Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Slecht slapen tijdens de volle maan? Je bent niet de enige!
0
Maan

Slecht slapen tijdens de volle maan? Je bent niet de enige!

Slecht slapen tijdens de volle maan? Je bent niet de enige!

Kun je niet slapen, lig je te woelen en ga je van de ene intense droom door naar de andere? Welkom bij de energie van de volle maan. ๐ŸŒ•

Het is een bekend fenomeen: slecht slapen tijdens de volle maan. Woelen, nachtmerries of juist intense dromen: alles is mogelijk. Maar hoe komt dat toch dat je tijdens een volle maan zo onrustig slaapt?

Als eerste: het is heel normaal dat je dit tijdens de volle maan ervaart. Volgens deze studie uit 2013 naar de effecten van de volle maan op je slaap, duurt het gemiddeld 5 minuten langer voordat je in slaap valt, heb je gemiddeld zo’n 30% minder diepe slaap dan normaal en slaap je gemiddeld zo’n 20 minuten minder lang. Let op: dit zijn gemiddelden. Ik herken uit mijn eigen nachten wel dat ik er veel langer over doe om in slaap te komen.

Tijdens de studie sliepen een aantal proefpersonen in een afgesloten ruimte, zonder zicht te hebben op wanneer de volle maan is, en toch had de volle maan invloed op hun slaap. De conclusie van het onderzoek is dat de maan hoe dan ook onlosmakelijk verbonden is met ons eigen biologische ritme en dus onze slaapcyclus.

Los van bovenstaande studie is de hemel tijdens een volle maan een stuk meer verlicht dan gebruikelijk. Ook dat kan met onrustig slapen en slaapgebrek tijdens de volle maan te maken hebben.

Wil je beter slapen tijdens de volle maan? Probeer dan eens ‘white noise’ (witte ruis) uit. Lees hier tips om white noise in te zetten en je slaap te verbeteren! Ook een verzwaringsdeken kan helpen bij een betere nachtrust. Zo’n deken voelt namelijk als een stevige knuffel, en dat werkt weer ontspannend. Ook vermindert het angstgevoelens en rusteloosheid. En dat is wetenschappelijk bewezen!

Wanneer is de volgende volle maan?

Bekijk hieronder wanneer de volgende volle maan is en lees alles over de invloed en energie van die specifieke volle maan. Gebruik de energie in je voordeel met deze volle maan rituelen.

Wil je meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is en hoe je ’t kunt interpreteren? Lees dan het boek ‘Leven met de maan‘. Een absolute must-have voor iedereen die zichzelf – en de maancyclus – beter wil leren kennen!

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Bezig…
Yay, gelukt! Je staat op de lijst.

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items โœจ