Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius direct september 2023, hoe heb jij de retrograde-periode ervaren (en wat kun je nu verwachten)?
0
Mercurius

Mercurius direct september 2023, hoe heb jij de retrograde-periode ervaren (en wat kun je nu verwachten)?

Mercurius in Maagd 2023

Vrijdag 15 september 2023 gaat communicatieplaneet Mercurius weer direct na een retrograde-periode. Mercurius was retrograde in Maagd en gaat nu weer direct in Maagd. Wat is de betekenis van Mercurius, welke energie heeft Mercurius in Maagd, wat betekende de retrograde-periode en hoe zal de komende periode weer zijn zónder retrograde? Je leest ‘t in dit artikel!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Wat is Mercurius en wat doet deze planeet eigenlijk?

Mercurius is de planeet die heerst over communicatie, mentale processen (dus je denken), reizen en technologie. In je geboortehoroscoop symboliseert Mercurius hoe je denkt, spreekt en jezelf uitdrukt. Het is de ‘boodschapper van de goden’ en staat bekend om zijn beweeglijkheid. De planeet is snel, wendbaar en staat nooit lang stil, net zoals jouw gedachten en communicatie zich voortdurend ontwikkelen. Zo’n driemaal per jaar gaat Mercurius retrograde (in 2023 is dit zelfs vier keer!).

De energie van Mercurius in Maagd

Als Mercurius in Maagd staat, krijgt alle communicatie een analytische en praktische inslag. Maagd is een aardeteken en wordt geregeerd door Mercurius, waardoor de energie van deze planeet hier éxtra sterk is. Je kunt de neiging hebben om alles te willen organiseren, plannen te maken en alles tot in de puntjes te willen uitwerken. Ook kun je zeer kritisch en gedetailleerd zijn, zowel naar jezelf als naar anderen. Misschien heb je tijdens deze periode meer aandacht besteed aan gezondheid, werk en dagelijkse routines. Alles om het leven efficiënter en effectiever te maken, toch?

De impact van de retrograde-periode

Nu komt het deel waar je waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent: de beruchte retrograde-periode. Deze term wordt gebruikt wanneer een planeet schijnbaar achteruit beweegt aan de hemel. Astrologisch gezien kan dit zorgen voor chaos en verwarring op het gebied dat de planeet beïnvloedt. In dit geval, met Mercurius retrograde in Maagd, kun je het gevoel hebben gehad dat je vastzat in analyses, details en overdenkingen. Misschien liepen communicatieprocessen stroef of was het lastig om jezelf helder uit te drukken? Het kan ook zijn dat je fouten hebt gemaakt in administratieve taken of met technologie hebt gestruggeld. En hoe zat het met je routines en gezondheid? Wellicht heb je wat hobbels op de weg ervaren…

Mercurius direct

Maar eindelijk, het moment is daar. Mercurius gaat weer direct en je kunt opgelucht ademhalen. De mist trekt op en de communicatieve obstakels lijken te verdwijnen. De komende periode is ideaal om te reflecteren op de lessen die je hebt geleerd tijdens de afgelopen retrograde-fase. Waar liep je tegenaan en wat kun je doen om dat in de toekomst te voorkomen? Ook is het een goed moment om de plannen die je misschien hebt gemaakt, nu écht in gang te zetten. De energie van Mercurius in Maagd helpt je om efficiënt en doelgericht te werk te gaan!

Wat betekent Mercurius direct in Maagd voor elk sterrenbeeld?

Natuurlijk zochten we dit voor je uit. Scroll naar jouw teken en ontdek wat jij mag horen!

Ram (21 maart – 19 april) ♈

Je voelde de retrograde-periode waarschijnlijk in je dagelijkse routine en werk. Nu Mercurius weer direct gaat, is het een uitstekend moment om die onafgemaakte taken aan te pakken en je agenda te optimaliseren. De praktische Maagd-energie helpt je om dingen efficiënter te doen, dus maak daar gebruik van.

Stier (20 april – 20 mei) ♉

Creativiteit en romantiek stonden tijdens de retrograde onder druk. Nu kun je weer vrijuit liefhebben en je creatieve juices laten stromen. Hervat projecten die stil hebben gelegen en open je hart voor romantische mogelijkheden.

Tweelingen (21 mei – 20 juni) ♊

De retrograde-periode raakte je waarschijnlijk op het gebied van huis en familie. Nu is het tijd om thuis de boel op orde te krijgen en harmonie te herstellen met familieleden. Gebruik de Maagd-energie om je leefruimte te optimaliseren.

Kreeft (21 juni – 22 juli) ♋

Je communicatie was misschien wat warrig tijdens de retrograde. Nu Mercurius weer direct is, kun je rekenen op meer duidelijkheid in gesprekken en betere besluitvorming. Als er misverstanden zijn geweest, los ze dan nu op.

Leeuw (23 juli – 22 augustus) ♌

Financiële zaken en zelfwaardering waren een uitdaging. Nu Mercurius direct gaat, kun je meer stabiliteit verwachten in financiën en zelfbeeld. Overweeg om een budget te maken of jezelf op andere manieren te waarderen.

Maagd (23 augustus – 22 september) ♍

Mercurius retrograde in je eigen teken kan behoorlijk intens zijn geweest. Je hebt waarschijnlijk veel zelfreflectie gedaan. Nu is het tijd om die inzichten toe te passen en je leven te verbeteren. Je bent nu meer in harmonie met je ware zelf.

Weegschaal (23 september – 22 oktober) ♎

De retrograde-periode had vooral invloed op je innerlijke wereld en je onderbewustzijn. Nu Mercurius direct gaat, zul je meer innerlijke rust en duidelijkheid ervaren. Tijd om enkele van je diepste angsten en zorgen los te laten.

Schorpioen (23 oktober – 21 november) ♏

Je sociale leven en vriendschappen waren mogelijk een bron van misverstanden. Nu is het moment om de banden aan te halen en te genieten van sociale interacties. Misschien is er een project waar je nu samen aan kunt werken?

Boogschutter (22 november – 21 december) ♐

Je carrière en publieke leven waren de afgelopen periode een wervelwind. Nu kun je eindelijk de touwtjes weer in handen nemen. De energie is gunstig voor het maken van een carrière-move of het uitrollen van een nieuw project.

Steenbok (22 december – 19 januari) ♑

Als er problemen waren met reizen of onderwijs, zullen die nu beginnen op te klaren. Je kunt je nu beter focussen op levensfilosofieën en wereldbeelden. Een goede tijd om je horizon letterlijk en figuurlijk te verbreden.

Waterman (20 januari – 18 februari) ♒

Diepe emotionele kwesties en gezamenlijke financiën kunnen wat stressvol zijn geweest. Nu Mercurius weer direct gaat, is het tijd om deze zaken aan te pakken. Je kunt nu meer helderheid krijgen over wat je echt wilt op emotioneel en financieel gebied.

Vissen (19 februari – 20 maart) ♓

Relaties stonden in de retrograde-periode centraal. Als er sprake was van miscommunicatie of onenigheid, dan is dit het moment om de lucht te klaren. Je partners, zowel romantisch als zakelijk, zullen nu meer openstaan voor dialoog.

Wanneer is de volgende Mercurius retrograde?

Woensdag 13 december 2023 tot en met maandag 1 januari 2024 is Mercurius weer retrograde, eerst in Steenbok en daarna in Boogschutter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨