Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Hoe beïnvloedt Mercurius retrograde jou volgens je sterrenbeeld?
0
Mercurius Retrograde Sterrenbeeld

Hoe beïnvloedt Mercurius retrograde jou volgens je sterrenbeeld?

Mercurius retrograde in de twaalf tekens: dit is de betekenis

Wat doet Mercurius retrograde met jou? Je leest hier wat de invloed van Mercurius retrograde op je sterrenbeeld is!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Dit artikel is gebaseerd op je sterrenbeeld (zonneteken). Als je exact wil weten wat Mercurius retrograde doet voor jou, moet je weten in welk teken jouw Mercurius staat en in welk huis jij Mercurius hebt. Dat kun je vinden in je geboortehoroscoop.

Ram

Ram, als vuurteken draait ‘t bij jou allemaal om actie. Wanneer Mercurius retrograde is, word je ‘gedwongen’ om te vertragen en te pauzeren. Probeer in deze periode niet ongeduldig te worden en houd je temperament een beetje onder controle. Miscommunicatie is gauw gebeurd, maar de gevolgen kunnen lang voortduren.

Stier

Als Stier ben je meestal kalm en vredig. Je bent een aards teken en dat maakt je stabiel. Maar wanneer Mercurius retrograde is, kan ‘t – ook voor jou – de boel flink opschudden en voor frustraties zorgen. Om te blijven aarden en om innerlijke harmonie te houden, kun je ‘t beste aan de slag met yoga en meditatie.

Tweelingen

Mercurius is de heersende planeet van jouw teken, Tweelingen. En als luchtteken ben je van communicatie. Mercurius retrograde heeft dus een groot sterk effect op je communicatieve vaardigheden. Het kan maar zo zijn dat dat wat jij zegt, niet in lijn ligt met dat wat je daadwerkelijk denkt. Je bent uit balans. Zorg er deze periode dan ook voor dat je hoofd en hart op één lijn liggen. Bijvoorbeeld door (moeilijke) gesprekken even uit te stellen.

Kreeft

Als Kreeft trek je je graag terug. Mercurius retrograde zorgt voor nóg meer dat gevoel van jezelf willen opsluiten. Onzekerheid is niet jouw ding, dus ben je het liefst in je eigen, veilige haven. Omarm de onzekerheid om het meeste uit Mercurius retrograde te halen. Twijfels komen nooit zomaar ergens vandaan en verandering is niet altijd zo spannend als ‘t misschien lijkt.

Leeuw

Je vriendschappen zijn erg belangrijk voor je. Tijdens Mercurius retrograde ligt hier voor jou de nadruk op. Je kan je ontwricht voelen, niet weten wat te doen of grote groepen uit de weg willen gaan. En dat is helemaal prima. Volg je gevoel!

Maagd

Maagd heerst over Mercurius en dat maakt dat je de impact van Mercurius retrograde goed gaat merken. Je bent een control freak (ja, jij) en de chaos die een retrograde met zich meebrengt is absoluut niet jouw ding. Pak de touwtjes terug in handen door je week te plannen op papier, maar doe ‘t wel met potlood. Als er dan iets anders gaat dan gepland, is dat niet zo erg.

Weegschaal

Weegschaal is het liefdevolle teken van relaties. Tijdens Mercurius retrograde kan alles minder geruststellend aanvoelen dan normaal. Je bent uit balans en je mist mogelijk innerlijke vrede. Kruip lekker op de bank, schaar je onder bekenden en doe vooral wat voor jou goed voelt (en niet wat anderen van je verwachten). ‘Nee’ zeggen is belangrijk voor je eigen gemoedstoestand.

Schorpioen

Chaotisch, ongemakkelijk, ongeduldig… Mercurius retrograde stelt je op de proef. Er kunnen allerlei geheimen of weggestopte gevoelens naar boven komen. Door hier bijvoorbeeld over te schrijven, kun je het doormaken en loslaten. Zo haal je ‘t beste uit deze periode!

Boogschutter

Als urig Boogschutter ben je altijd in beweging. Stilzitten is niet jouw ding en je hoofd draait overuren als ‘t om nieuwe ideeën gaat. Mercurius retrograde kan er echter voor zorgen dat je stilstaat. En dat is misschien maar goed ook, even zo’n pauze. Omarm de rust en probeer niets te forceren; dat werkt juist averechts.

Steenbok

Steenbok is van structuur, hard werken en plannen. Tijdens Mercurius retrograde kun je hier ineens een wijziging in ervaren. Je projecten komen moeizaam van de grond, je voelt je vermoeider en plannen…? Dat doe je nu liever niet. Accepteer dat dit (tijdelijk) zo is en pas je dagen en werkzaamheden hier dan ook op aan. Als Mercurius weer direct gaat lopen, komt ook jouw hardwerkende energie terug.

Waterman

Waterman is hét teken van innovatie en verandering. Je hebt een sterke affiniteit met technologie en gadgets, waar je tijdens Mercurius retrograde misschien moeilijk mee kunt werken. Mercurius retrograde heeft namelijk niet alleen impact op communicatie, maar ook op technologie. Vergeet niet een paar goede back-ups te maken en doe geen grote aankopen rondom technologie. Misschien is dit ook wel juist een goede periode om meer in de natuur te zijn, in plaats van in de digitale cloud.

Vissen

Als Vissen ben je vaak (hoog)sensitief, dromerig en intuïtief. Je kan feilloos vertrouwen op jezelf, maar tijdens Mercurius retrograde kun je ineens gaan twijfelen. Praktische spirituele tools, zoals tarot, kunnen jou terug op weg helpen.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨