Dromen en hun betekenis

Wat betekenen je dromen? Lees hier alles over de betekenis van je dromen en interpreteer je eigen droom!

Als je droomt, verwerk je je dag. Dat doe je in het onbewuste: je droom. Iedereen droomt. Ook jij. Iedere nacht, zelfs. Het kan best zijn dat je daar niks meer van weet. Dan heb je puur je dag verwerkt en dan heb je je droom niet onthouden. Dat is heel normaal zelfs, want de meeste dromen zul je niet onthouden. Wél kun je trainen dat je je dromen meer onthoudt. Ook kun je je dromen zelf uitlezen en interpreteren. Hoe je dat doet, lees je verder op deze pagina!

Wat voor soort dromen zijn er?

Er zijn meerdere soorten dromen. Je hebt onder andere…

  • Herhalende dromen
  • Lucide dromen
  • Nachtmerries
  • Verwerkende dromen
  • Boodschappen van…

Wat zijn herhalende dromen?

Herhalende dromen zijn dromen die regelmatig terug komen. Je hebt ze vaker – al dan niet iedere nacht. Herhalende dromen zijn boodschappen uit je onderbewustzijn. Het is dus belangrijk om ze te onthouden en te noteren. Bedenk hoe je je voelt, wat je ziet en welke symbolen en patronen je kunt ontdekken.

Wat zijn lucide dromen?

Een lucide droom is een droom waarin je als dromer je bewust bent van het feit dat je droomt. Met andere woorden: je beseft je dat je droomt en dat je dit kan sturen. Een eindje vliegen in je droom? Iets moois ontdekken? You name it: jij weet dat je droomt en je kunt dit sturen.

Wat zijn nachtmerries?

Nachtmerries zijn dromen die als onprettig worden ervaren. Vaak word je badend in het zweet wakker en heb je een naar en ‘unheimlich’ gevoel. Maar wist je dat een nachtmerrie eigenlijk iets is dat jij qua verwerking uit de weg gaat? Om je nachtmerrie te kunnen interpreteren en tot de kern te komen, is het dus belangrijk om je nachtmerrie te beleven. Hoe akelig dat ook kan zijn.

Wat zijn verwerkende dromen?

Verwerkende dromen zijn dromen die jou helpen de dag te verwerken. Hier kunnen personen, situaties en meer in voorkomen die je ook in je dagelijkse leven hebt.

Wat zijn boodschappen in je dromen?

Je kunt ook een boodschap ontvangen in je dromen, bijvoorbeeld van een overleden familielid of iets anders. Ook kun je visioenen ontvangen in je droom.

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.