Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde februari 2021 in Waterman
4
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde februari 2021 in Waterman

Mercurius retrograde februari 2021

Mercurius retrograde is van zaterdag 30 januari 2021 tot en met zondag 21 februari 2021. Het is de eerste Mercurius retrograde van 2021. Er volgen er hierna nog twee, dus bereid je maar vast voor.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Allereerst (in de herhaling): wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Alle planeten gaan op een gegeven moment retrograde, maar Mercurius gaat vaker retrograde dan de andere planeten. En naast dat hebben planeten die dichter bij de zon staan (zoals Mercurius) een sterkere invloed op ons dagelijks leven dan de planeten die verder staan.

De planeet Mercurius gaat over communicatie (inclusief de tech die we hiervoor gebruiken), reizen en ‘timing’. Tijdens een retrograde kun je op deze gebieden tegenslag en conflicten ervaren. Externe schijven gaan kapot, back-ups zijn verdwenen en telefoons vallen stuk. Maar ook de in deze periode getekende contracten blijken vaak niet te kloppen, exen komen tevoorschijn en treinen rijden ineens niet meer (of je mist ze gewoon!?).

Mercurius retrograde in Waterman

De eerste Mercurius retrograde van 2021 is in luchtteken Waterman. Waterman is een disruptief en innovatief teken, dat vaak wat ‘rationeler’ is ten opzichte van andere tekens. Dat maakt dat tijdens een retrograde er al snel misverstanden kunnen ontstaan. Communicatie wordt bemoeilijkt, niet alleen binnen een gezin/relatie, maar ook op professioneel gebied.

En waar Waterman ook ‘goed’ in is, is rationeel zijn. En dat is juist niet altijd even handig. Blijf empathisch en blijf luisteren naar je medemens (ook als je ‘t er niet mee eens bent).

Waterman all over the place

Deze retrograde valt in de Waterman-periode, wanneer de zon dus ook in teken Waterman staat. Waterman is van de mensheid, het ‘wij’ als collectief. Uranus, de planeet van de Waterman, gaat over radicalisering en vernieuwing. En herinner je je The Great Conjunction van afgelopen 21 december nog? Dat gaf het startsein voor The Age of Aquarius. Zoveel Waterman-energie, oef. Veranderingen, veranderingen, veranderingen…

💡 Hulp nodig? Lees in dit artikel 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Tip 8: houd een dagboek/journal bij en reflecteer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨