Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde mei 2022: roddels en exen…
1
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde mei 2022: roddels en exen…

Mercurius retrograde mei 2022

Joeeee, houd je vast, want Mercurius retrograde mei 2022 komt er weer aan! De planeet die heerst over reizen, communicatie, technologie en contracten is retrograde van 10 mei tot en met 3 juni. En dat ga je merken…

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Mercurius is de planeet die ‘t dichtst bij de zon staat, dus vaak staat Mercurius in je geboortehoroscoop in hetzelfde teken als je zonneteken (je reguliere sterrenbeeld). Mercurius vertegenwoordigt hoe wij kennis opdoen, deze inzetten en hoe wij waarnemen. Ook gaat Mercurius over hoe wij zaken interpreteren en deze voor onszelf logisch maken.

Dit is waarom Mercurius retrograde zo intens merkbaar is. Mercurius draait om communicatie en kennis, staat dichtbij de zon en is vaak gelijk aan je zonneteken. Tijdens een retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan het stukgaan van je back-up schijven, kapotte telefoons of simpelweg haperend internet. Maar ook de in deze periode getekende contracten blijken vaak niet te kloppen (let op de kleine lettertjes!), exen komen tevoorschijn en vervoersmiddelen rijden ineens niet meer.

Dat technologie kan falen tijdens een Mercurius retrograde is je vast niet onbekend. Sterker nog: tijdens Mercurius retrograde in Weegschaal (2021) lagen Whatsapp, Instagram en Facebook er úrenlang uit!

Mercurius retrograde in Tweelingen & Stier

Vanaf 10 mei is Mercurius retrograde in Tweelingen. Tweelingen is hét communicatieve teken dat graag praat, dus verwacht tijdens een retrograde-periode in dit teken roddels, misverstanden en communicatieproblemen… Het is dus goed om deze tijd éxtra voorzichtig te zijn met wat je zegt. Ook is Tweelingen een flirterig teken. Tijdens een retrograde kun je maar zo een ex tegen ‘t lijf lopen, maar… laat je niet verleiden! Tenzij je dat wil, natuurlijk ;-).

Later, als Mercurius retrograde over gaat in Stier, wordt dit bevestigd. Een Stier is van vertrouwen en een goede basis, dus denk na voordat je spreekt. Voor je ‘t weet is het al gezegd en gedaan…

Daarnaast kan dit financieel gezien een spannende tijd zijn. Er kan een inkomen wegvallen of er komen onverwachts grote kosten. Doe bij voorkeur geen grote uitgaven, stel dit uit tot na de retrograde-periode of denk twee keer na of je het wel écht nodig hebt.

De Mercurius retrograde van mei 2022 vraagt jou om goed te kijken naar een aantal zaken…

  • Kost het energie?
  • Heeft de info die jij krijgt een goede of slechte invloed op je?
  • Dient de informatie jou?
  • Wat zijn jouw waarden en zijn die gelijk aan de waarden van de mensen om je heen?
  • Op welk vlak mag jij meer open-minded zijn?
  • Op welk gebied kun je bezuinigen? (Bewust consumeren)

De energie van Mercurius retrograde mei 2022

Dit is allemaal natuurlijk hartstikke vermoeiend. De impact van Mercurius retrograde mei 2022 op jou, zowel lichamelijk als mentaal, is groot.

Het beste is om je over te geven aan dat wat speelt. Ga er in mee, of laat het voorlopig even voor wat het is. Ga dus geen strijd aan, probeer niet je gelijk te halen en vermijd discussies (zo goed als kan).

Accepteer het en wees lief en zacht voor jezelf. Ga eens een boekje lezen of een filmpje kijken. Of, wellicht nog fijner, pak een lesje yoga op of maak een mooie natuurwandeling. Geef je lijf wat extra aandacht, bijvoorbeeld door een gezonde lunch. Drink extra veel water. En kun je wel wat rust en reflectie gebruiken? Je leest hier over de beste edelstenen en kristallen voor Mercurius retrograde!

Wil je je gedachte(n) even van je afzetten, noteer ze dan in een Mercurius retrograde journal. Zo raak je die specifieke gedachte(n) niet kwijt en kun je er op een later moment mee verder. Ook lavendel olie kan helpen om rust te bewaren.

Let op communicatie en exen…

Communicatie tijdens Mercurius retrograde is zoals gezegd dus een puntje. Dingen worden anders geïnterpreteerd, je woorden komen niet goed over en je hoort dingen die er niet zijn. Ook het tekenen van contracten wordt afgeraden tijdens Mercurius retrograde. Hier kunnen bijvoorbeeld zaken instaan die niet kloppen.

Daarnaast kan Mercurius retrograde nadruk leggen op onopgeloste problemen uit het verleden (inclusief die ex-lovers), blokkades en frustraties. Kortom: geen makkelijke periode.

Wil je weten wat de specifieke impact op jou is? Dan moet je in je geboortehoroscoop kijken naar…

  • In welk element loopt Mercurius retrograde?
  • In welk sterrenbeeld loopt Mercurius retrograde?
  • Worden er planeten van mij beïnvloedt tijdens Mercurius retrograde?
  • In welk gedeelte van mijn geboortehoroscoop (welk huis) loopt Mercurius retrograde?

Lees meer over Mercurius retrograde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨