Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde januari 2022: dit is de energie
0
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde januari 2022: dit is de energie

Mercurius retrograde januari 2022

De eerste Mercurius retrograde van 2022 komt er alweer aan! Vrijdag 14 januari gaat de communicatieplaneet retrograde in luchtteken Waterman, om later retrograde te gaan in aardeteken Steenbok. Je leest hier over de energie van Mercurius retrograde januari 2022.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is Mercurius en Mercurius retrograde ook alweer?

Mercurius is de planeet die ‘t dichtst bij de zon staat, dus vaak staat Mercurius in je geboortehoroscoop in hetzelfde teken als je zonneteken (je reguliere sterrenbeeld). Mercurius vertegenwoordigt hoe wij kennis opdoen, deze inzetten en hoe wij waarnemen. Ook gaat Mercurius over hoe wij zaken interpreteren en deze voor onszelf logisch maken.

Dit is ook meteen de reden dat Mercurius retrograde zo intens merkbaar is. Mercurius draait om communicatie en kennis, staat dichtbij de zon en is vaak gelijk aan je zonneteken. Tijdens een retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan het stukgaan van je back-up schijven, kapotte telefoons of simpelweg haperend internet. Maar ook de in deze periode getekende contracten blijken vaak niet te kloppen, exen komen tevoorschijn en vervoersmiddelen rijden ineens niet meer.

Dat technologie kan falen tijdens een Mercurius retrograde is je vast niet onbekend. Sterker nog: tijdens Mercurius retrograde in Weegschaal lagen Whatsapp, Instagram en Facebook er úrenlang uit!

Wil je weten wat de impact op jou is? Dan moet je in je geboortehoroscoop kijken naar…

  • In welk element loopt Mercurius retrograde?
  • In welk sterrenbeeld loopt Mercurius retrograde?
  • In welk gedeelte van mijn geboortehoroscoop (welk huis) loopt Mercurius retrograde?
  • Worden er planeten van mij beïnvloed als Mercurius retrograde loopt?

Tip: je leert alles over Mercurius retrograde, de plaatsingen en de energie met het boek Leven met Mercurius retrograde.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Mercurius retrograde in Waterman en Steenbok

Deze retrograde vindt plaats in twee verschillende tekens, die wél beiden worden geregeerd door Saturnus. Opfrisser: Saturnus is de planeet van discipline en verantwoordelijkheid. En dat maakt dat deze eerste retrograde van 2022 meteen de meest impactvolle van 2022 gaat zijn.

Mercurius retrograde in Waterman en Steenbok is impactvol en dualistisch. Waterman is de visionair van de dierenriem. Innovatief, disruptief en creatief: Waterman wil alles voor de mensheid ‘t liefst veranderen en verbeteren. Spontaan, impulsief wellicht, maar altijd voor ‘t goede. Regels? Daar doet Waterman niet aan; die buigt ze liever om (of die bedenkt ze zelf). Steenbok is daarentegen hét toonbeeld van een doorzetter. De gestructeerde aanpakker, die het liefst alle regeltjes en wetten volgt en binnen de veilige box blijft. Waterman is van vernieuwing, terwijl Steenbok het liefst alles bij het oude houdt. Dit is natuurlijk voor beide tekens wat overdreven gezegd, maar zo dualistisch is het tijdens deze retrograde wel.

Wat de twee tekens wél gelijk hebben, is dat ze beiden een doel voor ogen hebben en dat ook willen volgen.

Levensles voor deze retrograde

Van welk teken je ook bent (de ‘alles-is-mogelijk’ Waterman of de ‘gestructureerd-en-aardse’ Steenbok): iedereen wil uiteindelijk hetzelfde. Dat mag ook de les zijn voor deze Mercurius retrograde: bekijk zaken van twee kanten, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. De kunst is dus om altijd met open houding te luisteren, niet meteen in een mening schieten en vooral niet om een goed-of-fout toe te kennen.

Daarnaast mag je deze retrograde aan je eigen gevoel werken, vooral als je in tweestrijd zit. Probeer om jezelf beter in balans te krijgen. Stel jezelf de vragen…:

  • Wat zijn mijn behoeften?
  • Wat werkt wel en niet voor mij?
  • Ben ik genoeg voor mezelf opgekomen of heb ik het gevoel dat ik dit beter zou kunnen doen?

Wil je je gedachte(n) even van je afzetten, noteer ze dan in een bullet journal. Zo raak je die specifieke gedachte(n) niet kwijt en kun je er op een later moment mee verder.

Wanneer is deze eerste Mercurius retrograde van 2022?

Deze eerste Mercurius retrograde is van vrijdag 14 januari tot donderdag 3 februari 2022. De retrograde schaduwperiode loopt van begin januari tot gaat na de retrograde door tot eind februari.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨