Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wanneer is Mercurius retrograde 2020?
0
Mercurius Retrograde

Wanneer is Mercurius retrograde 2020?

Wanneer is Mercurius retrograde 2020?

Begin maar vast met voorbereiden, want in 2020 gaat de planeet Mercurius – de planeet van communicatie – drie keer retrograde. Retrograde? Huh? En waarom moet ik me voorbereiden? Ik leg ‘t je uit.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. De planeet Mercurius gaat over communicatie (inclusief de tech die we hiervoor gebruiken), reizen en ‘timing’. Tijdens een Mercurius retrograde kun je op deze gebieden, ehh, zeg maar, conflicten ervaren.

Ook communicatie tijdens Mercurius retrograde is een puntje. Dingen worden anders geïnterpreteerd, je woorden komen niet goed over en je hoort dingen die er niet zijn. Ook het tekenen van contracten wordt afgeraden tijdens Mercurius retrograde. Hier kunnen bijvoorbeeld zaken instaan die niet kloppen.

Lees hier wanneer Mercurius retrograde 2021 is.

Mercurius retrograde februari & maart 2020

Vanaf zondag 16 februari tot maandag 9 maart staat Mercurius retrograde in de tekens Vissen (tot woensdag 4 maart) en Waterman. En oef, alsof de Vissen-periode al niet voldoende emotioneel is gaat Mercurius ook nog eens retrograde in dit waterteken. Waterman daarentegen draagt graag een masker en uit (of voelt?) geen gevoelens. En daar heb je ‘t al: een clash.

Miscommunicatie is iets waar je deze Mercurius retrograde voor uit mag kijken. Wees helder in je communicatie en vraag net zo lang door tot voor beide partijen duidelijk is wat er nu écht gezegd wordt.

Waterman is het teken dat staat voor ‘t geheel, de mensheid. Het collectief, en minder op de individu en de mens zelf (waar Vissen dat wel is). Je vraagt je tijdens deze Mercurius retrograde af wat echt is en wat verbeelding is.

Welke gevoelens zijn van jou en welke gevoelens zijn van ‘t geheel? Wie draagt er een masker? Wie is eerlijk en wie kan je vertrouwen? Volg je gevoel tijdens deze Mercurius retrograde en laat je varen op de stroom. Maak geen beslissingen vanuit te intense emoties, wacht liever tot na maandag 9 maart wanneer de Mercurius retrograde ten einde is.

Lees meer over Mercurius Retrograde februari & maart 2020.

Mercurius retrograde juni & juli 2020

Vanaf donderdag 18 juni tot zondag 12 juli staat Mercurius retrograde in het teken Kreeft. Kreeft is het teken van huis en familie. Daarom is de periode van Mercurius retrograde in Kreeft een goede periode om alert te zijn op alles dat rond deze thema’s gaande is. Zijn er spanningen in de familie? Pas op voor miscommunicatie. Gebruik deze retrograde om banden te sterken en om (opnieuw) in contact te komen met familie. Verzoening is hierbij het sleutelwoord.

Voor wat betreft het thema ‘Huis’: let op (koop/huur)contracten. Lees de kleine letters opnieuw en opnieuw en maak geen impactvolle keuzes. Dit kun je het beste doen vanaf 12 juli, wanneer de Mercurius retrograde ten einde is.

Daarnaast is Kreeft een waterteken, en watertekens zijn gevoelig. Deze periode kan nostalgisch aanvoelen. Verwacht emotionele gesprekken en emotionele vibes. Je hoort ineens weer ‘dat ene oude nummer’ op de radio of je rijdt ineens langs je vroegere huis. Memories all over the place! Laat het vooral op je afkomen – daar is deze retrograde geschikt voor. Wat mag jij afsluiten en loslaten?

Lees meer over Mercurius Retrograde juni & juli 2020.

Mercurius retrograde oktober & november 2020

Vanaf dinsdag 13 oktober tot dinsdag 3 november staat Mercurius retrograde in de tekens Schorpioen (tot dinsdag 27 oktober) en Weegschaal. Schorpioen is duister, expressief en gewaagd en Mercurius retrograde in dit teken zal je uitdagen. Uitdagen om uit je comfortzone te komen, al dan niet door ons levenslessen te geven tijdens deze retrograde.

Luchtteken Weegschaal is – in tegenstelling tot Schorpioen – het teken van recht, eerlijkheid en keuzes. En tijdens een Mercurius retrograde zorgt dat voor besluiteloosheid en keuzestress, #help. Ook uitstelgedrag is niet vreemd.

Lees meer over Mercurius retrograde oktober & november 2020.

De volgende Mercurius retrograde is in 2021. Lees hier wanneer Mercurius retrograde 2021 is.

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

Hulp nodig? Lees in dit artikel 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Tip 4: plan extra reistijd in… Lees hier meer over Mercurius retrograde en de invloed van deze planeet.

Boek over Mercurius Retrograde: Leven met Mercurius Retrograde

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.