Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Deze 4 sterrenbeelden merken het meest van Mercurius retrograde september 2022
0
Mercurius Retrograde

Deze 4 sterrenbeelden merken het meest van Mercurius retrograde september 2022

Deze 4 sterrenbeelden merken het meest van Mercurius retrograde september 2022

Retrogrades staan erom bekend dingen te vertragen en zaken door elkaar te halen. Zo ook Mercurius retrograde, die vanaf 9 september 2022 retrograde is. Deze ‘mentale’ planeet regelt veel belangrijke aspecten in je dagelijks leven en dat maakt het een retrograde die te merken is. Hoewel iedereen de effecten zal voelen, staan vier sterrenbeelden deze Mercurius retrograde september 2022 voor extra intense obstakels.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Mercurius retrograde september 2022 begint in het sociale en op partnerschap gerichte teken van Weegschaal, om twee weken later terug te keren in de praktische en geordende Maagd. Wat dat betekent? Verwacht allereerst dat relaties onder druk komen. Verwacht daarnaast ook problemen met timing in je dagelijkse schema’s. Dat wat jij denkt dat fijn voor jou is, kan helemaal overhoop worden getrokken door Mercurius retrograde.

Ook kan Mercurius retrograde je denken vertroebelen en de kans op misverstanden vergroten, dus het is handig om extra voorzichtig te zijn in je communicatie. Dubbel check de kleine lettertjes in contracten, maak geen overhaaste beslissingen (of grote beslissingen) en zorg ervoor dat je niet teveel hooi op je vork neemt deze weken.

Er zijn vier sterrenbeelden die Mercurius retrograde september 2022 extra zullen merken… Je hoeft hier niet bang voor te zijn, maar het kan wel prettig zijn om te weten zodat je weet hoe je ermee om kunt gaan.

Ram (21 maart – 19 april) ♈

Deze retrograde brengt het grootste deel van z’n tijd door in je huis van partnerschappen, Ram. Dat betekent dat je waarschijnlijk een aantal belemmeringen rondom relaties kan tegenkomen of verwarrende communicatie hebt met je naasten. Oude meningsverschillen met een partner kunnen plotseling weer de kop opsteken en verdere discussie vereisen, maar ook vroegere geliefden kunnen weer op je vizier komen (wat trouwens een mogelijkheid biedt voor hernieuwde verbinding…).

Wees extra voorzichtig met het nemen van impulsieve beslissingen op zondag 18 september. Hoewel Jupiter vaak optimisme en geluk brengt, kan het gespannen aspect tussen Mercurius en Jupiter op deze dag de effecten van de retrograde versterken en misverstanden groter laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Maagd (23 augustus – 22 september) ♍

We zitten midden in het Maagd-seizoen wanneer deze retrograde begint, dus als Maagd voel je gegarandeerd de intensiteit van Mercurius retrograde september 2022. Dit is met name het geval vanaf vrijdag 23 september, wanneer Mercurius retrograde gaat in jouw teken: Maagd. Maandag 26 september kan Mercurius retrograde je gevoel van eigenwaarde benadrukken. Geef jezelf ruimte om hier over na te denken en zorg ervoor dat je hart en hoofd op één lijn liggen. Een andere tip? Wees de gehele retrograde-periode kritisch over hoe je je geld uitgeeft…

Weegschaal (23 september – 22 oktober) ♎

Het grootste deel van deze Mercurius retrograde zal plaatsvinden in jouw teken, Weegschaal, dus bereid je voor om het persoonlijk te voelen. Je hebt de komende weken te maken met zaken als zelfexpressie en identiteit. Het is een goed moment om te bekijken hoe je jezelf hebt gepresenteerd en hoe je met de wereld omgaat.

Vrijdag 23 september gaat de zon over in jouw teken. Dit is de dag dat het Weegschaal-seizoen officieel begint en dat zorgt voor een keerpunt. Je focus gaat dieper naar binnen en je kunt – met behulp van de retrograde – beter contact te maken met je intuïtie. Je onderbewustzijn heeft op dit moment veel met je te delen, ook al lijkt het soms warrig. Neem de tijd en beoefen stilte. Zodra Mercurius weer direct gaat, heb je een beter idee van wat je ziel probeert te zeggen.

Steenbok (22 december – 19 januari) ♑

Deze retrograde kan een uitdaging voor jou zijn omdat het het grootste deel wordt doorgebracht in jouw huis van carrière en publieke imago. Als hardwerkend professioneel teken is dit lastig voor jou. Wees alert als het gaat om mogelijke communicatiefouten op het werk. Lees e-mails en uitnodigingen goed door voor je op verzenden drukt! Deze retrograde biedt je trouwens ook een kans om je opnieuw te verbinden met je hogere ambities; wat wil je écht?

Lees ook…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.