Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een supermaan?
6
Maan

Wat is een supermaan?

Wat is een volle supermaan - VolleMaanKalender.nl

Een supermaan is wanneer de maan het dichtst bij de aarde staat en daardoor – in het geval van een volle maan – groter en feller oogt.

Allereerst is het goed om te weten dat de maan niet in een cirkel, maar in een ovaal-vormige baan rond de aarde beweegt. Dat betekent dus dat de maan de ene keer verder weg staat en de andere keer dichterbij staat. Dat verklaart dat de maan vanuit de aarde – vanuit ons – de ene keer groter oogt dan de andere keer.

In dit artikel praten we over de supermaan: daarmee bedoelen we met name de volle maan die een supermaan is. Een nieuwe maan kan echter ook een supermaan zijn.

Grote maan

Er zijn twee ingrediënten nodig voor een supermaan: de volle of nieuwe maan én de afstand van de maan tot de aarde.

Wanneer de maan vol is én deze het dichtst bij de aarde staat, spreek je van een volle supermaan. Dit maakt dat ‘ie groter en feller oogt. Een grote maan, dus.

Wanneer de maan nieuw is én deze het dichtst bij de aarde staat, spreek je van een nieuwe supermaan. Deze zie je echter niet.

Wanneer is de Supermaan 2022?

Er is in 2022 tweemaal een volle supermaan. De eerste volle supermaan van 2022 is op 14 juni 2022 in Boogschutter en de tweede volle supermaan is op 13 juli 2022 in Steenbok.

Archief

Volle supermaan in 2021

In 2021 zijn er twee volle supermanen. De eerste volle supermaan van 2021 is op 27 april 2021 in teken Schorpioen. De tweede volle supermaan van 2021 is op 26 mei 2021 in teken Boogschutter (dit is ook nog eens een volledige maansverduistering – een bloedmaan).

Volle supermaan in 2020

In 2020 zijn er een aantal volle supermanen. Ze zijn alle vier opeenvolgend, dus bereid je voor op een reeks volle manen met een boel energie. De eerste volle supermaan was in februari in teken Leeuw. Deze is trouwens nooit officieel aangemerkt als volle supermaan, maar voldoet wel aan de voorwaarden. De tweede volle supermaan is in maart in teken Maagd, de derde volle supermaan is in april in teken Weegschaal en de vierde volle supermaan van 2020 staat mei in teken Schorpioen.

Volgens de website EarthSky.org is de volle supermaan van april 2020 de grootste – en felste – van alle volle supermanen van dit jaar. Dat is de supermaan die in luchtteken Weegschaal staat – hét teken van de liefde en relaties. Bereid je dus voor op een periode met veel aandacht en energie voor de liefde.

Nieuwe supermaan 2020

Een nieuwe supermaan is trouwens ook mogelijk, alleen deze zie je (net als de reguliere nieuwe maan) niet. Er zijn in 2020 drie nieuwe supermanen: in september (in teken Maagd), in oktober (in teken Weegschaal) en in november (in teken Schorpioen).

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Misschien vind je deze items ook leuk?

(1) Comment

  1. Volle supermaan foto. Vraag: houdt de supermaan ook in dat die anders staat te weten een kwartslag gedraaid?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨