Watertekens in astrologie - VolleMaanKalender.nl

De drie watertekens in de astrologie zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. Watertekens staan voor intuïtie, emotie en gevoel. Ze kunnen – net als water – verfrissend zijn, maar ze kunnen ook in de diepte verzinken. Watertekens zijn dromerig en staan bekend om hun grote fantasie.

Watertekens zijn de stroom van het leven. Want: zonder water is er immers geen leven (zoals wij het kennen) mogelijk. Zoals ik hierboven al aangaf zijn watertekens van emotie en gevoelens. Van alle elementen zijn watertekens de mensen met de meeste diepgang. Ze zijn vaak hooggevoelig (HSP?) en kunnen zich als geen ander in iemand anders verplaatsen. Het lastige hiervan is dat ze moeite hebben met de scheidingslijn: welke gevoelens zijn van hen en welke gevoelens nemen zij van anderen waar?

Watertekens zijn koesterend en beschermend. Ze zijn het type ‘stille wateren, diepe gronden’. Het duurt even voor je een waterteken leert kennen, maar als ze je eenmaal binnenlaten dan kom je in een warm bad (pun intended 😉) terecht.

Waar gaan watertekens in astrologie het beste mee samen?

❤️ Watertekens gaan ‘t beste samen met andere watertekens of met aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok), zowel vriendschappelijk als relationeel.

💡In de astrologie worden de sterrenbeelden opgedeeld in vier elementen, te weten vuur, aarde, lucht en water.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan. Ook kun je gezellig meepraten over spirituele onderwerpen en delen we onderling tips & tricks! Aanmelden voor de incidentele nieuwsbrief kan natuurlijk ook: