Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Slecht slapen tijdens de volle maan? Je bent niet de enige!
0
Maan

Slecht slapen tijdens de volle maan? Je bent niet de enige!

Slecht slapen tijdens de volle maan? Je bent niet de enige!

Kun je niet slapen, lig je te woelen en ga je van de ene intense droom door naar de andere? Welkom bij de energie van de volle maan. 🌕

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Het is een bekend fenomeen: slecht slapen tijdens de volle maan. Woelen, nachtmerries of juist intense dromen: alles is mogelijk. Maar hoe komt dat toch dat je tijdens een volle maan zo onrustig slaapt?

Als eerste: het is heel normaal dat je dit tijdens de volle maan ervaart. Volgens deze studie uit 2013 naar de effecten van de volle maan op je slaap, duurt het gemiddeld 5 minuten langer voordat je in slaap valt, heb je gemiddeld zo’n 30% minder diepe slaap dan normaal en slaap je gemiddeld zo’n 20 minuten minder lang. Let op: dit zijn gemiddelden. Ik herken uit mijn eigen nachten wel dat ik er veel langer over doe om in slaap te komen.

Tijdens de studie sliepen een aantal proefpersonen in een afgesloten ruimte, zonder zicht te hebben op wanneer de volle maan is, en toch had de volle maan invloed op hun slaap. De conclusie van het onderzoek is dat de maan hoe dan ook onlosmakelijk verbonden is met ons eigen biologische ritme en dus onze slaapcyclus.

Los van bovenstaande studie is de hemel tijdens een volle maan een stuk meer verlicht dan gebruikelijk. Ook dat kan met onrustig slapen en slaapgebrek tijdens de volle maan te maken hebben.

Wil je beter slapen tijdens de volle maan? Probeer dan eens ‘white noise’ (witte ruis) uit. Lees hier tips om white noise in te zetten en je slaap te verbeteren! Ook een verzwaringsdeken kan helpen bij een betere nachtrust. Zo’n deken voelt namelijk als een stevige knuffel, en dat werkt weer ontspannend. Ook vermindert het angstgevoelens en rusteloosheid. En dat is wetenschappelijk bewezen!

Wanneer is de volgende volle maan?

Bekijk hieronder wanneer de volgende volle maan is en lees alles over de invloed en energie van die specifieke volle maan. Gebruik de energie in je voordeel met deze volle maan rituelen.

Volle Maan 2023

Wanneer is de Volle Maan in 2023? Hierbij het volledige overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨