Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Mercurius retrograde oktober en november 2020
1
Mercurius Retrograde

Mercurius retrograde oktober en november 2020

Mercurius retrograde oktober & november 2020 komt eraan (en dit is wat het betekent)

Vanaf dinsdag 13 oktober gaat Mercurius retrograde in waterteken Schorpioen. ♏ De week, nu dus, ervoor staan in het teken van de ‘schaduwperiode’, waarin we al wat van deze donkere energie zullen merken. Later gaat Mercurius retrograde over in Weegschaal.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Wanneer Mercurius, dé planeet van communicatie, reizen en technologie, retrograde is in waterteken Schorpioen dan zal dit ons allemaal wat emotioneler maken dan we zelf willen. Daarna gaat Mercurius retrograde over in luchtteken Weegschaal. Besluiteloosheid en keuzestress staan ons te wachten.

Mercurius retrograde in Schorpioen: diepe gedachten en emotionele betrokkenheid

Waarom watertekens ons tijdens deze retrograde emotioneel maken? Nou, watertekens staan namelijk voor intuïtie, emotie en gevoel. Ze kunnen – net als water – verfrissend zijn, maar ze kunnen ook in de diepte verzinken. Watertekens zijn dromerig en staan bekend om hun grote fantasie. 🌊 Lees hier meer over Kreeft, Schorpioen en Vissen: de watertekens in astrologie.

Waterteken Schorpioen is duister, expressief en gewaagd en Mercurius retrograde in dit teken zal je op dat vlak gaan uitdagen. Uitdagen om uit je comfortzone te komen, al dan niet door ons levenslessen te geven tijdens deze retrograde.

En help: als de planeet van communicatie hierin dus retrograde gaat, dan kunnen we maar beter op onze woorden passen. Met de pittigheid van de Schorpioen kunnen woorden namelijk anders aankomen dan je eigenlijk bedoelt. En natuurlijk kan je jezelf herstellen, maar als iets eenmaal gezegd is…

Voorkomen is beter dan genezen. Trek geen (verkeerde of overhaaste) conclusies en blijf bij jezelf. Probeer vooral te kijken hoe jíj reageert op een situatie, in plaats van dat je vindt dat een ander iets moet. Wil je iemand toch aanspreken op gedrag?

Wanneer Mercurius in Schorpioen staat, zorgt dat ook voor diepe gedachten. En wanneer Mercurius retrograde is in dat teken, versterkt dat het gevoel. Je kan verzonken raken in gedachten. Tuimelen over alles wat er in je hoofd zit. Het kan lastig zijn om alles helder te krijgen.

Ook vind je ‘t in deze periode lastig om verborgen emoties waar te nemen. Misschien voelt ‘t zelfs wel als wantrouwen: is iemand echt blij? Of is het verkapte teleurstelling?

Mercurius retrograde in Schorpioen loopt van 13 oktober tot 27 oktober. Daarna gaat Mercurius retrograde over in Weegschaal.

Mercurius retrograde in Weegschaal: eerlijkheid en gerechtigheid

Vanaf 28 oktober staat Mercurius dus in Weegschaal. Luchtteken Weegschaal is – in tegenstelling tot Schorpioen – het teken van recht, eerlijkheid en keuzes. En tijdens een Mercurius retrograde zorgt dat voor besluiteloosheid en keuzestress, #help. Ook uitstelgedrag is niet vreemd.

Dat komt omdat Mercurius in Weegschaal het vermogen heeft om een situatie vanuit diverse standpunten te bekijken. En dat vormt de keuzestress en besluiteloosheid. Je wil – onder invloed van deze energie – echt alle opties en standpunten bekijken en goed afwegen.

Het is over het algemeen beter om geen grote keuzes te maken tijdens een Mercurius retrograde, maar vooral nu met de impact van Weegschaal in Mercurius tijdens de retrograde kun je vraagstukken beter even laten liggen tot na 3 november. Dan gaat Mercurius weer direct lopen.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Kan Mercurius retrograde je moe maken?

Jep, Mercurius retrograde kan je zeker moe maken. Je leest hier waarom Mercurius retrograde je moe kan maken, plus je vindt er wat tips om ‘t te verhelpen.

10 tips om Mercurius retrograde te overleven

Hulp nodig? Lees in dit artikel 10 tips om Mercurius retrograde te overleven. Tip 6: maak back-ups van álles… (ja, ook je telefoon!).

Wat betekent Mercurius Retrograde voor jou? Lees het boek: Leven met Mercurius Retrograde

Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan en het boek Leven met de sterren, heeft ook een boek geschreven over Mercurius Retrograde (en what to do in die periode):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨