Mercurius retrograde

Mercurius retrograde – help!‘ Je hebt ’t vast al vaker gehoord. De planeet gaat in ‘retrograde’ en iedereen is angstig voor wat er staat te gebeuren. Maar wat is Mercurius retrograde? Wanneer is Mercurius retrograde en hoe kan ik me voorbereiden? Je leest ’t hier!

Allereerst: wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Alle planeten gaan op een gegeven moment retrograde, maar Mercurius gaat vaker retrograde dan de andere planeten. En naast dat hebben planeten die dichter bij de zon staan (zoals Mercurius) een sterkere invloed op ons dagelijks leven dan de planeten die verder staan.

Dat dus over retrograde. Nu over de impact hiervan. De planeet Mercurius gaat over communicatie (inclusief de tech die we hiervoor gebruiken), reizen en ‘timing’. Tijdens een retrograde kun je op deze gebieden tegenslag en conflicten ervaren. Externe schijven gaan kapot, back-ups zijn verdwenen en telefoons vallen stuk. Maar ook de in deze periode getekende contracten blijken vaak niet te kloppen, exen komen tevoorschijn en treinen rijden ineens niet meer (of je mist ze gewoon!?).

Voorbeelden van de impact

En als je d’r niet in gelooft: in november 2019 ging Mercurius retrograde en toen ontvingen veel mensen sms’jes die oorspronkelijk tijdens Valentijnsdag dat jaar waren verzonden. Een ander voorbeeld is uit maart 2019: tijdens Mercurius retrograde lagen Facebook, Whatsapp en Instagram er bijna 12 uur lang uit. Remember?

Wanneer is Mercurius retrograde 2021

In 2020 gaat de planeet drie keer retrograde:

Lees hier meer over wanneer Mercurius retrograde 2021 is.

Wanneer is Mercurius retrograde 2020

In 2020 ging de planeet drie keer retrograde. Je leest hier over de impact per retrograde:

Wat betekent Mercurius Retrograde voor jou? Lees het boek: Leven met Mercurius Retrograde

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Bezig…
Yay, gelukt! Je staat op de lijst.