Watertekens in astrologie - VolleMaanKalender.nl

De drie watertekens in de astrologie zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. Watertekens staan voor intuïtie, emotie en gevoel. Ze kunnen – net als water – verfrissend zijn, maar ze kunnen ook in de diepte verzinken. Watertekens zijn dromerig en staan bekend om hun grote fantasie.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Watertekens zijn de stroom van het leven. Want: zonder water is er immers geen leven (zoals wij het kennen) mogelijk. Zoals ik hierboven al aangaf zijn watertekens van emotie en gevoelens. Van alle elementen zijn watertekens de mensen met de meeste diepgang. Ze zijn vaak hooggevoelig (HSP?) en kunnen zich als geen ander in iemand anders verplaatsen. Het lastige hiervan is dat ze moeite hebben met de scheidingslijn: welke gevoelens zijn van hen en welke gevoelens nemen zij van anderen waar?

Watertekens zijn koesterend en beschermend. Ze zijn het type ‘stille wateren, diepe gronden’. Het duurt even voor je een waterteken leert kennen, maar als ze je eenmaal binnenlaten dan kom je in een warm bad (pun intended 😉) terecht.

Waar gaan watertekens in astrologie het beste mee samen?

❤️ Watertekens gaan ‘t beste samen met andere watertekens of met aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok), zowel vriendschappelijk als relationeel.

💡In de astrologie worden de sterrenbeelden opgedeeld in vier elementen, te weten vuur, aarde, lucht en water.