste waterteken van de dierenriem. Degenen die onder dit teken zijn geboren staan bekend om hun creativiteit, intuïtie en emotionele diepgang. Ze zijn zeer fantasierijk en artistiek en hebben vaak een sterke band met de spirituele en metafysische aspecten van het leven. Ze zijn ook erg empathisch en kunnen de emoties van anderen diep voelen. Vissen staan symbool voor creativiteit, intuïtie en emotionele diepgang.

Hoe gaan watertekens met de andere tekens om?

Watertekens gaan ‘t beste samen met andere watertekens. Ze delen een gemeenschappelijke focus op emoties, intuïtie en aanpassingsvermogen, waardoor ze goed bij elkaar kunnen passen. Ze zijn in staat om elkaars emotionele behoeften te begrijpen en te ondersteunen en ze hebben vaak een sterke empathische band.

Ook kunnen vuurtekens goed samen met aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok), zowel vriendschappelijk als relationeel. Aardetekens zijn praktisch, stabiel en betrouwbaar en ze kunnen een goede match zijn voor watertekens omdat ze kunnen helpen om de emotionele diepte van watertekens in evenwicht te brengen met hun geaarde en praktische benadering van leven. Aardetekens kunnen watertekens helpen om zich veiliger en stabieler te voelen.