Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde in Kreeft juni 2020: dit kun je verwachten
5
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde in Kreeft juni 2020: dit kun je verwachten

Mercurius retrograde in Kreeft juni 2020: dit kun je verwachten

Mercurius retrograde in Kreeft zit er aan te komen. De communicatieplaneet is van donderdag 18 juni tot zondag 12 juli  retrograde. We bevinden ons inmiddels al in de schaduwperiode – en ook die heeft impact op ons.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Met Mercurius sinds 28 mei al in het teken Kreeft, laat de retrograde ook niet lang meer op zich wachten. De schaduwperiode is begonnen – die duurt doorgaans twee a drie weken ervoor tot twee a drie weken erna. Waterteken Kreeft is hét teken van huis, binding en familie. Daarnaast draait het om ‘je veilig voelen’, ‘je uiten’ en ‘jezelf zijn’. Dat maakt dat de periode van Mercurius retrograde in Kreeft een goede tijd is om alert te zijn op alles dat rond deze thema’s gaande is.

Mercurius is trouwens de planeet die het dichtst bij de zon staat, dus vaak staat Mercurius in je geboortehoroscoop in hetzelfde teken als je zonneteken (je reguliere sterrenbeeld). Dit zijn ook de twee redenen dat Mercurius retrograde zo intens merkbaar is: 1) Mercurius staat dichtbij de zon en 2) Mercurius is vaak gelijk aan je zonneteken.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Mercurius retrograde in juni & juli

De planeet Mercurius gaat over communicatie (inclusief de tech die we hiervoor gebruiken), reizen en ‘timing‘. Tijdens een Mercurius retrograde kun je op deze gebieden conflicten, verwarring of misverstanden ervaren.

Exen komen ineens terug in beeld, dingen uit het verleden komen terug om je te spoken en ook communicatie tijdens Mercurius retrograde is een puntje. Dingen worden anders geïnterpreteerd, je woorden komen niet goed over en je hoort dingen die er niet zijn. Dit wil je voorkomen, toch?

Ook het tekenen van contracten wordt afgeraden tijdens Mercurius retrograde. Hier kunnen bijvoorbeeld zaken instaan die niet kloppen. En staat Mercurius in een waterteken (zoals deze in juni/juli 2020!), dan is de vibe nostalgisch en emotioneel.

Waterteken Kreeft brengt emoties en herinneringen met zich mee

Kreeft is zoals gezegd dus een waterteken, en watertekens zijn gevoelig. Deze periode kan nostalgisch aanvoelen. Verwacht emotionele gesprekken en emotionele vibes. Je hoort ineens weer ‘dat ene oude nummer’ op de radio of je rijdt ineens langs je vroegere huis. Memories all over the place!

Een woord dat ik hier sterk bij vind passen is Saudade. Wikipedia schrijft het volgende hierover: “Saudade is een woord uit het Portugees en het Galicisch. Het beschrijft de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde. In het Nederlands wordt het vaak vertaald met heimwee, melancholie of weemoed.”

Saudade

Laat dit gevoel vooral op je afkomen – daar is deze retrograde geschikt voor. Wat mag jij afsluiten en loslaten?

Let hierbij ook op andere tekens van het universum: veertjes vinden op straat en dubbele getallen zien. Die tekens kunnen je helpen om te begrijpen wat jij mag afsluiten en loslaten. Veertjes hebben een spirituele betekenis, in dit artikel lees je alles over de spirituele betekenis van diverse kleuren veertjes. Zie jij dubbele getallen, bijvoorbeeld op je telefoon of op de wekker? Sta dan stil bij je gedachten. Waar dacht je zojuist aan? Wat was je gevoel of wat was het thema?

Pas op voor miscommunicatie…

Gebruik deze retrograde om banden te sterken en om (opnieuw) in contact te komen met familie en close ones. Dat is – na al die maanden in thuisisolatie – heel belangrijk. Wederzijds begrip en geduld zijn hierbij het sleutelwoorden.

… en teken geen nieuwe (koop/huur)contracten

Voor wat betreft het thema ‘Huis’: let op (koop/huur)contracten. Lees de kleine letters opnieuw en opnieuw en maak geen impactvolle keuzes. Dit kun je het beste doen vanaf 12 juli, wanneer de Mercurius retrograde ten einde is. Of nog beter: twee weken daarna nog weer, zodra de schaduwperiode van deze Mercurius retrograde ook voorbij is.

Lees hier meer over Mercurius retrograde en de invloed van deze planeet.

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

Help, Mercurius retrograde. De planeet van communicatie gooit voor je gevoel o-ve-ral roet in je eten. Balen, maarrrr je kunt er wat aan doen. Lees in dit artikel 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Tip 4: plan extra reistijd in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨