Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Kan Mercurius retrograde je moe maken?
0
Mercurius Retrograde

Kan Mercurius retrograde je moe maken?

Kan Mercurius retrograde je moe maken?

Een goede vraag die ik regelmatig voorbij zie komen: “Kan Mercurius retrograde je moe maken?”. Het antwoord is in ieder geval ja. In dit artikel lees je waarom dat zo is, plus we delen tips over hoe je met die vermoeidheid om kunt gaan.

Met Mercurius retrograde kun je je moe en uitgeput voelen. Ook kun je sterk ’t gevoel hebben dat je ’t mentaal even niet aankan. Maar hoe kan dat toch? Waar komt die vermoeidheid vandaan?

De invloed van Mercurius als planeet

Allereerst is ’t goed om wat over Mercurius als planeet te benoemen. Mercurius is de planeet die ’t dichtst bij de zon staat, dus vaak staat Mercurius in je geboortehoroscoop in hetzelfde teken als je zonneteken (je reguliere sterrenbeeld). Ook is het de kleinste en snelste planeet van ons zonnestelsel. Mercurius vertegenwoordigt hoe wij kennis opdoen, deze inzetten en hoe wij waarnemen. Ook draait deze planeet om hoe wij dingen interpreteren en deze voor onszelf logisch maken.

En dan de invloed van Mercurius retrograde…

Dit is ook meteen de reden dat Mercurius retrograde zo intens merkbaar is: Mercurius draait om communicatie en kennis, staat dichtbij de zon en is vaak gelijk aan je zonneteken. Tijdens een retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan het stukgaan van je back-up schijven, kapotte telefoons of simpelweg haperend internet. Maar ook de in deze periode getekende contracten blijken vaak niet te kloppen, exen komen tevoorschijn en vervoersmiddelen rijden ineens niet meer.

Dat is natuurlijk hartstikke vermoeiend. De impact op jou, zowel lichamelijk als mentaal, is dus groot.

Hoe ga je om met vermoeidheid tijdens Mercurius retrograde?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het bijna niet te voorkomen dat er wel ‘iets misgaat’, in meer of mindere mate. Het beste is dus om je over te geven aan dat wat speelt. Ga er in mee, of laat het voorlopig even voor wat het is. Ga dus geen strijd aan, probeer niet je gelijk te halen en vermijd discussies (zo goed als kan).

#Selfcare

Accepteer het en wees lief en zacht voor jezelf. Ga eens een boekje lezen of een filmpje kijken. Of, wellicht nog fijner, pak een lesje yoga op of maak een mooie natuurwandeling. Geef je lijf wat extra aandacht, bijvoorbeeld door een gezonde lunch met wat detox water. En wil je je gedachte(n) even van je afzetten, noteer ze dan in een bullet journal. Zo raak je die specifieke gedachte(n) niet kwijt en kun je er op een later moment mee verder.

Lees hier wanneer Mercurius retrograde is of check deze 10 tips om Mercurius retrograde te overleven.

Wat betekent Mercurius Retrograde voor jou? Lees het boek: Leven met Mercurius Retrograde

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Bezig…
Yay, gelukt! Je staat op de lijst.

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨