Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius in Boogschutter december 2020
0
Mercurius Transits

Mercurius in Boogschutter december 2020

Mercurius retrograde december 2020

Communicatieplaneet Mercurius verschuift vandaag, dinsdag 1 december 2020, van Schorpioen naar Boogschutter. En dat brengt optimisme, maar zeker ook vuur, met zich mee.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Mercurius is de kleinste en snelste planeet in ons zonnestelsel. Hij staat t’ dichtste bij de zon, dus vaak staat Mercurius in je geboortehoroscoop in hetzelfde teken als je zonneteken (je reguliere sterrenbeeld). Dit verklaart meteen de grote invloed die deze planeet op ons heeft. Daarnaast vertegenwoordigt Mercurius in astrologie communicatie en intellect. Het weerspiegelt wat het je denkt, hoe je denkt en hoe dit jou persoonlijkheid beïnvloedt.

Wanneer Mercurius in Boogschutter staat, staat ‘ie niet op de beste plek. Mercurius voelt zich thuis in de teken Tweelingen, en wanneer een teken hier recht tegenover staat (dus nu Boogschutter) dan voelt de planeet zich ‘t minst thuis. Boogschutter is te onregelmatig en te ongeregeld voor Mercurius, die zich liever bezighoudt met details en structuur.

Ook is Boogschutter niet op haar mondje gevallen en dat kan deze maand zorgen voor verhitte discussies en uitbarstingen, vooral in de huiselijke sfeer. Probeer deze maand dan ook even op je tong te bijten. Is het echt nodig dat je er nú wat van zegt? We hebben het allemaal lastig in deze thuissituatie en meer olie op het vuur is niet altijd de juiste keuze.

Daar tegenover staat dat juist ‘de grote mond’ van Boogschutter op andere vlakken voor mooie verrassingen kan zorgen. Bijvoorbeeld tussen de lakens. Laat eens écht weten wat je graag zou willen en houd je vooral niet in ;-).

Ook wordt communicatie helderder. Vuurtekens, zoals Boogschutter, zijn namelijk altijd zo lekker eerlijk en direct. Deze transit kan het echter wel moeilijk maken om je te focussen op dat wat je moet doen. Er is ook zóveel te ontdekken!

Mercurius blijft tot zondag 20 december 2020 nog in vuurteken Boogschutter. Daarna gaat ‘ie door naar aardeteken Steenbok. De eerstvolgende Mercurius retrograde is in 2021, namelijk van zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari in luchtteken Waterman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨